Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Dell Inspiron 5558 δεν ανοίγει το DVD drive

manolo
09-03-20, 17:32
Καλησπέρα σε όλους.
Στο laptop της περιγραφής έχω το εξής θέμα: Όταν πατάω το κουμπί ή και μέσα από το drive των Windows για να κάνει eject, δίχνει ότι παίρνει την εντολή, αλλά ακούγεται ο ήχος σαν να προσπαθεί να γυρίσει το γρανάζι που θα σπρώξει έξω το drive αλλά τελικά δεν βγαίνει....σαν να στακάρει κάπου. Έβγαλα το drive manually και επιθεώρησα μέσα το φατνίο αν δω για τυχόν εμπόδια ή κάποιο καλωδιάκι κομμένο αλλά όλα φαίνονται ΟΚ. Πήρα άλλο drive καλό το οποίο είχα ως spare για αυτό το μοντέλο, το τοποθέτησα και μου κάνει και αυτό τα ίδια. Δηλαδή πατάω eject...ακούγεται ήχος σαν να πάιε να γυρίσουν οι ροδελίτσες να σπρώξουν έξω το drive αλλά πάλι τα ίδια..'κολλάει ' και δεν βγαίνει. Άνοιξα το λαπτοπ τελείως για να ελέγξω το flex καλώδιο διασύνδεσης του drive με το board.. Και αυτό φαίνεται οπτικά τουλάχιστον ΟΚ χωρίς τσακίσματα ή κάποιο ελάττωμα. Τι μπορεί να φταίει;; Ευχαριστώ πολύ.

GeorgeZ
09-03-20, 18:05
Τα drive αυτά δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο μηχανισμό που τα ανοίγει. Όλη κασέτα μένει στην θέση της από ένα άγκιστρο που το ελέγχει ηλεκτρομαγνήτης. Όταν πατήσεις το eject αυτό ελευθερώνει την κασέτα που πετάγεται προς τα έξω με την βοήθεια ενός ελατηρίου.

Οπότε είτε το ελατήριο έχει πρόβλημα, είτε η κασέτα έχει σφηνώσει που είναι και το πιο πιθανό. (αφού ακούς τον ηλεκτρομαγνήτη όταν πατάς eject)
Μερικές αιτίες είναι:
βρομιά
παραμορφωμένα πλαστικά
Δισκάκι που έχει μπει στραβά

Δες μήπως το πλαστικό της φάτσας σφηνώνει στα πλαστικά του φορητού

manolo
09-03-20, 19:04
Το πλαστικό της φάτσας το σκέφτηκα κι εγώ αυτό που λες μήπως κάπου σκαλώνει και το έβγαλα τελείως.....και δοκίμασα αλλά πάλι τα ίδια..

manolo
09-03-20, 20:13
Εντωμεταξύ να συμπληρώσω ότι κατά τα άλλα το drive δουλεύει μια χαρά. Δηλαδή έβαλα μέσα DVD, το διάβασε κανονικά. όλα ΟΚ. Απλά μετά πατώντας το eject να βγει..γκρρ..γκρρρρ...γκρρρ..και μετά τζίφος οπότε αναγκαστικά το βγάζω manually με το καρφάκι στη τρύπα..Άρα και τροφοδοτείται σωστά και όλα...οπτικά δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει την εξαγωγή της κασέτας...πραγματικά από τις περιπτώσεις που έχω σκαλώσει!..:confused1:

manolo
10-03-20, 09:58
Καλημέρα σε όλους. Λοιπόν φίλοι φαίνεται ότι είχα πέσει στη περίπτωση. Και το δεύτερο που είχα ως spare, το οποίο δούλευε παλιότερα μάλλον τα είχε παίξει και για αυτό δεν έβγαζε έξω τη κασέτα!.Έβαλα ένα καινούργιο σήμερα το πρωί και όλα παίζουν κανονικά. Όλα ΟΚ. Ευχαριστώ!:001_rolleyes: