PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] le32a436t1d - Ήχος χωρίς εικόνα.

breakz
20-02-20, 17:08
Χαίρετε και καλώς σας βρήκα.

έχω αυτήν την τηλεόραση le32a436t1d ,ανάβει ,ακούω το boot logo sound ,μετά χιόνια (δεν είναι συνδεμένη η κεραία) ,μπορώ και ανεβοκατεβάζω φωνή αλλά εικόνα γιοκ.

Άνοιξα από πίσω την πλακέτα και στο σκοτάδι δεν φαίνεται φως πίσω από το πάνελ.
Στο inverter μέτρησα με το πολύμετρο και έρχονται 24v από το τροφοδοτικό,οι πυκνωτές με το μάτι φαίνονται οκ στην πλακέτα του inverter.

Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο που πρέπει να τσεκάρω ? tcon ?

ευχαριστώ.

p270
20-02-20, 17:22
φωτισε την απο μπροστα να δεις αν υπαρχει εικονα
με το ματι δεν γινεται ελεγχος μπορει να μην βλεπεις φουσκωμενους πυκνωτες αλλα να εχουν βλαβη ,φυσικα ολες οι βλαβες δεν εινια απο πυκνωτες

breakz
20-02-20, 17:38
φωτισε την απο μπροστα να δεις αν υπαρχει εικονα
με το ματι δεν γινεται ελεγχος μπορει να μην βλεπεις φουσκωμενους πυκνωτες αλλα να εχουν βλαβη ,φυσικα ολες οι βλαβες δεν εινια απο πυκνωτες

Ναι φώτισα και από μπροστά ,τίποτα.
Τα 12 πηνία που έχει το inverter όλα μετράνε 24v στα 2πόδια από δεξιά και το 3 είναι ground, από την αριστερή πλευρά όμως που έχει 2 πόδια όταν μετράω βγάζουν 0V , είναι φυσιολογικό?
47076

nikiforos.
20-02-20, 18:37
Νίκο μπροστά από το τύλιγμα υψηλής τάσης υπάρχουν εμφανή χάλκινα κομμάτια της γραμμής των λαμπτήρων, μέτρησε έκει με τη Γή. Βεβαιώσου ότι το πολύμετρό σου μπορεί να μετρήσει υψηλή τάση άνω των 400Vac.

breakz
20-02-20, 19:01
Νίκο μπροστά από το τύλιγμα υψηλής τάσης υπάρχουν εμφανή χάλκινα κομμάτια της γραμμής των λαμπτήρων, μέτρησε έκει με τη Γή. Βεβαιώσου ότι το πολύμετρό σου μπορεί να μετρήσει υψηλή τάση άνω των 400Vac.

Επειδή δε κατάλαβα που ακριβώς εννοείς στο έβγαλα μια φώτο ,δες αν μπορείς και μάρκαρε / κύκλωσε αν γίνεται.

ευχαριστώ47077

johnnyb
20-02-20, 19:57
Δε μετράμε με πολύμετρο την υψηλή τάση του inverter.

nikiforos.
20-02-20, 20:53
Γειά σου Johnny ευχαριστώ για την παρατήρησή σου. Αυτό που ανέφερα το έχω δοκιμάσει σε TV LCD SAMSUNG και η τιμή που έλαβα με τη Γή ήταν 340Vac, οι λάμπες βέβαια είχαν ανάψει. Το tester που διαθέτω για τις λάμπες μετρούμενο με το πολύμετρο, τροφοδοτεί τις λάμπες με 850Vac, δε λέω πολύ ηψηλή τάση αλλά μετρούμενη. Το πολύμετρό μου (FLUKE) το θεωρώ αξιόπιστο, είναι βέβαια τάσεις που χρειάζονται πολύ προσοχή.
Νικόλαε τα διάβασες αυτά που γράφω οπότε σκέψου το καλά προτού το επιχειρήσεις.
Φιλικά και ειλικρινά Νικηφόρος.

breakz
20-02-20, 21:11
Γειά σου Johnny ευχαριστώ για την παρατήρησή σου. Αυτό που ανέφερα το έχω δοκιμάσει σε TV LCD SAMSUNG και η τιμή που έλαβα με τη Γή ήταν 340Vac, οι λάμπες βέβαια είχαν ανάψει. Το tester που διαθέτω για τις λάμπες μετρούμενο με το πολύμετρο, τροφοδοτεί τις λάμπες με 850Vac, δε λέω πολύ ηψηλή τάση αλλά μετρούμενη. Το πολύμετρό μου (FLUKE) το θεωρώ αξιόπιστο, είναι βέβαια τάσεις που χρειάζονται πολύ προσοχή.

Ένα UNi-T UT139C , τα καταφέρνει λες ?

Εφόσον δεν βλέπω το φωτισμό να ανάβει από πίσω και το πάνελ δεν δείχνει τίποτα στο σκοτάδι με φακό υπάρχει περίπτωση το TCON να τα προκαλεί αυτά?

breakz
20-02-20, 21:30
Νομίζω πως διάβασα ότι αν το πάνελ έχει το πρόβλημα δεν επιτρέπει και στο inverter να ανάψει ,υπάρχει τέτοια περίπτωση ?

kokoblue
20-02-20, 23:09
Φιλε μου κοιτα για ψυχρες κολλησεις και πατησε παλι τις κολλησεις και στην πλακετα τροφοδοτικου και στο inverter επισης αλλαξε και τους πυκνωτες εξοδου

breakz
20-02-20, 23:31
Φιλε μου κοιτα για ψυχρες κολλησεις και πατησε παλι τις κολλησεις και στην πλακετα τροφοδοτικου και στο inverter επισης αλλαξε και τους πυκνωτες εξοδου

πυκνωτές εξόδου εννοείς αυτούς πάνω στην πλακέτα του inverter ?

johnnyb
21-02-20, 01:28
Ένα UNi-T UT139C , τα καταφέρνει λες ?

Εφόσον δεν βλέπω το φωτισμό να ανάβει από πίσω και το πάνελ δεν δείχνει τίποτα στο σκοτάδι με φακό υπάρχει περίπτωση το TCON να τα προκαλεί αυτά?

Aν ειχες υψηλη ταση στην εξοδο ο φωτισμος θα ειχε αναψει δε θα χρειαζοταν να τη μετρησεις. Το κύκλωμα προστασιας του inverter εχει διακοψει την ταση , ειτε γιατι υπαρχει προβλημα στο κυκλωμα του ειτε γιατι εχεις καμμενη - προβληματικη λαμπα.

breakz
21-02-20, 01:35
Aν ειχες υψηλη ταση στην εξοδο ο φωτισμος θα ειχε αναψει δε θα χρειαζοταν να τη μετρησεις. Το κύκλωμα προστασιας του inverter εχει διακοψει την ταση , ειτε γιατι υπαρχει προβλημα στο κυκλωμα του ειτε γιατι εχεις καμμενη - προβληματικη λαμπα.

Οκ αν πούμε πως έχει πρόβλημα είτε το inverter είτε η λάμπα, το πάνελ δεν θα έπρεπε να δείχνει εικόνα ? με το τρικ με το φακό ? ή μπορεί ταυτόχρονα να έχει πρόβλημα και το πάνελ ?

Di*Ca_Electronic
21-02-20, 03:52
Φίλε Νίκο,
η συσκευή σου πρέπει να ΄χει εντός του panel έξι (6) λαμπτήρες ccfl που ο κάθε
ένας τροφοδοτείται από δύο Μ/Σ όπως φαίνεται και στη photo που ΄χεις ανεβάσει.
Με τη τηλεόραση εκτός τροφοδοσίας (220V AC) μέτρησε ωμικά τα τυλίγματα του
πρωτεύοντος και του δευτερεύοντος των Μ/Σ αυτών, (η κανονική μέτρηση γίνεται
αφού αποκολληθούν ένας ένας από τη πλακέτα).
Το πολύμετρό σου αν και τα probe του αντέχουν στα 1000V η αντοχή του σε D.C. &
A.C. τάσεις είναι τα 600V οπότε είσαι στ΄ όρια της καταστροφής του να μετρήσεις στις
φίσες για τους λαμπτήρες ccfl την εναλλασσόμενη τάση (450V - 600V) όταν η τηλεόραση
είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο τροφ/σίας των 220V AC.
Τώρα διαβάζοντας το thread 2631 θα δεις πως γίνεται δοκιμή των λαμπτήρων ccfl βγάζοντας
μία μία τις φίσες και συνδέοντας στη θέση τους μία αντίσταση 1ΚΩ / 5W για πάρα πολύ μικρή
χρονική διάρκεια.
Τέλος για την εικόνα που δεν παρατηρείς στο panel αυτή είναι πολύ αχνή, αν υπάρχει, και
χρειάζεται να ΄χεις σκοτεινιάσει τελείως το χώρο που λειτουργεί η τηλεόρασή σου για να τη δεις.
Δείξε μεγάλη προσοχή κι επιμέλεια στις μετρήσεις τάσεων όταν η συσκευή σου είναι συνδεδεμένη
στην εναλλασσόμενη τάση των 220V AC, για την προσωπική σου ασφάλεια.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

breakz
21-02-20, 11:19
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

UPDATE - Το πάνελ δείχνει εικόνα.
Σήμερα έκανα για άλλη μια φορά σε σκοτάδι δοκιμή και με υπομονή βρήκα κάποια γράμματα να ανεβοκατεβαίνουν(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑ κτλ) ,οπότε το πάνελ δουλεύει.

Άρα το μόνο που χρειάζομαι είναι 1 inverter board ?
Αυτό που έχω σε όλα τα πηνία έρχονται κανονικά 24 V αλλά στις εξόδους δεν υπάρχει τίποτα με το πολύμετρο σε VAC, δοκίμασα να βγάλω και τις φίσες που πάνε στους λαμπτήρες και πάλι τίποτα στις εξόδους Ή μήπως οι λαμπτήρες έχουν το πρόβλημα ?
Λίγη βοήθεια περί THREAD 2631 ?
ευχαριστώ

p270
21-02-20, 12:32
κανε το τεστ που σου λεει ο δημητρης (Τώρα διαβάζοντας το thread 2631 θα δεις πως γίνεται δοκιμή των λαμπτήρων ccfl βγάζοντας
μία μία τις φίσες και συνδέοντας στη θέση τους μία αντίσταση 1ΚΩ / 5W για πάρα πολύ μικρή
χρονική διάρκεια)

και θα δεις ποιοι μ/ς παιζουν καιποιοι εχουν προβλημα

xani
21-02-20, 16:01

ΦΙΛΕ υποτιθεται οτι εχουμε σχεση με το αντικειμενο ....ΩΜΙΚΑ μετραμε τα τραφο .τι fluke τι 850v λες κτλπ το ινβερτερ εχει προτεκτ δεν περιμενει εσενα με το φλουκ να μετρησεις.

Di*Ca_Electronic
21-02-20, 21:01
Φίλε Νίκο,
το thread 2631 θα το βρεις στην ιστοσελίδα :
http://www.howtofixit.gr/forum/archive/index.php/f-282-p-11.html
Τους Μ/Σ που τροφ/τούν τους λαμπτήρες ccfl θα τους μετρήσεις
ωμομετρικά αφού τους αποκολλήσεις από την πλακέτα.
Το πρόβλημά σου το πλέον πιθανόν εντοπίζεται σε κάποιον(ους)
κατεστρ/νο(ους) λαμπτήρα(ες) ccfl (κι αυτό δοκιμάζεται σύμφωνα με
τα γραφόμενα στο thread 2631), αλλά εξίσου πιθανόν είναι κομμένο(α)
κάποιο(α) τύλιγμα(τα) στο(ους) Μ/Σ τροφ/σίας των λαμπτήρων ccfl.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

GeorgeSindos
22-02-20, 12:05
Και στην τελική.....αν δεν βγει άκρη το έχω το inverter απο την συγκεκριμένη. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να στο φέρω να κάνουμε μια δοκιμή.

breakz
03-03-20, 11:09
σας ευχαριστώ ξανά όλους,έβαλα άλλο inverter και αναστήθηκε !