PDA

Επιστροφή στο Forum : Αναβοσβήνει το ταμπλό σε yaris 1300cc, 2004.

skfn
27-07-19, 19:07
Καλησπέρα

Στα καλά καθούμενα άρχισε να αναβοσβήνει το μεγάλο ταμπλό με τις ενδείξεις ταχύτητας - βενζίνης, κάποιες φορές να σβήνει το μισό, κάποιες ολόκληρο και άλλες να παραμείνει σταθερά σβηστο.

Το δεύτερο το μικρότερο που δείχνει κατανάλωση κτλ λειτουργεί κανονικά.

Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει και αν είναι επισκευάσιμο?

manolo
27-07-19, 20:55
Μήπως είναι θέμα επαφής των καλωδίων με το βύσμα που τροφοδοτεί το display; Ίσως να έχει ξεκουμπώσει και δημιουργεί αυτές τις διακοπές..

skfn
28-07-19, 16:36
Έβγαλα το πρώτο πλαστικό κάλυμμα και πέρασα με σπρέι επαφών τα δύο βυσματα τροφοδοσίας που έχει, χωρίς αποτέλεσμα.

manolo
28-07-19, 20:23
Έλεγξε ίσως ακόμα και κάποια καλωδιοταινία που πιθανότατα θα διασυνδέει το display με τη κεντρική μονάδα. Δες την κατάστασή της και αν είναι κουμπωμένη καλά στα δύο άκρα της.

gep58
28-07-19, 21:30
Αυτή (http://www.cars-directory.net/pics/toyota/yaris/2004/toyota_yaris_a1253569434b3044094_4_orig.jpg) είναι η οθόνη; Θα έλεγα ότι είναι θέμα κακής επαφής της με την κύρια πλακέτα ή ίσως κάτι σοβαρότερο κι όχι καλωδιώσεων ή βυσμάτων. Τώρα κατά πόσο είναι επισκευάσιμο το πρόβλημα δεν γνωρίζω.

manolo
29-07-19, 10:24
Γι αυτό κι εγώ του πρότεινα Γιώργο να ελέγξει καλωδιοταινία και ενδεχόμενες συνδέσεις με βύσματα. Ουσιαστικά δηλαδή τις επαφές με τη πλακέτα.

skfn
14-10-19, 01:23
Επανερχομαι γιατι το θεμα μου επιμενει.
Πηγα σε ανθρωπο που ασχολείται με κοντερ, αλλα μου προτεινε να περίμενω να σβήσει τελείως για να το δει.
Ετσι το άνοιξα μονος και βρήκα ενα κάψιμο-μαυρίλα στο κάτω μερος της οθόνης και δυο smd πυκνωτάκια που μοιάζουν βραχυκυκλωμένα.(φώτος)
Υπαρχει κανείς που επισκευάζει σε Αθηνα Πειραιά γιατί φοβάμαι να δουλέψω διπλα στην καλωδιόταινια, ειναι και μάλλον έξω από τις δυνατότητες μου.4667246673

GeorgeZ
14-10-19, 16:29
Οι οθόνες VFD σαν αυτή την έχουν την μαυρίλα.
Οι πυκνωτές αν ήταν βραχυκυκλωμένοι θα ήταν μόνιμο το πρόβλημα.
Δες για ψυχρές κολλήσεις ή σπασμένη πλακέτα / χαλκός κάπου.

skfn
14-10-19, 16:42
Το έψαξα με μεγεθυντικό φακό, και πιο προσεκτικά στα βαριά και μεγάλα εξαρτήματα και δεν είδα κάτι ορατό.
Τους πυκνωτές τους πέρασα όλους και μόνο αυτοί "σφυρανε", δείχνει μια αντίσταση γύρω στα 5 ohm. Ίσως υπάρχει καμία αντίσταση σε παραλληλη σύνδεση.
Και μένα για ψυχρή κολληση μου κάνει αλλά φοβάμαι να βάλω χέρι.
Υπάρχει κάποιος που μπορώ να απευθυνθώ για τέτοια επισκευή?