Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση F&U] Προβλημα με Τηλεοραση F&U FLS 32225

costas76
24-07-19, 20:47
Καλησπέρα στην ομάδα.
Εχω την παραπάνω τηλεόραση με vestel τροφοδοτικό 17IPS62 και main board 17MB97. Το πρόβλημα είναι ότι ανάβει για 2-3 δευτερόλεπτα στο logo της FU και μετά σβήνει. Αυτό το κάνει συνέχεια. Το τροφοδοτικό φαίνεται να είναι ok και η τάση που πάει επάνω στον οπίσθιο φωτισμό διακόπτεται συνέχεια 76V - 25V. Κάπου είδα στο forum ότι ίσως θέλει αναβάθμιση λογισμικού. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; Εννοείτε ότι μέτρησα τάσεις, διόδους κτλ. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

GeorgeSindos
24-07-19, 21:35
Εννοείς ότι δεν έχεις backlight αλλά έχεις ηχο; αν ναι τότε θέλουν αλλαγή οι μπάρες led.

costas76
25-07-19, 00:32
Όχι ανάβει κανονικά βγάζει το λογότυπο για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά σβήνει. H τάση στον οπίσθιο φωτισμό είναι γύρω στα 76 Με 80 volt και μετά όταν σβήνει πάει γύρω στα 25 volt. Αυτό γίνεται συνέχεια. Ηχο δεν βγάζει γιατί δεν προλαβαίνει στα 2-3 δευτερόλεπτα να πιάσει κάποιο κανάλι. Το ίδιο γίνεται και με την crown τηλεόραση

GeorgeSindos
25-07-19, 09:35
Για να καταλάβω ανάβεις την τηλεόραση ξεκινάει για 2 με 3 δευτερόλεπτα και μετά γυρίζει μόνη της σε κατασταση stand by

costas76
25-07-19, 15:35
Με το που βαζεις τη μπριζα αναβει βγάζει το λογότυπο για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά σβήνει και κανει συνεχεια το ιδιο δηλ αναβοσβηνει. Το ιδιο ακριβως κανει και η crown στο πιο πανω θεμα

chipakos-original
25-07-19, 17:25
Και οι δύο τηλεοράσεις που μάζεψες έχουν βλάβη Back Light.Γι αυτό τις πέταξαν.

costas76
25-07-19, 20:42
Και οι δύο τηλεοράσεις που μάζεψες έχουν βλάβη Back Light.Γι αυτό τις πέταξαν. δεν συνηθίζω ξέρεις να μαζεύω από τα σκουπίδια είναι φίλων και οι δύο για επισκευή μου τις φέρανε. Εσύ πώς το κατάλαβες αυτό;;;

chipakos-original
25-07-19, 21:30
δεν συνηθίζω ξέρεις να μαζεύω από τα σκουπίδια είναι φίλων και οι δύο για επισκευή μου τις φέρανε. Εσύ πώς το κατάλαβες αυτό;;;
Καλά μην παρεξηγιέσαι. Αν δεις καμία πεταμένη στα σκουπίδια φώναξέ με εμένα να την μαζέψω που δεν ντρέπομαι να το πω.

costas76
25-07-19, 22:43
Καλά μην παρεξηγιέσαι. Αν δεις καμία πεταμένη στα σκουπίδια φώναξέ με εμένα να την μαζέψω που δεν ντρέπομαι να το πω.δεν παρεξηγιεμαι. Νομίζω όμως πως εδώ είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και όχι να ειρωνεομαστε

chipakos-original
26-07-19, 05:54
δεν παρεξηγιεμαι. Νομίζω όμως πως εδώ είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και όχι να ειρωνεομαστε
Μην το τραβάμε κι άλλο δεν χρειάζεται κι εγώ συμφωνώ σε αυτό που λες. Λοιπόν σου έχω απαντήσει πριν κάνω το αστείο κι όχι την ειρωνία όπως είπες..... Και οι δύο φίλοι σου είχαν αναμένες ασταμάτητα τις τηλεοράσεις τους και θέλει αντικατάσταση το Backlite. Το σύμπτωμα που περιγράφεις παραπέμπει εκεί.

costas76
26-07-19, 09:46
Οταν λες το backlight εννοείς τις λεντομπαρες ή την τροφοδοσια τους? Οι μπαρες ειναι ελεγχμένες ειναι οκ.

chipakos-original
26-07-19, 09:59
Οταν λες το backlight εννοείς τις λεντομπαρες ή την τροφοδοσια τους? Οι μπαρες ειναι ελεγχμένες ειναι οκ.
Τις μπάρες εννοούσα. Εχεις ανάψει τα LED με τάση από παλμογράφο με Component tester??Και δεν υπήρχε κανένα LED με χαλασμένη κυματομορφή ή καμμένο να μην ανάβει καθόλου???ή τουλάχιστον έχεις ανάψει τις μπάρες με κάποιο άλλο τρόπο??

costas76
26-07-19, 13:09
τις εχω αναψει. Εδωσα τροφοδοσια 80v kai αναβουν κανονικα

chipakos-original
26-07-19, 16:06
Αφού ανάβει τo Back light τότε ψάξε καλά καλά την πλακέτα τροφοδοσίας μήπως είσαι τυχερός και έχουμε πυκνωτές χαλασμένους. Ισως κάποια φωτογραφία των πλακετών να βοηθήσει περισσότερο.

GeorgeSindos
26-07-19, 17:46
το προβλημα ειναι στην main. Η τηλεόραση κάνει bootloop.....

Di*Ca_Electronic
27-07-19, 02:54
Φίλε Κώστα,
προσπάθησα να γράψω και χθες αλλά παρουσιαζόταν μία μόνιμη βλάβη στο text όπου ο
κέρσορας δεν μετακινείτο και τ΄ ένα γράμμα έπεφτε πάνω στ΄ άλλο δεν γνωρίζω αν το
παρατήρησε άλλος συνάδελφος ή γινόταν μόνο στο δικό μου P.C.
Εν πάσει περιπτώσει με προβλημάτισε τ΄ ότι για 3 – 4 sec έχεις τάση κανονική για ν΄
ανάψουν τα LED΄s στο Backlight και μετά η τάση αυτή έπεφτε στα 25V.
Όταν σου γράφει ο συνάδελφος Δημήτρης από το Γαλάτσι αν άναψες τα LED΄s στο Backlight
εννοεί αν τ΄ είδες αναμμένα μ΄ ανοιγμένο το panel γιατί αν είδες φωτεινό το panel από τις
τρύπες του ή κι από τη μπροστινή όψη δεν έχεις καθαρή εικόνα του πόσο φωτεινό είναι το κάθε
LED της λεντοσειράς ούτε αν ανάβουν όλα τα LED΄s.
Επίσης αν άνοιξες το panel πρόσεξες να μην σχιστεί ή να μην ξεκολλήσει από το κρύσταλλο η
flex καλωδιοταινία;
Έλεγξε και τους ηλεκτρολυτικούς στ΄ inverter αλλά αν όπως γράφει ο συνάδελφος Γιώργος από Σίνδο
έχεις πρόβλημα σε Boot Loop τότε πρέπει να κάνεις επαναπρογραμματισμό της spi flash memory :
KH25L1606EM2-12G (σελ. 35 του Service Manual).
Έτσι :
- από τα sites :
https://elektrotanya.com/vestel_17mb97-idtv_chassis_sm.pdf/download.html &
https://elektrotanya.com/vestel_17ips62-r2_psu_sch.pdf/download.html
κατεβαίνουν τα σχηματικό των Main Board : 17mb97 & PSU : 17IPS62,
- από το site :
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3464621.html
κατεβαίνουν τα λογισμικά επιδιόρθωσης των chassis : 17MB95 & 17MB97,
αν εγγραφείς στο forum της β€œelektroda” σύμφωνα με τις οδηγίες που σου παρέ-
χονται αφού κάνεις μετάφραση στ΄ Ελληνικά της ιστοσελίδας.
Βέβαια στο Service Manual του chassis 17MB97 αναγράφεται σαν λογισμικό επι-
διόρθωσης μέσω ενός usb memory stick διαμορφωμένο σε FAT32 ότι πρέπει να
περιέχονται ΜΟΝΟ τ΄ αρχεία :
mb97_en.bin, RomBoot.bin, PM51.bin, usb_auto_update_D7L.txt, αλλά αυτά δεν
παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.
Μπορείς να κοιτάξεις στην ιστοσελίδα :
https://www.ebay.co.uk/itm/RECOVERY-FIRMWARE-FOR-17MB82-17MB95-17MB97-CHASSIS-MAIN BOARD/163683442194?hash=item261c4b1e12:g:T7wAAOSwOhda46g a (https://www.ebay.co.uk/itm/RECOVERY-FIRMWARE-FOR-17MB82-17MB95-17MB97-CHASSIS-MAIN%20BOARD/163683442194?hash=item261c4b1e12:g:T7wAAOSwOhda46g a)
του ebay ν΄ αγοράσεις ένα λογισμικό επιδιόρθωσης στη τιμή των 11,24€ (κόστος : 3,93€ +
μεταφορικά : 7,31€)
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

costas76
28-07-19, 22:24
Καλησπέρα στην ομάδα. Φίλε Δημήτρη. Με ανοιχτό το πάνελ άναψα τα led και ανάβουν όλα αφού είναι σε σειρά. Όλα ανάβουν το ίδιο έχουν την ίδια φωτεινότητα Αν ήταν κάποιο καμμένο δεν θα άναβαν καθόλου. Όσο για το πάνελ το άνοιξα πολύ προσεκτικά. Για την F&U περιμένω αύριο να μου στείλει πλακέτα ο Γιώργος από τη Σίνδο αφού έχει μία μεταχειρισμένη και πιστεύω να διορθώσει το πρόβλημα. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

RADIO6146KISAMOS
01-08-19, 12:03
Φιλε μου αν καταλαβα καλα η tv θελει αναβαθμιση.Εχω καποια προγραμματακια αν δεν βρεις διαδικτυακα στειλε π.μ. να σου στειλω και πιστευω να κανεις δουλεια.

costas76
04-08-19, 11:36
Καλημέρα στην ομάδα συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά έλειπα για κάποιο διάστημα.ο Γιώργος από τη Σίνδο μου έστειλε πλακέτα mainboard την έβαλα επάνω δούλεψε όλα καλά. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ πολύ επίσης και τον GeorgeSindos για την πλακέτα μου έστειλε και δούλεψε η τηλεόραση

costas76
04-08-19, 11:38
Φιλε μου αν καταλαβα καλα η tv θελει αναβαθμιση.Εχω καποια προγραμματακια αν δεν βρεις διαδικτυακα στειλε π.μ. να σου στειλω και πιστευω να κανεις δουλεια.
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου αλλά βρήκα πλακέτα main board