Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] Hitachi CRT TV - Οριζοντια γραμμη στην οθονη

allen
24-06-19, 23:35
Καλησπερα παιδια , εχω μια Hitachi CMT2145 παλια τηλεοραση crt. Την ανοιξα σημερα μετα απο χρονια (4+-) και στην αρχη ολα ενταξει , μετα αρχισε να παιζει η εικονα πανω κατω.Τελικα εχει βγαλει μια μονο οριζοντια γραμμη στο κεντρο της οθονης και τιποτα αλλο. Δεν την εχω ανοιξει ακομα , εχω κατι στο μυαλο μου για το τι φταιει αλλα οποιος ξερει και μπορει να βοηθησει δεκτος :biggrin:

manolo
25-06-19, 00:23
Κλασική βλάβη στις παλιές καλές CRT..:001_smile: Ή τρανζίστος ή IC κάθετης πόλωσης έχει βγει OFF..

allen
25-06-19, 00:33
Αυτο ειχα και γω στο μυαλο μου φιλε manolo θα αλλαξω και πυκνωτες μιας και θα την ανοιξω. Ειπα να παρω και γνωμες απο εδω ευπροσδεκτες ειναι :D

xrhstos1978
25-06-19, 07:49
θα εχει και ψυχρες

RADIO6146KISAMOS
25-06-19, 10:51
εχει πεταξει το vertical κοιταξε και τους πυκνωτες περιξ του ολοκληρωμενου αφου το αλλαξεις βεβαια

manolo
25-06-19, 18:20
Όπως λένε κι οι συνάδελφοι οπωσδήποτε είναι μιας κάποιας ηλικίας η TV, οπότε σίγουρα και οι πυκνωτές θα θέλουν αντικατάσταση.:thumbup1:

allen
25-06-19, 22:34
Τέλεια , ευχαριστω πολυ!!!!

xani
26-06-19, 09:54
Κλασική βλάβη στις παλιές καλές CRT..:001_smile: Ή τρανζίστος ή IC κάθετης πόλωσης έχει βγει OFF..

τα πηνια giog ξεχασες :lool:

Di*Ca_Electronic
27-06-19, 22:41
Φίλε Στάθη,
για τη σωστή απόδοση των τεχνικών όρων αναφέρω ότι τα πηνία οριζοντίου & κατακορύφου αποκλίσεως
ονομάζονται " YOKE ".
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

winston
02-08-19, 00:38
Επειδη κατι αντιστοιχο μαλλον αντιμετωπιζω με μια samsung ξερετε ποσο μπορει να κοστιζει μια τετοια επισκευη (αθηνα);

Di*Ca_Electronic
06-03-20, 21:32
Αν και πέρασε πάνω απ΄ ένα επτάμηνο από την ερώτηση του φίλου Winston
(μάλλον για παρατσούκλι πρόκειται, φαντάζομαι) θα ΄θελα, και προς ενημέρωση
του, αλλά κι όλων των άλλων φίλων που διαβάζουν κείμενα του αρχείου του
συγκεκριμένου forum, να μη ρωτούν κόστος επισκευής σε κάθε βλάβη που τους
παρουσιάζετε κι αυτό προκύπτει αμετάκλητα από τους όρους έγγραφης στο
forum τους οποίους πρέπει να διάβασαν πριν εγγραφούν και να συναίνεσαν σ΄ αυτούς.
Όλοι εμείς που απαντάμε στις ερωτήσεις των φίλων που ερωτούν φυσικά κι είμαστε
ειδικευμένοι Ηλεκτρονικοί με γνώσεις κι εμπειρία επισκευών στο 99% των απαντήσεων
που δίνουμε, με μία και μοναδική διαφορά : δίνουμε κάθε απαραίτητη πληροφορία για
την επισκευή της συσκευής που ρωτάτε (πολλές φορές μάλιστα, μελετώντας τ΄ ανάλογο
Service Manual), για τη προσωπική χρήση των πληροφοριών αυτών από τον ερωτώντα.
Απαγορεύεται ρητά να προβάλλουμε τις ικανότητές μας ή τον εργαστηριακό μας χώρο
γι΄ ίδιον όφελος.
Είναι διαφορετικό να σας καθοδηγούμε στο και πως θα βρείτε το κατάλληλο ανταλ/κο
από το να σας υποδεικνύουμε άτομα και χώρους όπου θα στείλετε τις συσκευές σας προς
επισκευή.
Έρευνα αγοράς για τεχνικούς / επισκευαστές τηλεοράσεων ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών
μπορείτε να κάνετε μόνοι σας από το Διαδίκτυο.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης