Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Άλλο] Πρόβλημα μετασχηματιστή από AC

NikasManikas
24-06-19, 20:07
Καλησπέρα, αν μπορεί κάποιος έμπειρος να με βοηθήσει με ένα μετασχηματιστή από παλιό Air condition

Το πρόβλημα που κάνει το κλιματιστικό είναι ότι είναι νεκρό δηλαδή πατάω το κουμπί από το τηλεχειριστήριο (με καλώδιο παλιού τύπου) και δεν κάνει τίποτα άλλες φόρες ανοίγει και το κλιματιστικό δουλεύει για 2-3 ώρες και μετά πάλι τα ίδια.

Χτυπώντας ελαφρά τον μετασχηματιστή πάει να ανάψει το λαμπάκι του κλιματιστικού άλλα μάταια ακούγεται μόνο το buzz όταν πατάω το κουμπί.

Έτσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω απο εκεί και αν δεν είναι αυτό να πάω την πλακέτα σε ηλεκτρονικό.

Στο μέτρημα του μετασχηματιστή παίρνει 230v και βγάζει 15.7v~15.8v από το κατάστημα με τα ηλεκτρονικά να πάρω 230 -> 16v;

Ευχαριστώ.

pliktras
24-06-19, 20:30
Φιλε καλησπέρα.Ηλεκτρονικός μηχανικός είμαι και εχω επισκευασει και επισκευάζω αρκετες πλακέτες aircondition
To πρόβλημα σου μάλλον ειναι στην πλακέτα ετσι οπως το ακουω...Το κλιματιστικό σου είναι on/off ε?
Ο μετασχηματιστής σου είναι μια χαρά.Γνωρίζεις απο χρήση με κολλητήρι και καποιες βασικές μετρήσεις να σου πω;
στείλε μια φωτο την πλακέτα αμα μπορείς

NikasManikas
24-06-19, 20:52
Ναι είναι on/off με τα συρόμενα φίλτρα (αρκετά παλιό) μπορώ να μετρήσω αύριο που θα το ξανά κοιτάξω.

Το θέμα με τον μετασχηματιστή είναι ότι όταν τον κούναγα κτλ το λαμπάκι άνοιγε στιγμιαία μπορεί να ήταν και θέμα τύχης. Ο μόνος τρόπος που το κατάφερα και ξεκίνησε ήταν με το βγάλε - βάλε στην πρίζα 4-5 φορές μετά δούλεψε 3-4 ώρες και πάλι νεκρό.

Αύριο άμα είναι θα βγάλω την πλακέτα για να δω για κάποιο μαύρισμα κτλ

Σε ευχαριστώ και μια τελευταία ερώτηση γιατί έχω τον μετασχηματιστή στα χέρια μου όταν μετράω την μεριά που παίρνει τα 230 volt βγάζει 400Ω αλλά όταν μετράω την μεριά με τα 15.6v δείχνει 003Ω είναι φυσιολογικό τόσο χαμηλά;

pliktras
24-06-19, 21:29
Ναι είναι on/off με τα συρόμενα φίλτρα (αρκετά παλιό) μπορώ να μετρήσω αύριο που θα το ξανά κοιτάξω.

Το θέμα με τον μετασχηματιστή είναι ότι όταν τον κούναγα κτλ το λαμπάκι άνοιγε στιγμιαία μπορεί να ήταν και θέμα τύχης. Ο μόνος τρόπος που το κατάφερα και ξεκίνησε ήταν με το βγάλε - βάλε στην πρίζα 4-5 φορές μετά δούλεψε 3-4 ώρες και πάλι νεκρό.

Αύριο άμα είναι θα βγάλω την πλακέτα για να δω για κάποιο μαύρισμα κτλ

Σε ευχαριστώ και μια τελευταία ερώτηση γιατί έχω τον μετασχηματιστή στα χέρια μου όταν μετράω την μεριά που παίρνει τα 230 volt βγάζει 400Ω αλλά όταν μετράω την μεριά με τα 15.6v δείχνει 003Ω είναι φυσιολογικό τόσο χαμηλά;

η πλακετα σου εχει ψυχρες κολλησεις κατα 90% ετσι οπως το ακουω
ειναι φυσιολογικη η μέτρηση που κάνεις

NikasManikas
24-06-19, 22:07
η πλακετα σου εχει ψυχρες κολλησεις κατα 90% ετσι οπως το ακουω
ειναι φυσιολογικη η μέτρηση που κάνεις

Οκ αύριο θα κοιτάξω και την πλακέτα, απλά κάτι γίνεται με την τροφοδοσία γιαυτό πήγα κατευθείαν στον μετασχμ.

NikasManikas
25-06-19, 17:39
Αξίζει να φτιαχτεί στην κατάσταση που είναι; Από τι βλέπω έχει αρκετά ταλαιπωρημένα-καμμενα εξαρτήματα, αν επισκευάζετε γνωρίζεις κανέναν ηλεκτρονικό στην Αθήνα ή αν την αναλαμβάνεις εσύ;