PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Πρόβλημα καλοδιοταινιας οθόνης τηλεόραση lg

giorgos thesalonikh
05-02-19, 14:19
Καλησπέρα μαστοριά ...έχω χονδρό πρόβλημα με μια τηλεόραση 26ιντων LG ....
Έχει προβλήματα οθόνης παλιότερα την είχα κάνει πατέντα και έπαιξα κάνα δυο εβδομάδες και τώρα ξανά χάλασε..είχα κόλληση ένα σφουγγάρακι πάνω στην καλοδιοταινια για να το κρατάει πατημένο και να παίζει η οθόνη..αλλά χθες ξανά χάλασε.. προσπαθώντας να ξεκολησω το σφουγγάρι ξεκολησε και η καλοδιοταινια απτην πλαίσιο της οθονης..πως ξανά κολαει τώρα αυτή η χαζομάρα???ξέρει κανείς???και πρέπει να κολλήση και σωστά ...κάτι μου λέει ότι θα δει τα ραδίκια ανάποδα .
Ιδού η φωτο
45791
Ευχαριστώ

duvdev
05-02-19, 15:38
Την πετάς δυστυχως.

Di*Ca_Electronic
05-02-19, 15:46
Φίλε Γιώργο,
το χειρουργείο σου αυτό αφού κράτησε 2 εβδομάδες όπως γράφεις ήταν μέτριας απόδοσης.
Από την εικόνα φαίνεται ότι το tab έχει ξεκολλήσει μόνον στις άκρες, όμως ακόμα κι αν
προσπαθήσεις να τα ξανακολλήσεις (μ΄ένα σκληρό χαρτόνι από πάνω από το flex cable και
με κόλλα aralditt δύο συστατικών αργής κόλλησης, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να
στερεώσεις το χαρτόνι με κάποιο τρόπο πάνω στο panel και να τ΄ αφήσεις να στεγνώσει 24
ώρες) πάλι δεν θα πετύχεις κάτι καλό γιατί θέλει καθάρισμα κι η επιφάνεια του flex cable κι
η τυπωμένη μ΄ άνθρακα επιφάνεια που αυτό πατάει και κανονικά υπάρχει μηχ/μα συγκόλλησης
(infrared) τ΄ οποίο είναι πανάκριβο γι΄ αγορά και συμφέρει ν΄ αγοραστεί από κάποιο που κάνει
μόνο αυτή τη δουλειά.
Μάλλον λοιπόν πας για καινούργιο panel αλλά δεν χάνεις τίποτα να πειραματισθείς με μία νέα
επέμβαση άλλη μία φορά όπως σου ανέφερα παραπάνω κι ίσως φανείς τυχερός.
Καλή επιτυχία σ΄ ότι κι αν κάνεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

giorgos thesalonikh
05-02-19, 16:04
Φίλε Γιώργο,
το χειρουργείο σου αυτό αφού κράτησε 2 εβδομάδες όπως γράφεις ήταν μέτριας απόδοσης.
Από την εικόνα φαίνεται ότι το tab έχει ξεκολλήσει μόνον στις άκρες, όμως ακόμα κι αν
προσπαθήσεις να τα ξανακολλήσεις (μ΄ένα σκληρό χαρτόνι από πάνω από το flex cable και
με κόλλα aralditt δύο συστατικών αργής κόλλησης, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να
στερεώσεις το χαρτόνι με κάποιο τρόπο πάνω στο panel και να τ΄ αφήσεις να στεγνώσει 24
ώρες) πάλι δεν θα πετύχεις κάτι καλό γιατί θέλει καθάρισμα κι η επιφάνεια του flex cable κι
η τυπωμένη μ΄ άνθρακα επιφάνεια που αυτό πατάει και κανονικά υπάρχει μηχ/μα συγκόλλησης
(infrared) τ΄ οποίο είναι πανάκριβο γι΄ αγορά και συμφέρει ν΄ αγοραστεί από κάποιο που κάνει
μόνο αυτή τη δουλειά.
Μάλλον λοιπόν πας για καινούργιο panel αλλά δεν χάνεις τίποτα να πειραματισθείς με μία νέα
επέμβαση άλλη μία φορά όπως σου ανέφερα παραπάνω κι ίσως φανείς τυχερός.
Καλή επιτυχία σ΄ ότι κι αν κάνεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Την καλοδιοταινια πως την καθαρίζω όεο???
Επίσης πάνω στο πλαίσιο της τηλεόρασης έχει μια άσπρη κόλλα.που είναι σαν λάστιχο τέτοιο πράγμα που βρίσκω???προσπάθησα να καθαρίσω την καλοδιοταινια με οινόπνευμα αλλά δεν νομίζω ότι κατάφερα και κάτι ιδιαίτερο...θα ανεβάσω καινούργια φωτό μήπως και δείτε και έχετε καμία ιδέα..ξέρω γω..ο πνιγμένος απτά μαλλιά πιάνεται...

giorgos thesalonikh
05-02-19, 16:07
Επίσης..ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακομα..αυτή η καλοδιοταινια έχει αγωγούς μόνο στης άκρες αριστερά και δεξιά και στη μέση τίποτα???η έχει αγωγούς απτή μια άκρη έως την άλλη???λογικά πρέπει να έχει αγωγούς σε όλο την καλοδιοταινια..απτή μια έως την άλλη άκρη

giorgos thesalonikh
05-02-19, 19:21
Ιδού και οι υπόλοιπες φωτό...
Βάλτε ένα χεράκι μήπως καταφέρουμε να αναστήσουμε τον νεκρό....
45792
45793
45794

giorgos thesalonikh
05-02-19, 19:23
Αν προσέξετε η καλοδιοταινια πάνω της έχει ένα άσπρο.
Αυτό πρέπει να το καθαρίσω???είναι κόλα??

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
05-02-19, 19:24
Πληροφοριακά φίλε Γιώργο,η ταινία που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο φλεξ και την πλακέτα λέγεται ανισοτροπικη, με θερμοκρασία κάνει συγκόλληση μόνο στο χαλκό, υπάρχει μηχανή συγκόλλησης αν ψάξεις στο ίντερνετ,το φλεξ έχει μικρούς αγωγούς κοίταξε το με ένα μικροσκόπιο και θα καταλάβεις

Di*Ca_Electronic
05-02-19, 19:26
Και φυσικά όχι μόνο γιατί είναι λογικό αλλά γιατί δεν γίνεται παράλογο, φίλε Γιώργο η καλωδιοταινία έχει συνέχεια
κι ότι άκρα υπάρχουν στη μία πλευρά της τ΄ αντίστοιχα καταλήγουν στην άλλη πλευρά.
Τώρα αν δεν έχεις ανοίξει το panel τ΄ άλλα άκρα της καλωδιοταινίας είναι κολλήμένα στον κρύσταλλο της οθόνης
κι αυτά που φαίνονται στη photo πρέπει να καταλήγουν στη T-Con Board που είναι ενσωματωμένη πιθανόν στην οθόνη
(χωρίς κονέκτορες οι συνδέσεις στη T-Con Board).
Βγάλε κι ανέβασε όμως μία καθαρότερη photo αν και "λογικά" όπως τα γράφω πρέπει να ΄ναι τα πράγματα σ΄ LG 26".
Τ΄ άσπρο που βλέπεις είναι εποξική κόλλα και μπορείς να τη ζητήσεις στα Σιδηροπωλεία της Θεσσαλονίκης, το δε καθάρισμα
της flex cable γίνεται και με το σκληρό μέρος μίας γομολάστιχας μ΄ ισοπροπυλική αλκοόλη, αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή
και καλό κράτημα της ταινίας γιατί μπορεί να κοπεί το prespan και να κοπούν ή να βραχυκυκλώσουν μεταξύ τους οι χαλκοδιάδρομοι.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

giorgos thesalonikh
05-02-19, 19:49
Με λίγα λόγια... χειρουργείο με υψηλή ακρίβεια...χέσε ψηλα και αγναντεύε.αυριο θα ρωτήσω πόσο έχει αυτή η κολλα.θα καθαρίσω και την επιφάνεια της καλοδιοταινιας.και προσπαθήσω να τη κολλήσω....
Και ότι γίνει..ευτυχώς η τηλεόραση είναι ενός φίλου μου και μου είπε αν δεν φτιάχνεται πετά την.. τουλάχιστον δεν θα φάω ξύλο.χαχχα

giorgos thesalonikh
05-02-19, 19:50
Μια οθόνη εννοείται μαζί με τη πλακέτα κομπλέ ποσο στοιχηζηρε παιδιά???

Di*Ca_Electronic
05-02-19, 20:42
Διάβασε το τύπο της οθόνης στ΄ αυτοκόλλητο του panel εισήγαγε τα στοιχεία στη μηχανή αναζήτησης GOOGLE
και θα δεις αν υπάρχει κάπου η οθόνη για να την εισάγεις στην ΕΛΛΑΔΑ.
Υπάρχει σίγουρα φόρος + Τελωνείο.
Πάρε κι ένα τηλ/νο στο κατ/μα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ "ΓΚΑΓΚΑΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" 2108320208, 2108325034, που με τα
στοιχεία της οθόνης αλλά και το μοντέλο της τηλεόρασης μπορούν να στ΄ εισαγάγουν και σε ποια τιμή.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Papas00zas
05-02-19, 22:10
Μια οθόνη εννοείται μαζί με τη πλακέτα κομπλέ ποσο στοιχηζηρε παιδιά???
Αν θυμάμαι καλά,κάποιες veskatel έχουν πάνελ lg-σε ψευ-telefunken νομίζω.

Di*Ca_Electronic
06-02-19, 05:03
Φίλε Γιώργο,
ζητώ συγγνώμη κι από σένα και κι από τους αναγνώστες του Forum καθόσον στο post 9 έγραψα από δική μου σύγχυση
στην 2η παράγραφο ...Τ΄ άσπρο που βλέπεις... ότι πρόκειται για κόλλα εποξική που υπάρχει βεβαίως αλλά είναι γι΄ άλλη
δουλειά (χρησιμοποιείται ως στερεοτικό εξαρτ/των σε PCB) ενώ το σωστό είναι ότι πρόκειται για μία ταινία ανισοτροπική
όπως γράφει κι ο συνάδελφος Νίκος από Λάρισα ο οποίος είναι επαίων στις LG κι η οποία βρίσκεται με στοιχεία AC-7206U-18
ή AC-2056R-35 αλλά θέλει ειδικό συγκολλητικό μηχ/μα LASER για να κολλήσει που κοστίζει 4.500 δολλάρια.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

giorgos thesalonikh
06-02-19, 08:04
Το μοντέλο είναι ..26LC55-ZA
Πλακέτα οθόνης V260B1-XO3
Το άσπρο πάνω στην καλοδιοταινια στο flex δεν βγενει τόσο καθάρισα όσο γινόταν..αλλά δεν βγενει νομίζω έτσι πρέπει να είναι...δεν περνώ και όρκο..αλλά έτσι νομίζω..
Τελοσπαντων σήμερα θα κάνω μια προσπάθεια και άμα γίνει έγινε άμα δεν γίνει θα το κρατήσω για ανταλλακτικά...

biomed
06-02-19, 11:11
https://www.youtube.com/watch?v=VVHmPRsE_A8 δύσκολο χωρίς μηχάνημα να γίνει επισκευή

giorgos thesalonikh
06-02-19, 19:43
https://www.youtube.com/watch?v=VVHmPRsE_A8 δύσκολο χωρίς μηχάνημα να γίνει επισκευή

Το θέμα είναι ότι κάνει κανένας στη Θεσσαλονίκη δεν έχει τέτοιο μηχάνημα...όταν πρόκειται για προβλήματα οθόνης η αλλάζουν οθόνη η λένε είναι για πέταμα.....
Έτσι όπως κάνουν τα εργοστάσια της τηλεόρασης και τα ηλεκτρονικά είναι μέχρι να χαλάσουν μια φορά...βέβαια ανάλογα και το πρόβλημα...αλλά τώρα αμαρτία απτό θεό δεν είναι για μια και μόνο καλοδιοταινια να πεταχτή όλη η τηλεόραση... τελοσπαντων..σήμερα έκανα μια τελευταία προσπάθεια μήπως και καταφέρω τίποτα αλλά μπα..αύριο τη κλεινο και αν θέλει του την επιστρέφω αλλιώς με βλέπω να τη κάνω ανταλλακτικά.η θα τα πουλήσω πουθενά η θα τα κρατήσω για μελλοντική χρήση... ευχαριστώ πολύ σε όλους για το χρόνο που αφιερώσατε...να είστε καλά...

giorgos thesalonikh
06-02-19, 22:26
Ρε παιδιά συγγνώμη για το πριξιμο.ενταξει την προσπάθεια επισκευης της τηλεόρασης την έχω εγκαταλείψει...αλλά να ρωτήσω κάτι από περιέργεια και καθαρά εγκυκλοπαιδικά....κουβέντα να γίνεται..
Άμα πάρει κάποιος αυτό το εργαλείο που στην ουσία είναι κολητιρη δεν θα κάνει την δουλειά του...δηλαδή ποια η διαφορά με το μηχάνημα..και εκείνο το πρεσαρι και το κολαει και αυτό το ίδιο..εντάξει τώρα μπορεί να λέω βλακείες που μάλλον λέω...αλλα. πράγματικα το έχω απορία...για ρίξτε μια ματιά..
https://www.google.com/search?q=soldering+flex+cable&client=ms-android-xiaomi-rev1&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj64f6f96fgAhU4UxUIHV1IDLsQ_AUoAXoECAsQA Q&biw=360&bih=560#imgrc=6_LW8vdJWYmSwM&imgdii=CX40OPbp8R87sM

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
07-02-19, 09:53
Το μηχάνημα πρεσαρει την καλωδιωταινια με πολύ δύναμη και συγκεκριμένη θερμοκρασία, αυτό δεν κάνει τίποτα που δείχνεις, πληροφοριακά για μηχανή μέχρι 55 ιντσών που ενδιαφέρθηκαν για αγορά η τιμή ήταν μαζί με μεταφορά, καμπίνα και τελωνείο 22.000€, ασύμφορο παρόλο που έιχαμε 2 μεγάλα brand για υποστήριξη, δεν γίνεται απόσβεση

giorgos thesalonikh
07-02-19, 18:35
Στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις απόσβεση..τζάμπα λεφτά... εννοείται ότι δεν σκοπευα να αγοράσω ένα τέτοιο μηχάνημα...απλά έλεγα μήπως υπάρχει ποιο φθηνός τρόπος πατέντα...ο φίλος μου μου τη χάρισε τη τηλεόραση μιας και δεν επισκευάζεται...λέω να ασχολείται πειραματικά...μπας και γίνει κάτι ....αν και δεν πιστεύω...αλλά είπαμε πειραματικά θα ασχοληθο...