PDA

Επιστροφή στο Forum : [Electrolux] Electrolux EDH3686

andreasp
25-01-19, 18:49
Ειναι αγορασμενο Φλεβαρη 2018 εχοντας δουλεψει ελαχιστα.
Μετα απο καποιο σημειο, ξεκινησε οταν το αναβεις αντι να βγαζει 2.02 και 2.18 χρονο, να βγαζει 3.13 ωρες
Μαλιστα οχι απλα το βγαζει στο καντραν αλλα το κανει και τοσο χρονο.
Ταυτοχρονα, βαζοντας ελαχιστα ρουχα μεσα , αντι να κανει και λιγοτερο χρονο απο το αναγραφομενο οπως εκανε στο παρελθον, κανει 3.13λεπτα και βαλε!
Μολις τελειωσε ενα στεγνωτηριο με 3 πετσετες προσωπου, ενα κοντομανικο ,2 ζευγαρια καλτσες, και 2 σετ μποξερακι-φανελα.
Εννοειται οτι θα φερω το σερβις, αλλα ελεγα μπας και ειχατε καμια ιδεα.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

giagiwtis
25-01-19, 18:55
Κάποια ρύθμιση κανατε

andreasp
25-01-19, 19:16
Τι ρυθμιση να κανω; Δεν εχει ρυθμισεις το στεγνωτηριο. Προγραμμα διαλεγεις
Οταν τελειωσει παντως, αν το πας στο off και ξανα στο προγραμμα, τους λεει καλα τους χρονους.

αλπινιστης
25-01-19, 20:37
Εισαι ακομα μεσα στην εγγυηση. Πιεσε την εταιρια και αμεσα για να σου δωσουνε λυση.

andreasp
25-01-19, 20:44
Εισαι ακομα μεσα στην εγγυηση. Πιεσε την εταιρια και αμεσα για να σου δωσουνε λυση.Βρε θα δωσουν. 5 χρονια εγγυηση εχω.

andreasp
29-01-19, 16:35
Οσο περιμένω ακόμα τον τεχνικό απο το Total Support να με πάρει, είπα να κάνω μερικές δοκιμές.
Το τράβηξα έξω και έλεγξα την σωλήνα της αποχέτευσης. Την χαλάρωσα λίγο, της άλλαξα διαδρομή για να μην πιέζεται απο διάφορα άλλα πραγματα. (το στεγνωτήριο βρίσκεται σε μία αποθήκη)
Οσο ήταν "εξω" το στεγνωτήριο, το άναψα και ώς δια μαγείας οι χρόνοι στο display ήταν σωστοί.
Παίζουν δύο ενδεχόμενα.
ή κάπου πιεζόταν η υδρορροή και με κάποιον τρόπο το διαβάζει αυτό και αλλάζει τους χρόνους στεγνώματος
ή κάτι άλλο πατάει ή δεν πατάει, που με το τράνταγμα όπως το έβγαλα πάτησε. Η αλήθεια είναι βέβαια όμως ότι δεν τραντάχτηκε. Γλύστρισε στο πλακάκι και βγήκε αέρα έξω.

Καμιά ιδέα?

andreasp
09-02-19, 16:34
Ηρθε λοιπον και ο τεχνικός ο οποίος το ξεμάτιασε.
Το διαγνωστικό τεστ δεν εβγαλε τιποτα, πέρα απο το E32 ψευτολάθος όπως είπαν.
Η αλήθεια ειναι οτι δεν τους είδα να ξέρουν και καλά πως να μηδενίσουν το λάθος. Εχω την αίσθηση οτι το αφήσαν γραμμένο.
Το στεγνωτήριο αν το ανάψεις άδειο σου λέει 3.13 ωρες. Το πατάς να δουλέψει. Δουλεύει 8-9 λεπτά και τελειώνει το πρόγραμμα.
Στη συνέχεια αναγράφει τις ώρες σωστά. 2.08 και 2.13.
Αν το αφήσεις και την άλλη μέρα πάς να ξαναανάψεις, και πάλι αυξημένες οι ώρες.
Αν βάλεις ρούχα μέσα θα κάνει τον αυξημένο χρόνο και παραπάνω.
Εχω την αίσθηση ότι κάποιος αισθητήρας υγρασίας δεν λειτουργεί σωστά. Και ας μην βγάζει καμία διαγνώση πρόβλημα.

Κανείς σας δεν έχει ιδέα? δεν έχει ασχοληθεί κανείς?

tipos
09-02-19, 19:48
Κατά τη γνώμη μου το στεγνωτηριο δεν έχει πρόβλημα. Το e32 δεν είναι βλάβη και δεν σβήνει. Αφορά το κύκλωμα του αισθητήρα υγρασίας ο οποίος μεταβάλλεται συνεχώς ωμικα.
Όλα τα στεγνωτηρια νέας γενιάς με αντλία θερμότητας αργούν να τελειώσουν. Για να αρχίσει να ζεσταίνει θέλει το λιγότερο ενα μισάωρο οπότε όπως καταλαβαίνεις το πρώτο μισάωρο δεν κάνει καθόλου στέγνωμα.
Ο αρχικός χρόνος στεγνωματος μεταβάλλεται ακόμα και από την υγρασία του αέρα ή ακόμα και από την καθαριότητα του εσωτερικού χώρου της συσκευής, βλέπε κεντεσερ στοιχείο αεραγωγοί κτλ. Μην σε απασχολεί ο χρόνος, σημασία έχει να κάνει καλό στέγνωμα.

andreasp
09-02-19, 20:36
Κατά τη γνώμη μου το στεγνωτηριο δεν έχει πρόβλημα. Το e32 δεν είναι βλάβη και δεν σβήνει. Αφορά το κύκλωμα του αισθητήρα υγρασίας ο οποίος μεταβάλλεται συνεχώς ωμικα.
Όλα τα στεγνωτηρια νέας γενιάς με αντλία θερμότητας αργούν να τελειώσουν. Για να αρχίσει να ζεσταίνει θέλει το λιγότερο ενα μισάωρο οπότε όπως καταλαβαίνεις το πρώτο μισάωρο δεν κάνει καθόλου στέγνωμα.
Ο αρχικός χρόνος στεγνωματος μεταβάλλεται ακόμα και από την υγρασία του αέρα ή ακόμα και από την καθαριότητα του εσωτερικού χώρου της συσκευής, βλέπε κεντεσερ στοιχείο αεραγωγοί κτλ. Μην σε απασχολεί ο χρόνος, σημασία έχει να κάνει καλό στέγνωμα.Η σκεψη μου αυτη ηταν. Ο αρχικος χρονος στεγνωματος, επηρεαζεται απο την υγρασια και θερμοκρασια του δωματιου;
Εκει που βρισκεται η θερμοκρασια ειναι γυρω στους 18 και η υγρασια 50-60%

tipos
09-02-19, 21:34
Η υγρασία παίζει γενικότερα το ρόλο της. Σύμφωνα με τα χαμηλότερα του στεγνωτηριο σου ο αρχικός χρόνος στεγνωματος είναι 180 λεπτά οπότε δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα.
https://www.skroutz.gr/s/6440726/Electrolux-EDH3686GDE.html διάβασε τα χαρακτηριστικά του και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.

andreasp
09-02-19, 22:54
Η υγρασία παίζει γενικότερα το ρόλο της. Σύμφωνα με τα χαμηλότερα του στεγνωτηριο σου ο αρχικός χρόνος στεγνωματος είναι 180 λεπτά οπότε δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα.
https://www.skroutz.gr/s/6440726/Electrolux-EDH3686GDE.html διάβασε τα χαρακτηριστικά του και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.

Το πρόβλημα είναι ότι επι 1 χρόνο, άναβες το στεγνωτήριο και έγραφε στο πρόγραμμα 2:03
Τις περισσότερες φορές έκανε και λίγο λιγότερο.
Εδω και 2 μήνες, ανάβεις το στεγνωτήριο και λέει 3:13. Κάνει τουλάχιστον τόσο ίσως και παραπάνω.
Αν τελειώσει το πρόγραμμα και το βάλεις για 2η φορά κολλητά (ας το σβήσεις και το ξαναανάψεις) ο χρόνος είναι 2:03 και κάνει τόσο και λιγότερο.

Αν στο πρώτο άναμμα (που γράφει 3:13) το βάλεις να δουλέψει άδειο, θα δουλέψει 8-10 λεπτά και θα τελειώσει το πρόγραμμα.
Στην συνέχεια θα γράφει 2:03 , θα βάλεις ρούχα και θα τελειώσει σε τόσο και λιγότερο.

Προφανώς όταν είναι "παγωμένο" διαβάζει κάποια υγρασία. Την οποία την στεγνώνει είτε γεμίζοντας το με ρούχα και στεγνώνοντας τα, είτε σε λειτουργία άδειο.

Εδώ βλέπεις τους χρόνους που πρέπει να αναγράφει στα 2 πιο συνηθισμένα προγράμματα, οι οποίοι είναι 2:03 και 2:18
https://www.youtube.com/watch?v=0Esoff6Qveo

Και εδώ βλέπεις το δικό μου με το πρόβλημα.
https://www.youtube.com/watch?v=pNQ3_6hLZjI&t=6s

Απο θεμα καθαριότητας είναι άψογο! Μέχρι και ο τεχνικός το σχολίασε. Καθαρίζω το φίλτρο μετά απο κάθε χρήση.

tipos
09-02-19, 23:55
Γνώμη μου είναι να μην ανησυχείς. Αν πάρουμε ρούχα από ένα πλυντήριο 800 στροφών και από ένα 1200 στροφών με σκοπό να τα στεγνωσουμε στο ίδιο στεγνωτηριο θα δούμε ότι άσχετα με το χρόνο που βγάζει η οθόνη ο πραγματικός χρόνος μεταβάλλεται ανάλογα με το πόσο καλά είναι στημένα τα ρούχα. Έχω παρατηρήσει σε δοκιμές που έχω κάνει ότι προς το τέλος του στεγνωματος ο χρόνος μπορεί να κολλήσει ακόμα και για μισή ώρα.
Τελειώνοντας όπως σου είπα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο στεγνωματος. Η καθαριότητα που είδαν είναι τελείως επιφανειακή. Υπάρχουν πράγματα τα οποία μόνο με ξηλωμα όλου του στεγνωτηριου μπορεί να τα δει κάποιος και όχι με ένα τυπικό έλεγχο του δεκαλεπτου.

andreasp
10-02-19, 07:23
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλάβω.
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτο που λες οτι ρουχα στεγνωμένα στις 800 και στις 1200 εχουν διαφορετικό χρόνο στεγνώματος, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να δεχθώ ότι τα ρούχα μου πια θα στεγνώνουν σε 4 ώρες αντί για 2, αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα στις λοιπές συνθήκες.
Αυριο θα στεγνώνουν στις 6 ώρες δηλαδή?
Δεν είναι το θέμα ότι αρχικά μόνο λέει πια 3μιση ωρες, επειδή διαβάζει κάποια συνθήκη διαφορετική αλλά τελικά ολοκληρώνει το πρόγραμμα στους πρότερους χρόνους. Το θέμα είναι ότι ξεκίνησε να μου στεγνώνει τα ρούχα στον διπλάσιο σχεδόν χρόνο. Τα ίδια ρούχα, απο το ίδιο πλυντήριο, με τις ίδιες στροφές στεγνωμένα, τα ίδια απορρυπαντικά.

Κυριακίδης
10-02-19, 08:34
Θα πω κάτι και ας μας κοροϊδεύουν, παίρνω την άποψη σου στο #3 . Αλλά και την άλλη άποψη σου ότι όταν είναι "παγωμένη" η συσκευή δείχνει μεγαλύτερους χρόνους , και με την ίδια αμέσως χρήση μετά την 1η δείχνει μικρότερους χρόνους (θαρρείς σαν να έχει σύστημα που διαβάζει και εξωτερικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος ή και εσωτερικές της συσκευής , για να προσεγγίσει έτσι και κάποιες "συνθήκες" με τους χρόνους που θα υποδείξει στο καντράν. ) .
Την επόμενη φορά δοκίμασε να ζεστάνεις τον χώρο που βρίσκεται η συσκευή με κάποιο αερόθερμο για τουλάχιστον 2 -3 ώρες σε θερμοκρασίες καλοκαιριού (35 C και λίγο σου λέω αφού τώρα τον χειμώνα σκας και με τους 22C) και πες μας τι χρόνους έδειξε κατά την 1η χρήση , άσε κιόλας το αερόθερμο αναμμένο για όσο λειτουργεί το στέγνωμα .

andreasp
10-02-19, 08:50
Θα πω κάτι και ας μας κοροϊδεύουν, παίρνω την άποψη σου στο #3 . Αλλά και την άλλη άποψη σου ότι όταν είναι "παγωμένη" η συσκευή δείχνει μεγαλύτερους χρόνους , και με την ίδια αμέσως χρήση μετά την 1η δείχνει μικρότερους χρόνους (θαρρείς σαν να έχει σύστημα που διαβάζει και εξωτερικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος ή και εσωτερικές της συσκευής , για να προσεγγίσει έτσι και κάποιες "συνθήκες" με τους χρόνους που θα υποδείξει στο καντράν. ) .
Την επόμενη φορά δοκίμασε να ζεστάνεις τον χώρο που βρίσκεται η συσκευή με κάποιο αερόθερμο για τουλάχιστον 2 -3 ώρες σε θερμοκρασίες καλοκαιριού (35 C και λίγο σου λέω αφού τώρα τον χειμώνα σκας και με τους 22C) και πες μας τι χρόνους έδειξε κατά την 1η χρήση , άσε κιόλας το αερόθερμο αναμμένο για όσο λειτουργεί το στέγνωμα .

Δεν είναι εφικτό να γίνει αυτό. Το στεγνωτήριο βρίσκεται στον πάτο φωταγωγού που είναι η αποθήκη μου. Οπως καταβαινεις ειναι αδυνατον να ζεστάνω τον φωταγωγό της πολυκατοικίας με οποιονδήποτε τρόπο.
Παρόλα αυτά και πέρυσι τον χειμώνα βρισκόταν το στεγνωτήριο στο ίδιο σημείο.
Αυτή την σκέψη που έκανες, έκανα και εγώ για αυτό και έχω βάλει θερμόμετρο και υγρασιόμετρο στον χώρο.
Οι μετρήσεις είναι αυτές που λέω. Γυρω στους 18-19 βαθμους κελσίου η θερμοκρασία και 50-60% η υγρασία (που αυτή φοβόμουν περισσότερο να πώ την αλήθεια)
Μου εκανε και εντυπωση το 18-19 βαθμους κελσιου στον φωταγωγο, αλλα ειναι πραγματικό.
Ακριβώς απο κάτω βρίσκεται η αποθήκη του λέβητα ο οποίος ζεσταίνει το πάτωμα του φωταγωγού και ταυτόχρονα στον φωταγωγο βγαίνουν και 2 σωλήνες Φ200 που είναι ο εξαερισμός του λέβητα. Συνεπώς δικαιολογείται η αυξημένη θερμοκρασία και υγρασία για φωταγωγό.
Καταλήγωντας θα πώ ότι η θερμοκρασία και η υγρασία του χώρου είναι η ιδανική για την λειτουργία του στεγνωτηρίου.

Θα μπορούσα να κάνω διάγνωση αν έβρισκα πληροφορίες για τι ακριβώς διαβάζουν οι αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας του στεγνωτηρίου. Μέχρι και την υδροροη του στεγνωτηριου ξηλωσα απο την αποχετευση και την έβαλα σε κουβα για να έχει μέγιστη ρήση. Μη τυχον και κρατάει υγρασία , την οποία την ξαναυγροποιει μετά απο κάποιες ώρες και διαβάζει υγρασία στον κάδο.

Κυριακίδης
10-02-19, 10:04
Ακριβώς απο κάτω βρίσκεται η αποθήκη του λέβητα ο οποίος ζεσταίνει το πάτωμα του φωταγωγού
Λογικά είναι μια προσομοίωση συνάντησης διαφορετικών θερμοκρασιών (όπως στα παραθυρόφυλλα που εσωτερικά μαζεύουν υγρασία που μπορείς να την πιεις με το καλαμάκι ) , προτιμότερο η θερμοκρασία σε έναν χώρο να είναι μια σταθερή και ενιαία παρά να βλέπουμε συναντήσεις 2 διαφορετικών θερμοκρασιών και το μέσον αυτής της συνάντησης των διαφορετικών θερμοκρασιών είναι το κέντρο της συσκευής σου.

andreasp
10-02-19, 10:35
Το αναψα και το εσβησα 5 φορες. Εγραφε 3 και κατι ωρες.
Το εβαλα στο προγραμμα που οριζεις χρονο. Στα 10 λεπτα που ειναι και η χαμηλοτερη ρυθμιση.
Ξαναγυρισε ο χρονος στα νορμαλ.
Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
Αυριο θα μιλησω και με τον τεχνικο διευθυντη της Electrolux να μαθω περισσοτερα.

andreasp
03-03-19, 02:18
Η απαντηση του λοιπον ηταν, "μην ασχολεισαι. Ας γραφει οτι θελει. Αυτο θα υπολογισει ποσο χρονο θα κανει"
Δεν μας λεει ομως οτι πια τι στεγνωτηριο θα κανει τον διπλάσιο χρονο απο οτι έκανε.
Δεν ασχολουμαι αλλο. Τους βαρεθηκα. Και την electrolux και τους απατεωνες του Κωτσοβολου.
Ποτε ξανα κανεναν απο τους δυο τους!

Κυριακίδης
03-03-19, 09:12
Αν θέλεις συμβιβάσου με την δική σου αναφορά

Αν στο πρώτο άναμμα (που γράφει 3:13) το βάλεις να δουλέψει άδειο, θα δουλέψει 8-10 λεπτά και θα τελειώσει το πρόγραμμα.
Στην συνέχεια θα γράφει 2:03 , θα βάλεις ρούχα και θα τελειώσει σε τόσο και λιγότερο.
Πες ότι είναι μια παραλλαγή της πρότασης μου στο #14.
Καταλαβαίνω ότι είναι ανησυχητικό για σένα γιατί μπορεί να θεωρείς ότι αυτές οι 1-2 ώρες που λες ότι δουλεύει παραπάνω θα σου κοστίζει σε κατανάλωση ρεύματος. Κάτι που το θεωρώ αμφίβολο (και πάνω στις 1-2 ώρες επιπλέον λειτουργίας ) ίσως με κάποιον μετρητή κατανάλωσης είτε στην σωστή ωριαία χρήση είτε στην φευγάτη ωριαία χρήση σου επιβεβαιώσει κατά πόσο θα πρέπει να σε ενοχλεί και αυτό είναι το σοβαρότερο .

Οπότε αν δεις κατά πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση στον ξεστρατισμένο χρόνο , σε συμφέρει να ακολουθείς την δική σου πρόταση

Papas00zas
03-03-19, 19:42
Δεν ασχολουμαι αλλο. Τους βαρεθηκα. Και την electrolux και τους απατεωνες του Κωτσοβολου.
Ποτε ξανα κανεναν απο τους δυο τους!
Δοκίμασες να στείλεις το θέμα ή να μιλήσεις με την εταιρία κατευθείαν; μην περιμένεις από εδώ

andreasp
03-03-19, 19:46
Δοκίμασες να στείλεις το θέμα ή να μιλήσεις με την εταιρία κατευθείαν; μην περιμένεις από εδώΜε.τον τεχνικο διευθυντη μιλησα. Ποσο παραπανω να παω;

Papas00zas
03-03-19, 19:48
Όχι τον δικό μας....να στείλεις το θέμα σου στα κεντρικά τους.