Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Monitor - M2450D
ObsessedSnake
23-01-19, 13:41
Καλησπέρα, έχει έρθει για επισκευή το παραπάνω monitor TV και κάνει το εξής πρόβλημα:
Μόλις συνδέσω το εξωτερικό τροφοδοτικό του, το standby led αναβοσβήνει συνέχεια και το μόνιτορ δεν ξεκινάει.
Έλεγξα το εξωτερικό τροφοδοτικό και τα 19V έρχονται κανονικά.
Έχει κανένας εμπειρία από αυτή την βλάβη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
45739
Προσωπικα δοκιμαζω και με αλλο τροφοδοτικο εργαστηριακο ή αλλο εξωτερικο και συχνα φταιει το εξωτερικο τροφοδοτικο της συσκευης παρα οτι δειχνει κανονικη ταση εξοδου
service manual :
http://tel-spb.ru/tv/lg-m2450d
ObsessedSnake
23-01-19, 17:54
Προσωπικα δοκιμαζω και με αλλο τροφοδοτικο εργαστηριακο ή αλλο εξωτερικο και συχνα φταιει το εξωτερικο τροφοδοτικο της συσκευης παρα οτι δειχνει κανονικη ταση εξοδου
Δοκίμασα και με άλλο τροφοδοτικό αλλά κάνει πάλι το ίδιο.
45742 Μου εχει τυχει σε παρομοιο pcb βραχυκυκλωμενος smd πυκνωτης ή διοδος.βλεπε φωτο.βεβαια το συμπτωμα ηταν διαφορετικο.Καλη τυχη.
ObsessedSnake
25-01-19, 09:57
45742 Μου εχει τυχει σε παρομοιο pcb βραχυκυκλωμενος smd πυκνωτης ή διοδος.βλεπε φωτο.βεβαια το συμπτωμα ηταν διαφορετικο.Καλη τυχη.
Να σου αναφέρω Γιώργο πως το ολοκληρωμένο που είναι ανάμεσα από τις διόδους και τους πυκνωτές που κύκλωσες, το TPS65231, όση ώρα προσπαθεί να ανάψει η συσκευή, αυτό γίνεται αρκετά ζεστό στην αφή.
Τι σύμπτωμα είχε το δικό σου;
Φίλε δώσε παραπάνω πληροφορίες για το τι έχει κάνει ως τώρα για να το επισκευάσεις,μην σου γράφουμε πράγματα που έχεις ήδη κάνει.Πχ έχεις διαβάσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ολοκληρωμένου που γράφεις ότι ζεσταίνεται; έχει μετρήσει καμία τάση πάνω στην πλακέτα; έχεις δώσει καμία τάση στις εξόδους του ολοκληρωμένου που αναφέρεις να δεις τι γίνεται;στα γράφω όλα αυτά γιατί γράφεις ότι το μόνιτορ σου έχει έρθει για επισκευή άρα είσαι της δουλειάς όμως απΒ΄ ότι έχω διαβάσει ως τώρα το μόνο που έχεις κάνει είναι ότι έχεις μετρήσει το εξωτερικό τροφοδοτικό και έχεις βάλει και θερμομετρο στο ολοκληρωμένο :lool: Γράψε τι έχεις κάνει και τι έχεις παρατηρήσει να βοηθήσουμε.
Ελπιζω να μην παρεξηγήσεις ότι έγραψα τα γράφω εντελώς φιλικά.
ObsessedSnake
26-01-19, 11:18
Φίλε δώσε παραπάνω πληροφορίες για το τι έχει κάνει ως τώρα για να το επισκευάσεις,μην σου γράφουμε πράγματα που έχεις ήδη κάνει.Πχ έχεις διαβάσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ολοκληρωμένου που γράφεις ότι ζεσταίνεται; έχει μετρήσει καμία τάση πάνω στην πλακέτα; έχεις δώσει καμία τάση στις εξόδους του ολοκληρωμένου που αναφέρεις να δεις τι γίνεται;στα γράφω όλα αυτά γιατί γράφεις ότι το μόνιτορ σου έχει έρθει για επισκευή άρα είσαι της δουλειάς όμως απΒ΄ ότι έχω διαβάσει ως τώρα το μόνο που έχεις κάνει είναι ότι έχεις μετρήσει το εξωτερικό τροφοδοτικό και έχεις βάλει και θερμομετρο στο ολοκληρωμένο :lool: Γράψε τι έχεις κάνει και τι έχεις παρατηρήσει να βοηθήσουμε.
Ελπιζω να μην παρεξηγήσεις ότι έγραψα τα γράφω εντελώς φιλικά.
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου, κακώς δεν έγραψα τι άλλο έκανα, μέχρι στιγμής έχω βρει ότι δεν βγάζει τάση εξόδου 12V το IC801. Έχω κάνει παραγγελία και περιμένω να έρθει να το αντικαταστήσω.
Di*Ca_Electronic
01-02-19, 01:12
Φίλε ObsessedSnake,
πρινπροβείς στη παραγγελία του IC801 (TPS54331D) μέτρησες τη τάση εισόδου στο pin 2του ολοκληρωμένου;
Τσέκαρετις 2 smd διόδους D800, D804 (SMAB34) τον ηλεκτρολ/κό πυκνωτή C845 (47μF/16V)και το TRN : Q1006 (AP9962AGM),
πιθανόν να χρειάζεται αντικατ/ση,αν και πολύ φοβάμαι και μακάρι ο Θεός να μεβγάλει ψεύτη ότι μάλλον το IC811 (TPS65231A20CAR)
παρουσιάζει τη βλάβη τηςπερίπτωσής σου.
Κάνε όμωςτους ελέγχους και τις αντικατ/σεις των υλικών που βρίσκεις ότι δεν λειτουργούνκι είναι πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί ν΄
αντικατ/σεις το προαναφερόμενο IC.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης