PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Morris WBW-71208 Σπινθήρας όταν γυρνάει ο κάδος

louiza62
18-01-19, 11:38
Καλησπέρα, πριν 3 ημέρες αγόρασα το Morris WBW-71208. Από την πρώτη ημέρα όταν γυρνάει ο κάδος σε οποιαδήποτε ταχύτητα παρατήρησα:

να βγαίνει σπινθήρας οπού φαίνεται από την αντανάκλαση στο πλακάκι
να ακούγεται ένα τσακ τσακ
ενώ υπάρχει μια πολύ ελαφριά μυρωδιά καμένου από την πίσω μεριά. Σαν κάτι να μην κάνει καλή επαφή και σιγά σιγά να καίγεται Η μυρωδιά δεν μπορώ να πω ότι είναι ξεκάθαρο κάψιμο αλλιώς και θα το είχα είδη αλλάξει, πρέπει να πάω ακριβώς από πίσω για να την καταλάβω + το οτι είναι καινούργιο όποτε φαντάζομαι είναι φυσιολογικό να παράγονται κάποιες μυρωδιές.

Το πλυντήριο έχει πλύνει 3 φορές μέχρι τώρα κανονικά.
Μίλησα με την αντιπροσωπία και λένε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας μικρός σπινθήρας από το μοτέρ κίνησης. Μου πρότειναν να στείλουν τεχνικό να το κοιτάξει αλλά εφόσον δεν εντοπίσει πρόβλημα θα χρεωθώ. Μετά σε επικοινωνία με το κατάστημα μου είπαν να έρθει ο τεχνικός πρώτα και εφόσον εντοπιστεί πρόβλημα θα μου κάνουν αλλαγή μέσα στο doa. Αυτό που με παραξένευε είναι ότι ενώ ανέφερα μόνο την μάρκα, ο υπάλληλος στο τηλέφωνο με ρώτησε αν είναι 7κιλο. Το πλυντήριο το παρήγγειλα στις εκπτώσεις της Δευτέρας οπότε είναι λογικό να το έχουν πάρει και άλλοι μαζικά και ίσως να έχει βγει ξανά το πρόβλημα.

Πριν κλείσω τεχνικό θα ήθελα την γνώμη ανθρώπων σχετικών με το αντικείμενο.
Ανέβασα και βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=5cNGGwk4Xyc
Μόλις ξεκινάει το βίντεο παρατηρήστε την αντανάκλαση στο πλακάκι ενώ ακούγεται και ο ήχος (τσακ-τσακ).

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για οπιαδίποτε βοήθεια!

Κυριακίδης
18-01-19, 18:00
+ το οτι είναι καινούργιο όποτε φαντάζομαι είναι φυσιολογικό να παράγονται κάποιες μυρωδιές.
Αυτό ισχύει στις ηλεκτρικές κουζίνες

Πριν κλείσω τεχνικό θα ήθελα την γνώμη Να κλείσεις τεχνικό . Υπάρχει πρόβλημα πιθανό στα καρβουνάκια του μοτέρ ίσως και χειρότερο πρόβλημα διότι οι σπινθηρισμοί δεν είναι συνεχείς αλλά με περίεργο τρόπο διακοπτόμενοι .
Όταν με το καλό τακτοποιηθούν τα πράγματα και επισκευαστεί , το φορτίο με τα ρούχα (βρεγμένα) όταν δεν περιστρέφεται ο κάδος πρέπει να είναι το πολύ μέχρι το μέσο της στρόγγυλης πόρτας και όχι παραπάνω.

N1kos
20-01-19, 21:14
Να πω κι εγώ την ταπεινή γνώμη μου χωρίς να είμαι τεχνικός πληντυρίων. Οποιαδήποτε συσκευή δεν δικαιολογείται να σπινθηρίζει στο πάτωμα (αν είδα καλά απο το βίντεο). Αρχικά πρέπει να ελεγχθεί αν το σασσί του πληντυρίου σου είναι γειωμένο. Που πιθανότατα είναι αλλά μπορεί να μην κάνει καλή επαφή το καλώδιο γείωσης. Μήπως είναι και μέσα στην πρίζα στην πλευρά της εγκατάστασης να μην κάνει επαφή το καλώδιο.
Αν βεβαιωθεί αυτό και συνεχίσει το πρόβλημα τότε θέλεις τεχνικό πληντυρίου. Αλλά αφού είναι καινούριο γιατί σου λέει ο πωλητής οτι θα σε χρεώσει; Είναι υποχρεωμένος να έρθει να το δει και να σου το αλλάξει.

louiza62
21-01-19, 19:34
Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Κ. Πέτρο πάντα αφήνω ένα κενό αλλά όχι όσο λέτε. Από εδώ και πέρα θα προσέχω να μην γεμίζει τόσο.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο σπινθηρισμός γίνεται μόνο όταν ο κάδος γυρνάει αριστερόστροφα, ανάποδα από το ρολόι. Επίσης στις γρήγορες στροφές είναι και πιο έντονος και συνεχής.
Η μπρίζα είναι ακριβώς κάτω από τον κεντρικό πίνακα του σπιτιού με δικιά της ασφάλεια. Και το προηγούμενο πλυντήριο που έσπασαν τα ρουλεμάν ήταν στην ίδια μπρίζα ενώ όταν δεν δουλεύει έχω μόνιμα τον αφυγραντήρα ενώ έχω δουλέψει και σίδερο. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με καμία συσκευή και ούτε με χτυπάει ρεύμα άμα το ακουμπήσω.
Η χρέωση θα γίνει σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί πρόβλημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να το πληρώσω γιατί θεωρώ ότι δεν δουλεύει στα πλαίσια της φυσιολογικής λειτουργίας και δεν θέλω και μια συσκευή που βγάζει σπίθα μέσα στο σπίτι μου και τόσο κοντά σε νερό. Μίλησα με την αντιπροσωπία και αύριο περιμένω τεχνικό.

Κυριακίδης
21-01-19, 20:13
ο σπινθηρισμός γίνεται μόνο όταν ο κάδος γυρνάει αριστερόστροφα Ενημέρωσε στο τέλος ποια ήταν η κατάληξη , πιστεύω ότι έχει ξεφύγει η θήκη ενός από τα καρβουνάκια και βρίσκεται σε εκτοπισμένη γωνία θέσης .

louiza62
22-01-19, 15:19
Ήρθε τεχνικός, είναι το μοτέρ. Το αριστερό καρβουνάκι δεν πατάει καλά μέσα σε 2 ώρες η αντιπροσωπία έδωσε έγκριση για αλλαγή και ενημέρωσε και το κατάστημα. Θα προχωρήσω σε αντικατάσταση.

louiza62
24-01-19, 23:53
Σήμερα έγινε αντικατάσταση. Το νέο πλυντήριο παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Δεν έχω διάθεση να το ξαναλλάξω. Θεωρείτε ότι θα στρώσει με τον καιρό; Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα αν το κρατήσω έτσι;

Κυριακίδης
25-01-19, 00:55
Ήρθε τεχνικός, είναι το μοτέρ. Το αριστερό καρβουνάκι δεν πατάει καλά
Τώρα φταίει το δεξί? :lool: , περίεργα πράγματα , ε και αν δεν πατάει καλά (που το παραδέχτηκε και ο τεχνικός ) δεν καταλαβαίνω τον λόγο αντικατάστασης όλης της συσκευής !!!

louiza62
25-01-19, 02:34
Απο ότι φένεται μάλλον το αριστερό είναι πάλι. Απο ότι μου είχε πει, με τον καιρό θα στρώσει. Η αντικατάσταση έγινε γιατί παρουσίασε το πρόβλημα μέσα στις πρώτες 10 ημέρες.
Εσεις θεωρήτε οτι υπάρχει λόγος να ξανακαλέσω τεχνικό και αυτην την φορά να πάει για επισκευή;

ΣΚΛΗΚΟΣ
25-01-19, 03:08
Απο ότι φένεται μάλλον το αριστερό είναι πάλι. Απο ότι μου είχε πει, με τον καιρό θα στρώσει. Η αντικατάσταση έγινε γιατί παρουσίασε το πρόβλημα μέσα στις πρώτες 10 ημέρες.
Εσεις θεωρήτε οτι υπάρχει λόγος να ξανακαλέσω τεχνικό και αυτην την φορά να πάει για επισκευή;Εννοείται

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

N1kos
27-01-19, 08:03
Καλή τύχη και μ' αυτό. Ξέρετε όμως, Η αγορά έχει κι άλλες μάρκες που δεν παρουσίασαν τίποτα στα 10 χρόνια λειτουργίας τους. Δεύτερο, καινούριο και έχει το ίδιο πρόβλημα; Ελέγξατε τον σειριακό αριθμό; Μήπως σας φέρανε το ίδιο;

tipos
27-01-19, 16:09
Βάλε να κάνει ένα δυο προγράμματα χωρίς ρούχα μήπως και στρώσει το πάτημα του κάρβουνου. Αν δεν στρώσει τότε να απαιτήσεις αλλαγή της συσκευής με άλλο μοντέλο γιατί μπορεί να έχει βγει ελαττωματική όλη η σειρά αυτού του μοντέλου.

louiza62
30-01-19, 02:53
Όταν φέρανε το καινούργιο πήρανε το παλιό πίσω. Αύριο θα έρθει ο τεχνικός για να δει το καινούργιο. Την προηγούμενη φορά μου δώσανε πιστωτικό. Από καλή θέληση πήγα στην ίδια μάρκα. Δεν πρόκειται να ξαναπάω. Προφανώς όλη η παρτίδα είναι ελαττωματική.

Το παλιό που έκανε 3-4 πλήσης δεν άλλαξε τίποτα. Ίσως έγεινε και χειρότερο. Αυτό το έβαλα μια φορά και δεν το έχω ξαναπηράξει.