Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Έντονος θόρυβος και κραδασμοί

Christos.K
13-01-19, 22:48
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόσφατα άλλαξα στο πλυντήριο ρουλεμάν κάδου ,αμορτισέρ και καρβουνάκια στο μοτέρ. Ενώ στην αρχή δούλεψε κανονικά και χωρίς πρόβλημα, μετά από 15 περίπου πλύσεις, άρχισε να κάνει πάλι θόρυβο και είχε έντονο κραδασμός την ώρα του στυψίματος. Παρατήρησα ότι ο κάδος έχει μεγάλο τζόγο μπροστά πίσω. Όταν τον κουνάς με το χέρι χτυπάει μπροστά και πίσω στο πλαίσιο. Τα ελατήρια είναι στην θέση τους και δεν δείχνουν να έχουν εξασθενήσει.
Γνωρίζει κάποιος το τι μπορεί να συμβαίνει;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

pourpou
13-01-19, 23:15
πολλες φορες αν ο ιμαντας ειναι χαλαρος σπιναρει λογω βαρους των ρουχων και δημιουργει τετοια φαινομενα.αλλαξε εναν ιμαντα δεν ειναι κατι ακριβο και δες αν λυσεις το προβλημα σου

Christos.K
14-01-19, 06:17
Η αλήθεια είναι ότι τον ιμάντα δεν τον άλλαξα. Στην τοποθέτησή του, όμως, δεν μου έδωσε σημάδια χαλαρότητας.
Ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω και αυτό.

Κυριακίδης
14-01-19, 08:27
Εάν υποθέσουμε στύψιμο χωρίς φορτίο ακούγεται έστω και λιγότερο ο θόρυβος? (αλλά που δεν προέρχεται από χτυπήματα του κάδου στο πλαίσιο).

Christos.K
14-01-19, 11:00
Στο στύψιμο όσο πιο φορτωμένος είναι είναι ο κάδος,τόσο περισσότερο κραδασμούς και θόρυβο έχει..
Φαντάσου ότι περιόρισα την κίνηση του κάδου με το χέρι και ο θόρυβος έκοψε.
Αυτό που μου μένει είναι να συγκρίνω τα ελατήρια με καινούργια.
Ευχαριστώ πολύ.

Κυριακίδης
14-01-19, 12:08
Επειδή δούλεψε καλά στις αρχικές πλύσεις , μου φαίνεται λίγο δύσκολο να είναι στα ελατήρια .
Τα αμορτισέρ τα διάλεξες με βάση τα ίδια στοιχεία που αναφέρουν και τα παλιά ?

Christos.K
14-01-19, 15:14
Με τον σειριακό αριθμό της συσκευής τα αγόρασα. Είναι ακριβώς τα ίδια με τα παλιά.

αλπινιστης
14-01-19, 16:06
Χρηστο να σε ρωτησω πως αλλαξες τα ρουλεμαν?
Εχεις εμπειρια σε αλλαγες ρουλεμαν?
Μηπως π.χ. τα χτυπησες σε λαθος σημειο στην διαρκεια της τοποθετησης?

Christos.K
14-01-19, 18:37
Αν υποθετικά, έκανα ζημιά στο ρουλεμάν, κατά την τοποθέτηση, δεν θα έπρεπε να έχω το πρόβλημα από την αρχή;;;; Έκανε 15 περίπου πλύσεις τέλεια και μετά άρχισε τον θόρυβο που δεν έρχεται από το ρουλεμάν. Στο πλύσιμο δεν ακούγεται τίποτα, το πρόβλημα είναι στο στύψιμο.
Τα ρουλεμάν τα κεντραρισα και χτύπησα με ένα ξύλο από πάνω. Δεν χτύπησα απευθείας στο μέταλλο.
Το περίεργο είναι ότι δούλεψε τέλεια στην αρχή και τώρα ενώ γυρνάει το τύμπανο κανονικά, ο κάδος κουνιέται μπροστά πίσω..........Να σου πέφτουν τα μαλλιά........

Christos.K
14-01-19, 21:52
Λοιπόν φίλοι μου.
Το πρόβλημα έχει λυθεί με πατέντα.
Στην πάνω πλευρά του κάδου στήριξα ένα κομμάτι μαλακό πλαστικό ανάμεσα στον κάδο και στην λαμαρίνα. Δεν ακουμπάει στην λαμαρίνα έχει κενό πςρίπου1-1.5 πόντο. Ο κάδος, δηλαδή, είναι ελεύθερος. Στο στύψιμο, τώρα, το κενό είναι πολύ μικρό και δεν ακούγεται τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας κραδασμός πλέον. Θα το παρακολουθήσω να δω την εξέλιξη.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.
Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε εσάς και στις οικογένειές σας.