Επιστροφή στο Forum : [Tablet] Acer Aspire 6930G
chipakos-original
23-12-18, 18:35
Εκανα λάθος και το έβαλα σε κατηγορία Tablet.Εχω το εν λόγω Laptop κι εδώ και πολύ καιρό την ώρα που πήγαινε να βγάλει την πρώτη οθόνη των Windows άναβε στιγμιαία και έσβηνε αμέσως μετά η οθόνη. Επειδή έχει δουλέψει πολλές ώρες θεωρώ ότι χρειάζεται αντικατάσταση η λάμπα Back Light. Γνωρίζεται κάποιο κατάστημα εδώ Αθήνα που να πουλάει ανταλλακτικό τέτοιο?? γιατί από το ebay θα καθυστερήσει αρκετά. Αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει.Δεν έχω αντικαταστήσει ποτέ μου και ούτε που γνωρίζω κατάστημα εδώ Αθήνα.
xrhstos1978
23-12-18, 21:09
Καλησπερα. μπορει να εχει πρόβλημα το inverter μπορεί και η λάμπα. η οθόνη ειναι αρκετά ακριβή και θα δυσκολευτείς να βρεις. κανε όλους τους ελέγχους πρώτα και μετα ψάχνεις οθόνη, η αλλάζεις μόνο λάμπα.
chipakos-original
23-12-18, 21:16
Καλησπερα. μπορει να εχει πρόβλημα το inverter μπορεί και η λάμπα. η οθόνη ειναι αρκετά ακριβή και θα δυσκολευτείς να βρεις. κανε όλους τους ελέγχους πρώτα και μετα ψάχνεις οθόνη, η αλλάζεις μόνο λάμπα.
Ναι αύριο κι όλας θα κάνω χειρουργείο γιατί σήμερα μου έσπασε τα νεύρα και κάπου στο εργαστήριο έχω και μία λάμπα spare μετ/νη, αν είμαι τυχερός θα έχει το ίδιο μέγεθος με την δική μου θα μπορέσω να κάνω δοκιμή για να στριμώξω τη βλάβη. Θα κάνω ένα αναγνωριστικό άνοιγμα αύριο και θα επανέλθω. Πάντως αν είναι για οθόνη θα αγοράσω από ebay και θα περιμένω όσο χρειαστεί απλά έλεγα αν υπήρχε μαγαζί κάπου Αθήνα να αγόραζα μία λάμπα έτσι ώστε μιας και θα το ξεκοιλιάσω να του άλλαζα κατ ευθείαν την λάμπα που είναι φτηνή σχετικά.
Συνδεσε πρωτα μια εξωτερικη οθονη να εισαι σιγουρος..Επισης ριξε το φως ενος φακου απο το πλαι στην οθονη του λαπτοπ να δεις αν εχει εικονα ..
chipakos-original
24-12-18, 21:13
Συνδεσε πρωτα μια εξωτερικη οθονη να εισαι σιγουρος..Επισης ριξε το φως ενος φακου απο το πλαι στην οθονη του λαπτοπ να δεις αν εχει εικονα ..
Α βέβαια αυτά έχουν γίνει το λειτουργώ πάντα με HDMI και λειτουργεί θαυμάσια, και όταν έσβησε πήρα το φακό μου και το φώτισα εξωτερικά σε μία γωνία του και δείχνει κανονικά από μέσα. Είμαι 100% σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι στον οπίσθιο φωτισμό του, απλά σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων δεν μου παρουσίασε το φαινόμενο καμία φορά και γι αυτό παρέτεινα το χειρουργείο για λίγο αργότερα.Πιστεύω ότι έχουν συμπληρωθεί οι ώρες λειτουργίας από την λάμπα του οπίσθιου φωτισμού και γι αυτό άλλες φορές τα καταφέρνει να ανάψει ενώ άλλες φορές αποτυγχάνει.Πολύ θα ήθελα να το ξεκοιλιάσω αλλά την ίδια στιγμή αφού βγάλω την παλιά λάμπα από το Panel να τοποθετήσω επιτόπου μία καινούρια.
andyferraristi
24-12-18, 23:51
Δημήτρη από την ελάχιστη εμπειρία μου θα σου πρότεινα να εστιάσεις περισσότερο στο inverter. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα ...
chipakos-original
26-12-18, 14:21
Λοιπόν σήμερα το ξεκοίλιασα και βρήκα πράγματι μία λάμπα μαυρισμένη αρκετά στις άκρες. Την άναψα με ένα driver άλλο που είχα στα χέρια μου άναψε με δυσκολία όταν ψιλοχτύπησα την λάμπα έκανε παράξενες αναλαμπές ενώ λογικά δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτε. Το θέμα είναι ότι όταν είσαι σε αυτή τη φάση ή αλλάζεις επιτόπου λάμπα για να μην πάει χαμένος ο κόπος ή μετράς με ένα μέτρο για να δεις ακριβώς τι μέγεθος χρειάζεσαι έτσι ώστε να αγοράσεις και να επανέλθεις. Αυτό έκανα κι εγώ μέτρησα 35,5 εκατοστά εξωτερικά και αγόρασα πριν από λίγο ένα τεμάχιο. Σας δείχνω λίγες φωτογραφίες από τα πειράματα που έκανα μην ξεχνάμε είναι η πρώτη μου φορά.
Δεν χωράει ledοταινία μια που το ξεκοίλιασες;
chipakos-original
26-12-18, 20:44
Δεν χωράει ledοταινία μια που το ξεκοίλιασες;
Είναι 3 χιλιοστά ο χώρος που μπαίνει η λάμπα. Με μία αναζήτηση στο Ebay δεν βρήκα κάτι για το δικό μου μηχάνημα αλλά για την αντικατάσταση η πρώτη φορά είναι δύσκολη. Εδωσα 8 ευρώ και αγόρασα μία λάμπα ccfl από ebay. Αν δουλέψει πέντε χρονάκια όπως η προηγούμενη εδώ είμαστε και αλλάζω ξανά.Πάντως δυσκολεύτηκα να την μαζέψω ξανά διότι τα φίλτρα με παίδεψαν πολύ.Τώρα είναι πιο εύκολο γιατί ξεπαρθένεψα προσεκτικά τις ταινίες που το είχαν φασκιώσει.
chipakos-original
11-01-19, 18:50
Σήμερα παρέλαβα την λάμπα από ebay και την τοποθέτησα πάνω στο Laptop. Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες, όσες μπόρεσα να βγάλω βήμα - βήμα.