Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] PSU LGP26-09P, LGP32-09P

StratosM
08-12-18, 13:35
Έχω το εν λόγω PSU από τηλεόραση LG, το οποίο δεν δίνει τάση ούτε μέχρι τους πρώτους πυκνωτές!
Ξανακόλλησα όλα τα κομμάτια μέχρι εκεί μήπως έχει κάποια κακή κόλληση αλλά τίποτα.
Οι ασφάλειες είναι όλες καλές.

Επειδή έχω μόνο το PSU υπάρχει περίπτωση να θέλει σύνδεση το βύσμα του πάνελ και γ αυτό δεν παίρνω τάση;

p270
08-12-18, 14:02
δεν εχεις ουτε τα 220v;αν οχι ξεκινα με προσοχη να δεις που στα κοβει
θα ερπεπε να εχεις τουλαχιστον την ταση standby

StratosM
08-12-18, 23:47
Ποια standby volt εδώ ούτε καν στη γέφυρα δεν φτάνουν τα 220V! Στους πρώτους πυκνωτές και δεν παίρνω τάση!

manolo
09-12-18, 00:46
Άρχισε να μετράς βήμα βήμα όλο το rail των 220V να δεις που σου κόβουν. Δε μπορεί, κάπου θα κόβονται αφού δεν τα μετράς! Μήπως το βύσμα εισόδου των 220 στη πλακέτα είναι ελαττωματικό; έχει σπάσει κάποιο pin που κουμπώνει;;

StratosM
09-12-18, 08:45
Τελικά είναι ξεκάθαρο πλέον, θέλει να συνδεθεί το πάνελ για να κλείσει το κύκλωμα και να συνεχίσει το τροφοδοτικό. Το θέμα είναι ότι φοβάμαι απλά να βραχυκλώσω τους ακροδέκτες του πάνελ παρόλο που έχει ένα βαριστορ και μια αντίσταση παράλληλα συνολικής τιμής χωρίς τάση 0,67ΜΩ. Τι αντίσταση να βάλω για να το ξεγελάσω ότι είναι συνδεδεμένο το πάνελ; Υπολογίζω αν πούμε 50kW κατανάλωση 15Ω αντίσταση αλλά μου φαίνεται πολύ λίγο.

katmadas
09-12-18, 10:39
φιλε λες οτι δεν μετρας ταση στην γεφυρα....
πριν την γεφυρα εχεις συνολο 5 εξαρτηματα....
το ntc το μετρησες;
στο τελος της διαταξης του HOT βλεπω μια αντισταση καμενη ισχυει;

λιγο πιο δεξια απο τον μεγαλο πυκνωτη....

manolo
09-12-18, 11:20
Όντως όπως λέει κι ο Φάνης η αντίσταση δεξιά της διόδου D501 φαίνεται να έχει αρπάξει. Την έχεις ελέγξει αυτή; τσέκαρε την με το ένα ποδαράκι τουλάχιστον εκτός. Επίσης λες ότι δεν μετράς καν τα 220 Volt. Άρα δεν έχεις καν τάση στο πρωτεύον!! Δε νομίζω ότι έχει να κάνει το panel για αυτό!

biomed
09-12-18, 13:33
στον μπλε κονεκτρορα μηπως παει κανενας διακόπτης ον οφ>? για ρίξε μια ματιά οταν εβγαλες το psu τι ΕΙΧΕ κουμπωμένο εκει>?

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
09-12-18, 21:46
Ο κωδικός του τροφοδοτικού ξεκινά από EAX ......
Αυτό που γράφεις δείχνει ότι είναι για πάνελ 26,32 ιντσών.
Τώρα χωρίς την main δεν ξεκινά, πρόσεχε γιατί αν κάνει τσαφ από λάθος πάει για πέταμα.
Να την κουμπωσεις πάνω στην τηλεόραση και μόνο εάν γνωρίζεις να προσπαθήσεις να κάνεις μετρήσεις ή επισκευή

StratosM
10-12-18, 00:47
Παντελή μου φέραν μόνο το PSU αλλά τελικά όλα καλά. Σύνδεσα το μπλε κονέκτορα να κλείσει το κύκλωμα και άλλαξα και την αντίσταση την καμμένη και παίρνω τα 5V.
Έβαλα μια 1000άρα αντίσταση μήπως και ξεγελάσω το PSU μεταξύ POWER_ON και γείωσης αλλά δεν παίρνω τα 24 και 12V

Di*Ca_Electronic
10-12-18, 02:45
Φίλε Στράτο,
από το site : https://www.electronica-pt.com/esquema/lcd/lg-eax55176301-lgp32-09p-psu-23429/
κατεβάζεις ΔΩΡΕΑΝ το σχηματικό του PSU σου αν δεν το ΄χεις κάνει ήδη.
Η αντίσταση που άλλαξες είναι η R100 (750KΩ / 1/2W)
Μπορεί να ΄χεις σταθεί τυχερός και να ΄ναι μόνο αυτή τη βλάβη.
Κανονικά θα δοκιμαστεί με τη main board κουμπωμένη πάνω του.
Πριν το παραδώσεις όμως κάνε εκτός τάσης και κάποιες μετρήσεις όλων των διοδίων & zener με το
πολύμετρό σου.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

StratosM
10-12-18, 10:29
Φίλε Δημήτρη, είδα ότι ανέβασα λάθος φωτογραφία της κάτοψης όταν είχα υποψίες ότι η συγκεκριμένη αντίσταση κάηκε και δεν έπαιρνα τα 220V στη γέφυρα. Η κυκλωμένη αντίσταση είναι όντως η R100 όμως αυτή που κάηκε είναι η R501 η οποία είναι 2.2Ω
Διόδους δε βρήκα καμμένες θα την πάω πίσω να την κουμπώσω και βλέπουμε.
Ευχαριστώ

StratosM
04-04-19, 20:07
Τελικά δούλεψε, η αντίσταση έφταιγε