Επιστροφή στο Forum : [Korting] Δεν βγάζει ζεστό αέρα το αεροθερμο της κουζίνα
Καλησπερα
Εχουμε την ηλεκτρική κουζίνα korting KE67128AW και ενώ ολα λειτουργούσαν κανονικά ξαφνικά χθες το βραδυ καηκε το λαμπάκι του φούρνου(´εγινε θρυψαλα βασικά) και εκτοτε δεν βγαζει ζεστό αέρα το αεροθερμο του φούρνου.Δουλευει κανονικά ο ανεμιστήρας και ολα τα μάτια αντιστάσεις και τα λοιπά.
Το ξερω οτι μπορει να μου πειτε βάλε ενα λαμπάκι να δεις αλλα ειναι λίγο δύσκολο σήμερα οπότε ερωτώ αν παίζει ρόλο το καμμένο λαμπάκι με την θερμοκρασία του αερόθερμου.
ευχαριστω πολύ
Καλησπέρα, δεν έχει καμμία σχέση το λαμπάκι με τις λειτουργίες του φούρνου, η λάμπα είναι για να βλέπεις τι φαγητό, όταν λες οι αντιστάσεις είναι κομπλέ τι εννοείς; Τις μετρησες με πολύμετρο; Είδες αν ζεσταίνονται; Σε ρωτάω γιατί το αεροθερμο (ανεμιστηρακι) το μόνο που κάνει είναι, βεβιασμένη κυκλοφορία του ζεστού αέρα που δημιούργησε η αντίσταση. Βάλε την λειτουργία του αεροθερμου κάνα τέταρτο σβήσε μετά ρεύμα και διαπίστωσε ζεστάθηκε κάποια αντίσταση (πάνω κάτω); Γυρίζει το ανεμιστηρι;
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλησπέρα, δεν έχει καμμία σχέση το λαμπάκι με τις λειτουργίες του φούρνου, η λάμπα είναι για να βλέπεις τι φαγητό, όταν λες οι αντιστάσεις είναι κομπλέ τι εννοείς; Τις μετρησες με πολύμετρο; Είδες αν ζεσταίνονται; Σε ρωτάω γιατί το αεροθερμο (ανεμιστηρακι) το μόνο που κάνει είναι, βεβιασμένη κυκλοφορία του ζεστού αέρα που δημιούργησε η αντίσταση. Βάλε την λειτουργία του αεροθερμου κάνα τέταρτο σβήσε μετά ρεύμα και διαπίστωσε ζεστάθηκε κάποια αντίσταση (πάνω κάτω); Γυρίζει το ανεμιστηρι;
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά.εχει ένα πρόγραμμα μόνο αερόθερμο το οποίο ζέσταινε το φούρνο και έψηνε το φαγητό.Τωρα με το συγκεκριμένο προγράμμα απλά γυρνάει ο ανεμιστήρας .
Οι αντιστάσεις ανεβάζουν θερμοκρασία κανονικά μιας και εκεί ψήνουμε το φαγητό .Αρα απ όσο συμπεραίνω είναι πρόβλημα διακόπτη;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τρεις αντιστάσεις έχει ο φούρνος τουλάχιστον, δύο στο επάνω μέρος ( ταβάνι)και μια στο πάτωμα του φούρνου,. Δοκίμασες μόνο , μόνο την λειτουργία για αεροθερμο ; Να δεις ζεσταίνεται ο φούρνος ;
Ήξερα ότι οι κουζίνες που ψήνουν με αέρα έχουν μια κυκλική αντίσταση γύρω από την φτερωτή του ανεμιστήρα. Δεν ισχύει αυτό σ' αυτή την κουζίνα;
Η εσωτερική αντίσταση του πάνω μέρους που έχει σχήμα ζικ ζακ είναι το γκριλ. Η τετράγωνη εξωτερική είναι η επάνω του φούρνου. Αν θυμάμαι καλά.
Τρεις αντιστάσεις έχει ο φούρνος τουλάχιστον, δύο στο επάνω μέρος ( ταβάνι)και μια στο πάτωμα του φούρνου,. Δοκίμασες μόνο , μόνο την λειτουργία για αεροθερμο ; Να δεις ζεσταίνεται ο φούρνος ;
στην λειτουργια του αεροθερμου δεν ζεσταινεται καθολου.
αν βαλω μονο αντιστάσεις ζεσταίνονται κανονικα
Ήξερα ότι οι κουζίνες που ψήνουν με αέρα έχουν μια κυκλική αντίσταση γύρω από την φτερωτή του ανεμιστήρα. Δεν ισχύει αυτό σ' αυτή την κουζίνα;
Η εσωτερική αντίσταση του πάνω μέρους που έχει σχήμα ζικ ζακ είναι το γκριλ. Η τετράγωνη εξωτερική είναι η επάνω του φούρνου. Αν θυμάμαι καλά.
εχει καποια ασφαλεια η κυκλική αντίσταση του αεροθερμου;
Βγάλε την αντίσταση μέτρησε την με πολύμετρο , στην κλίμακα χαμηλή των ωμ ή στο μπαζερ, αν δειξει κλειστό κύκλωμα και ένδειξη μερικά ωμ είναι οκ θα αναζητήσεις το πρόβλημα πιο πίσω ,ίσως σε κάποια φυσά βγαλμένη η δυσλειτουργία του διακόπτη , κομμένο καλώδιο κτλ . Αλλιώς πάρε την αντίσταση στο χέρι ,γράψε enr της συσκευής και πήγαινε να σου δώσει μια ιδια η παρόμοιων χαρακτηριστικών διαστάσεις ( watt) σε ένα κατάστημα με ανταλλακτικά λευκών συσκευών .
Βγάλε την αντίσταση μέτρησε την με πολύμετρο , στην κλίμακα χαμηλή των ωμ ή στο μπαζερ, αν δειξει κλειστό κύκλωμα και ένδειξη μερικά ωμ είναι οκ θα αναζητήσεις το πρόβλημα πιο πίσω ,ίσως σε κάποια φυσά βγαλμένη η δυσλειτουργία του διακόπτη , κομμένο καλώδιο κτλ . Αλλιώς πάρε την αντίσταση στο χέρι ,γράψε enr της συσκευής και πήγαινε να σου δώσει μια ιδια η παρόμοιων χαρακτηριστικών διαστάσεις ( watt) σε ένα κατάστημα με ανταλλακτικά λευκών συσκευών .
σε ευχαριστώ πολύ
Για να βγάλω την αντίσταση του αεροθερμου αρκεί να λύσω το κάλυμμα της φτερωτής ή ανοίγω το πίσω καπάκι;μήπως γνωρίζει κάποιος που θα βρω το σχέδιο της;
Απο μπροστα μεσα στο φουρνο θα δεις που εχει βιδες.
Απο μπροστα μεσα στο φουρνο θα δεις που εχει βιδες.
Καλημέρα σε ευχαριστώ πολύ
αλλαχθηκε η αντίσταση με καινούρια κόστος 14 ευρω και όλα καλα.Ευχαριστώ πολύ