Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Δράπανο BOSCH λειτουργεί με πολύ χαμηλές στροφές, αδύναμα και διακοπτόμενα

chris618
12-11-18, 21:20
Χαιρετώ το φόρουμ,
όπως γράφει και ο τίτλος, το δράπανο ίσα που γυρίζει, χωρίς καθόλου δύναμη και η κίνηση είναι διακοπτόμενη κάνοντας σαν κομπρεσερ, δηλ με διακοπτόμενη λειτουργία.
Καμμιά ιδέα για το τι φταίει? Καρβουνάκια, Ρότορας?
Ευχαριστώ

chipakos-original
12-11-18, 22:49
Χαλασμένος διακόπτης ίσως??

gep58
13-11-18, 11:27
Τα καρβουνάκια και τον ρότορα εσύ τα βλέπεις εσύ μπορείς να καταλάβεις αν κάτι είναι προβληματικό. Ο Δημήτρης σου είπε για τον διακόπτη, εγώ θα προσθέσω την περίπτωση ελαττωματικού καλώδιου στην μεριά του φις ή στην πλευρά της συσκευής.

Κυριακίδης
13-11-18, 13:22
κ
αι η κίνηση είναι διακοπτόμενη κάνοντας σαν κομπρεσερ,
Καρβουνάκια από πλευράς μου , την ώρα που το κάνει αυτό δοκίμασε να βοηθήσεις την περιστροφική βάση που κουμπώνεις τις αρίδες , βλέπεις καμιά βελτιωμένη διαφορά ?

stelakis1914
13-11-18, 15:56
Κι εγώ το κομμένο καλώδιο βλέπω σαν πιθανότερο σενάριο. Έλεγξε το προσεκτικά με το πολύμετρο ή δοκίμασε να το δουλέψεις με εξωτερική τροφοδοσία.

chris618
29-11-18, 20:41
Αφού τα καρβουνάκια αλλάχτηκαν, συνεχίζει να γυρίζει διακοπτόμενα και χωρίς δύναμη. Πιθανολογώ ότι κάτι τρέχει με το κύκλωμα (πυκνωτή, αντίσταση) που υπάρχει στον διακόπτη.
45524

georgis
01-12-18, 17:52
Δωσε, με προσοχη,κατ ευθειαν στο μοτερ μετα το διακοπτη.βγαλε απο πανω το διακοπτη πρωτα.

ΣΚΛΗΚΟΣ
10-03-19, 21:37
Θα πρέπει να μετρήσεις με το ωμομετρο τα τυλίγματα ρότορα και στατορα μάλλον κάποιο είναι καμμένο και δεν μπορεί να αποκτήσει αρκετή ροπή , σκέψου μια ρόδα ποδηλάτου της δίνεις σκαμπιλια να γυρίσει , σε κάποιο σημείο της περιφέρειας σκαλωνει ,σταματάει ,δινεις σκαμπιλι ,πάλι γυρνάει...https://youtu.be/lmjFzukDhqI. Αλλά πάλι μήπως να γυρίσεις με το χέρι τον ροτορα ή τα γρανάζια στο τσοκ μήπως και σκαλωνουν ρουλμαν και γρανάζια;

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk