Επιστροφή στο Forum : Δράπανο BOSCH λειτουργεί με πολύ χαμηλές στροφές, αδύναμα και διακοπτόμενα
Χαιρετώ το φόρουμ,
όπως γράφει και ο τίτλος, το δράπανο ίσα που γυρίζει, χωρίς καθόλου δύναμη και η κίνηση είναι διακοπτόμενη κάνοντας σαν κομπρεσερ, δηλ με διακοπτόμενη λειτουργία.
Καμμιά ιδέα για το τι φταίει? Καρβουνάκια, Ρότορας?
Ευχαριστώ
chipakos-original
12-11-18, 22:49
Χαλασμένος διακόπτης ίσως??
Τα καρβουνάκια και τον ρότορα εσύ τα βλέπεις εσύ μπορείς να καταλάβεις αν κάτι είναι προβληματικό. Ο Δημήτρης σου είπε για τον διακόπτη, εγώ θα προσθέσω την περίπτωση ελαττωματικού καλώδιου στην μεριά του φις ή στην πλευρά της συσκευής.
Κυριακίδης
13-11-18, 13:22
κ
αι η κίνηση είναι διακοπτόμενη κάνοντας σαν κομπρεσερ,
Καρβουνάκια από πλευράς μου , την ώρα που το κάνει αυτό δοκίμασε να βοηθήσεις την περιστροφική βάση που κουμπώνεις τις αρίδες , βλέπεις καμιά βελτιωμένη διαφορά ?
stelakis1914
13-11-18, 15:56
Κι εγώ το κομμένο καλώδιο βλέπω σαν πιθανότερο σενάριο. Έλεγξε το προσεκτικά με το πολύμετρο ή δοκίμασε να το δουλέψεις με εξωτερική τροφοδοσία.
Αφού τα καρβουνάκια αλλάχτηκαν, συνεχίζει να γυρίζει διακοπτόμενα και χωρίς δύναμη. Πιθανολογώ ότι κάτι τρέχει με το κύκλωμα (πυκνωτή, αντίσταση) που υπάρχει στον διακόπτη.
45524
Δωσε, με προσοχη,κατ ευθειαν στο μοτερ μετα το διακοπτη.βγαλε απο πανω το διακοπτη πρωτα.
Θα πρέπει να μετρήσεις με το ωμομετρο τα τυλίγματα ρότορα και στατορα μάλλον κάποιο είναι καμμένο και δεν μπορεί να αποκτήσει αρκετή ροπή , σκέψου μια ρόδα ποδηλάτου της δίνεις σκαμπιλια να γυρίσει , σε κάποιο σημείο της περιφέρειας σκαλωνει ,σταματάει ,δινεις σκαμπιλι ,πάλι γυρνάει...https://youtu.be/lmjFzukDhqI. Αλλά πάλι μήπως να γυρίσεις με το χέρι τον ροτορα ή τα γρανάζια στο τσοκ μήπως και σκαλωνουν ρουλμαν και γρανάζια;
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk