Επιστροφή στο Forum : [Indesit] Θόρυβος μετά απο βαρύ φορτίο
Schaub Lorenz
23-10-18, 23:23
Γειά σας η γιαγιά μου έχει ένα πλυντήριο ρούχων Indesit
ανω φόρτωσης με μέγιστη χωρητικότητα 6 κιλα
Τόσα χρόνια έπλενε τις φλοκατες τις στη μπανιέρα
Φέτος λόγω ενος προβλήματος υγείας ανέλαβα να τις πλύνω εγώ
Είδα οτι η μεγαλύτερη που είχε χωρούσε άνετα μέσα και ξεκίνησα την πλύση
Σε γενικές γραμμές δεν το άκουσα να ζορίζεται άκουσα και το πλαφ πλαφ που έσκαγε η φλοκατη στον κάδο και λεω ολα κυλουν ρολόι
Τι το ηθελα, μετα απο 3 ξεβγαλματα ξεκινησε το στυψιμο επειδή όμως είναι παλιό μοντέλο με μηχανικό διακόπτη δεν κάνει ισορροπηση του φορτίου και μετα την άντληση γυρνάει το κουμπί και στυβει
Μόλις άρχισε να στυβει χτυπιοταν σαν τρελό το εσβησα και ξαναεβαλα στυψιμο ε την 2η φορα ισορροπησε πιο σωστά το φορτίο και εστυβε ακίνητα. Μόλις γκαζωσε στις 400 στρ./λ τότε άρχισε ενας θόρυβος σαν να κατρακυλαει μεταλλική μπάλα μέσα.
Ρώτησα τη γιαγιά μου για τον εξής ήχο και μου είπε ότι έχει καιρό που τον κάνει όποτε λέω λόγω παλαιότητας του πλυντηρίου θα έγινε πιο θορυβώδες.
Συνέχισα σε μια μερα επλυνα αλλες 5 φλοκατες ιδιου μεγέθους και μολις τελείωσε η τελευταία η έκτη έκανε ενα εκκωφαντικό τρίξιμο το πλυντήριο και έβγαζε καπνούς απο κατω.
Ανοιξα την πόρτα και είδα οτι ο κάδος μπλόκαρε και δεν γυρνάει με τίποτα και επίσης έμεινε με τις μεσα πορτουλες στο πλάι και την φλοκατη μεσα
Θέλω λοιπόν τη βοήθεια σας να μου πείτε τι πρόβλημα υπάρχει και πώς μπορώ να φέρω τον κάδο να ανοίξουν οι πορτουλες οι μεσα?
Schaub Lorenz
23-10-18, 23:26
Συγγνώμη για το τεράστιο μέγεθος του θέματος απλα προσπάθησα να γίνω οσο πιο κατανοητός μπορώ
Κυριακίδης
24-10-18, 00:32
Τώρα πρέπει να πάρεις νέα συσκευή στην γιαγιά σου ειδική μόνο για φλοκάτες.
https://www.pavlatos-tools.gr/Mpetoniera-Ilektriki-Express-500W-120ltr-63071
Προσπάθησε με ισχυρές ταλαντώσεις μπρος πίσω να φέρεις την εσωτερική πόρτα στο μέρος σου . Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ , θα έχει σπάσει η ασφαλιστική διάταξη της πόρτας / έχεις να δεις και το μοτέρ που απεβίωσε .
Schaub Lorenz
24-10-18, 00:38
Ναι με το θέμα μου τι θα γίνει. ούτως η άλλως θα παμε για νεο πλυντήριο
Πως θα βγάλω απο μεσα τι φλοκατη γιατί ενω το μοτερ γυρίζει κανονικά ο κάδος μπλοκαρε
Ευτυχώς το μοτερ δεν απεβίωσε
Schaub Lorenz
24-10-18, 00:44
Οι πορτουλες ειναι μπροστά όπως βλεπω το πλυντήριο αλλά σε σημείο που δεν γίνεται να ανοίξουν και ειναι κλειστές όπως τις έκλεισα
Τώρα μαλλον κατι σκαλωσε και δεν γυρνάει ο κάδος
Κυριακίδης
24-10-18, 00:45
Στην χειρότερη περίπτωση αν δεν ελευθερώνεται με όσες προσπάθειες κάνεις , ανοίγεις τον κάδο . Υποθέτω η indesit τα φτιάχνει πιο πρακτικά ως προς το άνοιγμα του κάδου π.χ. με ένα στεφάνι που πρέπει να βγει και ένα πλαινό καπάκι του κάδου .
Schaub Lorenz
24-10-18, 00:49
Ο κάδος ναι άνοιγει το ξέρω γιατί άλλαξα αντίσταση
Ομολογώ οτι έκανα μια προσπάθεια και εσπρωξα το τύμπανο σπρώχνοντας την τροχαλία τωρα μπροστά μου το έχω μια κίνηση την.είχαμε
Schaub Lorenz
24-10-18, 00:52
Ο ήχος σαν μεταλλικές μπίλιες που κατρακυλανε είναι ρουλεμάν λετε?
Schaub Lorenz
24-10-18, 00:56
https://www.youtube.com/watch?v=BofrAWto8Uc&feature=youtu.be
Το δικό μου είχε περίπου αυτον τον ήχο
Κυριακίδης
24-10-18, 01:13
Ο κάδος ναι άνοιγει το ξέρω γιατί άλλαξα αντίσταση
Καμιά σχέση με την απάντηση που σου έδωσα στο #6. Το καπάκι που αναφέρω να βγάλεις έχει μέγεθος όσο μια ρόδα αυτοκινήτου. Και αυτό είναι πιασμένο με στεφάνι αντί για βίδες . (αν είναι από τα μοντέλα που πιστεύω ότι έχεις ) .
Schaub Lorenz
24-10-18, 01:21
Καμιά σχέση με την απάντηση που σου έδωσα στο #6. Το καπάκι που αναφέρω να βγάλεις έχει μέγεθος όσο μια ρόδα αυτοκινήτου. Και αυτό είναι πιασμένο με στεφάνι αντί για βίδες . (αν είναι από τα μοντέλα που πιστεύω ότι έχεις ) .
Ναι με στεφάνι είναι το μοντέλο που έχω
Τέλος πάντων με πολυ δυσκολία έφτασα τον κάδο σε σημείο να δω το πρώτο πορτακι όποτε έβγαλα το μεταλλικό ελασμα που το στηρίζει καο απελευθερωσα τη φλοκατη
Το θεμα μου είναι να μπω στον κόπο να δω το πρόβλημα και να το επιδιορθωσω η να πάρω ενα νέο?
Κυριακίδης
24-10-18, 08:25
Δες την συνολική κοστολογική ζημιά (πορτάκι / ρουλεμάν / και τι ήταν αυτό που έβγαλε καπνούς και αποφάσισε / ίσως και αντίσταση / φθορά εμαγιέ κάδου).
με πολυ δυσκολία έφτασα τον κάδο σε σημείο να δω το πρώτο πορτακι όποτε έβγαλα το μεταλλικό ελασμα που το στηρίζει καο απελευθερωσα
Για το άλλο μισό πορτάκι δες αν εξωτερικά στο ίδιο ύψος έχει κάποια κολάρα λάστιχα που αν τα αφαιρέσεις ίσως να βοηθήσουν να το ελευθερώσεις πλήρως .
Schaub Lorenz
24-10-18, 11:54
Τελικά αποφάσισα να πάω για νεο
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω παίζει να φταίει η φλοκατη για την καταστροφή γιατί αυτον το θόρυβο τον έκανε συνέχεια εδώ και ενα χρόνο περίπου όποτε μάλλον ούτως η άλλως θα τα έπαιζε το πλυντήριο
Γιατί το να τις βάλω στο πλυντήριο ηταν ιδέα της μανας μου, εκείνη απο το εξοχικό κάθε χρόνο στο πλυντήριο τις πλένει και δεν έπαθε τίποτα
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω να πάρω ενα 7κιλο 8κιλο ούτως ώστε να πλένει και τις φλοκατες και τα.παπλωματα η γιαγιά μου και τις κουβέρτες?
Κυριακίδης
24-10-18, 12:19
Ακόμη και 11 κιλο να πάρεις δεν είναι φτιαγμένα για κουβέρτες , το δοκίμασα και το καταλυπήθηκα στον τρόπο που δουλεύει (τριξίματα ιμάντα / μη ολοκλήρωση της στροφής κτλ ) ακόμη και στο επιχείρημα να τα πλύνω μόνο στις αργές στροφές χωρίς στύψιμο ήταν μάταιο.
Βρέξε για πλάκα μια κουβέρτα και δοκίμασε να την σηκώσεις , τότε θα καταλάβεις για τι δυνάμεις μιλάμε .
Schaub Lorenz
24-10-18, 12:27
Καταλαβαίνω το θέμα είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αντοχές για πλύσιμο στη μπανιέρα και επίσης το κόστος καθαριστηριου ειναι μεγάλο
Οπότε λέμε οτι αντί να χαλάσει το πλυντήριο στα 10 χρόνια θα χαλάσει στα 7 άλλωστε κουβέρτες δεν πλένουμε κάθε μερα μια φορά τον χρόνο γίνεται αυτο όποτε η όλη καταπόνηση θα ειναι για λίγες πλύσεις το χρόνο
Εμένα η μητέρα μου έχει ενα candy η 8 η 9 κιλο και έχει πρόγραμμα μέσω κινητού για κουβέρτες και ένα αλλο για βαρύ φορτίο.
Μπορείς να επιλέξεις πρόγραμμα χωρίς στύψιμο , αλλά και πάλι αρκετά μοντέλα που έχω συναντήσει , ακόμη και με αυτή την επιλογή κάνουν 2-3 ενδιάμεσα μικρά στυψίματα στα ξεβγάλματα
Δεν θυμάμαι ποια μοντέλα αλλά αυτό που έγραψα το είδα πολλές φορές
Schaub Lorenz
24-10-18, 13:50
Ναι το Candy Bianca της μανας μου ετσι κάνει αλλα στο κανονικό πρόγραμμα μόνο. Στα ευαίσθητα δεν κάνει ενδιάμεσα στυψιματα αν βαλω 0 στροφές ούτε τα γυρνάει στην αποστράγγιση μονο αδειάζει τα νερά
Papas00zas
24-10-18, 15:18
Εμένα η μητέρα μου έχει ενα candy η 8 η 9 κιλο και έχει πρόγραμμα μέσω κινητού για κουβέρτες και ένα αλλο για βαρύ φορτίο.
Έλεος!!!!
Schaub Lorenz
24-10-18, 15:41
Το ελεος που πήγαινε στο Candy στο 9 κιλο η στα προγράμματα μέσω smartphone?
Papas00zas
24-10-18, 15:45
Το ελεος που πήγαινε στο Candy στο 9 κιλο η στα προγράμματα μέσω smartphone?
Για το δεύτερο φυσικά....και χωρίς να θέλω να κακολογήσω θα δουλέψει μέχρι να....κλατάρει η πλακέτα με τα ενός δισ ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια....
Αλλά όχι κι έτσι....προγράμματα μέσω τηλεφώνου;;;; μήπως χοντραίνει λίγο το θέμα;;;;
Είναι υπερβολή....
Schaub Lorenz
24-10-18, 15:50
Γιατί βολεύει πολύ γιατί κανονικά έχει 15 προγράμματα
Με την εφαρμογή της candy smart app προστιθενται αλλα 40
andyferraristi
24-10-18, 15:50
Αλλά όχι κι έτσι....προγράμματα μέσω τηλεφώνου;;;; μήπως χοντραίνει λίγο το θέμα;;;;
Είναι υπερβολή....
Και όπως έλεγε ο συνονόματος σου ο συγχωρεμένος ο Τζιμάκος "This is the marketing" ...
Schaub Lorenz
24-10-18, 15:54
Αφήστε που το γεμίζει απο το πρωί και βάζει τα απορρυπαντικά μέσα και όποτε θελήσει απο οπου κι αν είναι το βάζει μπρος και ελέγχει απο μακριά το ποτέ τελειώνει η πλύση κτλ
Schaub Lorenz
24-10-18, 16:03
Βέβαια το Candy Bianca δεν μου γυάλισε το μάτι γενικώς εγω επέμενα σε ενα Aeg η Bosch αλλα η μητέρα μου ήθελε τζιτζιλιδια στο πλυντήριο να μιλάει με φωνητικές εντολές με χρήση κινητού κτλ