PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Σπάσιμο στο πλαίσιο του laptop

Loukas_1987
12-10-18, 17:57
Παιδιά καλησπέρα σας, θα ήθελα σας παρακαλώ να ρωτήσω. Έχω ένα λάπτοπ Lenovo το οποίο έχει ένα σπάσιμο στο πλαίσιο διπλα από το cd player, όπως στην φωτογραφία. Το σπάσιμο αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν ανοίγω το καπάκι της οθόνης να τείνει να το σπάσει ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο σημείο, πρέπει να το κρατάω στο σημείο αυτό και παράλληλα με το άλλο χέρι να το ανοίγω;

Τι πατέντα θα μπορούσα να κάνω για να μην έχω αυτό το θέμα; Η συλικονη πιστεύω ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα....https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181012/0ad35c6cd601908c8c3181cd5a8d6add.jpg

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

p270
12-10-18, 21:40
η σωστη επισκευη ειναι αλλαγη top cover & bottom αλλα δεν ξερω αν σε συμφερει οικονομικα ,οχι δεν θα γινει δουλεια γιατι εκει καθοντια και οι μεντεσεδες τις οθονης (hinge) θα στο πεταξει παλι
ποιο lenovo ειναι;

Loukas_1987
12-10-18, 21:44
Είναι το 50-70 I core 3
Αν το πιάσω με κάτι το πάνω και το κάτω στο σημείο αυτό; Αλλά τι τόσο δυνατό...

katmadas
12-10-18, 22:22
Είναι το 50-70 I core 3
Αν το πιάσω με κάτι το πάνω και το κάτω στο σημείο αυτό; Αλλά τι τόσο δυνατό...

Στην ουσία έχει σπάσει η βάση που βιδώνει η βίδα του μεντεσέ ..
Καμιά κόλα δεν αντέχει τέτοια καταπόνηση...
Μόνο πέραστες βίδες θα έκαναν δουλειά που να πιάνουν μεντεσέ και καπακι/α.
Αλλά πρέπει να ανοιχτεί το λάπτοπ....

p270
13-10-18, 10:08
μονιμο προβλημα σε αυτα οταν ημουν στο σερβις τις lenovo ακομα και να μην φαινοταν οτι ηταν σπασμενο οταν το ανοιγες για αλλο λογο εβλεπες το μαυρο χαλι που ειχαν (σχεδον παντα σπασμενα )
οταν ηταν σε εγγυηση μας αφηναν να περασουν και τα πλαστικα στην εγγυηση καθως δεν ηταν κατι που το προκαλουσε ο πελατης ,τωρα δεν ξερω αν γινεται το ιδιο ειναι αρκετος καιρος που εχω φυγει απο εκει

andyferraristi
13-10-18, 11:21
Μόνο αυτό που σου έγραψε ο Φάνης (katmadas) ...

Loukas_1987
13-10-18, 12:04
μονιμο προβλημα σε αυτα οταν ημουν στο σερβις τις lenovo ακομα και να μην φαινοταν οτι ηταν σπασμενο οταν το ανοιγες για αλλο λογο εβλεπες το μαυρο χαλι που ειχαν (σχεδον παντα σπασμενα )
οταν ηταν σε εγγυηση μας αφηναν να περασουν και τα πλαστικα στην εγγυηση καθως δεν ηταν κατι που το προκαλουσε ο πελατης ,τωρα δεν ξερω αν γινεται το ιδιο ειναι αρκετος καιρος που εχω φυγει απο εκειΚαι σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπήρχε καμία λύση του στυλ κόλλα στιγμής εσωτερικά με άνοιγμα;

p270
13-10-18, 12:31
δεν μπορει να το συγκρατησει η κολλα γιατι τρωει ζορι απο το ανοιγμα τις οθονης οι μεντεσεδες στηριζονται το πανω κομματι και σε καποια η μια τουλαχιστον βιδα που βιδωνει το πανω με το κατω καπακι εχει να κανει και με τους μεντεσεδες
οι μονη λυση ειναι αλλαγη στα δυο σπασμενα ,αν εισαι εκτος εγγυησης κανε μια ερωτηση στην cpi να μαθεις τιμη για τα πλαστικα
αλλη λυση ισως ειναι να τα βρεις απο το ebay αλλα εκει υπαρχει πιθανοτητα μαλλον σιγουρο ειναι να ειναι μεταχειρισμενα αρα θα σπασουν παλι

οσο το εχεις ετσι προσοχη να μην σου σπασουν και τα πλαστικα τις οθονης

αλλιως κανε ξετρυπημα και περνα βιδα οπως σου ειπαν αλλα με προσοχη μεγαλη

cards44
13-10-18, 14:08
καλημερα επισης καλο ειναι να ξελασκαρεις λιγο τους μεντεσεδες (ενα τσικ ξεβιδωμα γιατι εχουν σκληρυνει)

δεν μπορει να το συγκρατησει η κολλα γιατι τρωει ζορι απο το ανοιγμα τις οθονης οι μεντεσεδες στηριζονται το πανω κομματι και σε καποια η μια τουλαχιστον βιδα που βιδωνει το πανω με το κατω καπακι εχει να κανει και με τους μεντεσεδες
οι μονη λυση ειναι αλλαγη στα δυο σπασμενα ,αν εισαι εκτος εγγυησης κανε μια ερωτηση στην cpi να μαθεις τιμη για τα πλαστικα
αλλη λυση ισως ειναι να τα βρεις απο το ebay αλλα εκει υπαρχει πιθανοτητα μαλλον σιγουρο ειναι να ειναι μεταχειρισμενα αρα θα σπασουν παλι

οσο το εχεις ετσι προσοχη να μην σου σπασουν και τα πλαστικα τις οθονης

αλλιως κανε ξετρυπημα και περνα βιδα οπως σου ειπαν αλλα με προσοχη μεγαλη

manos_3
13-10-18, 14:16
Παιδιά εγώ αυτά τα επισκευάζω με μια κόλα BISON https://www.texnomarket.gr/FFBC91D1.el.aspx μόνο που αυτή που έχω είναι παχύρρευστη πολύ και κίτρινη...Τη βάζω, θέλει μία μέρα και γίνεται σαν πέτρα η κόλληση με τέλειο αποτέλεσμα που κρατά...Απλα θέλει προσοχή στη τοποθέτηση μη πάει στο κινούμενο μέρος του μεντεσέ ή στα πλαστικά έξω.

Panoss
13-10-18, 15:27
Ενδιαφέρον, θα τη δοκιμάσω.

Loukas_1987
14-10-18, 12:36
Παιδιά καλησπέρα, άνοιξα σήμερα το λάπτοπ, αυτο που ήταν αναμενόμενο, οι βάσεις για τις βίδες του σιδερένιου μεντεσέ της οθόνης είναι σπασμένες και στις δύο πλευρές, μόνο μια βίδα από την αριστερή πλευρά είναι εντάξει. Εκτός από την κόλλα που θα την παραγγείλω, μια λύση όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι πέρασες βίδες. Εγώ έκανα τρύπες με το κολλητηρι στα σημεία οπου ήταν η πλαστική σπασμένη βάση της βίδας ώστε να περάσει βίδα και από πάνω το μεταλλικό κούμπωμα που εχει. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή χρειάζομαι μακρύτερες βίδες που να πιάνουν σε αυτά τα κουμπωματα. Γνωρίζετε πού μπορώ να βρω τέτοια βιδακια; Και ανάλογα κουμπώματα; Επίσης όντως ο μεντεσες ανοιγοκλείνει πολύ δύσκολα και ειναι ένας από τους λόγους που καταπονούνται ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα σημεία. Πώς χαλαρώνει ο μεντεσες; Με κλειδακι; Να βάλω λαδι;

manos_3
15-10-18, 09:12
Παιδιά καλησπέρα, άνοιξα σήμερα το λάπτοπ, αυτο που ήταν αναμενόμενο, οι βάσεις για τις βίδες του σιδερένιου μεντεσέ της οθόνης είναι σπασμένες και στις δύο πλευρές, μόνο μια βίδα από την αριστερή πλευρά είναι εντάξει. Εκτός από την κόλλα που θα την παραγγείλω, μια λύση όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι πέρασες βίδες. Εγώ έκανα τρύπες με το κολλητηρι στα σημεία οπου ήταν η πλαστική σπασμένη βάση της βίδας ώστε να περάσει βίδα και από πάνω το μεταλλικό κούμπωμα που εχει. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή χρειάζομαι μακρύτερες βίδες που να πιάνουν σε αυτά τα κουμπωματα. Γνωρίζετε πού μπορώ να βρω τέτοια βιδακια; Και ανάλογα κουμπώματα; Επίσης όντως ο μεντεσες ανοιγοκλείνει πολύ δύσκολα και ειναι ένας από τους λόγους που καταπονούνται ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα σημεία. Πώς χαλαρώνει ο μεντεσες; Με κλειδακι; Να βάλω λαδι;

Καλημέρα.Η κόλλα αυτή που είναι στο σύνδεσμο δεν είναι η ίδια που χρησιμοποιώ.Εμένα είναι παχύρρευστη κίτρινη.Μπορεί αυτή που είναι στο σύνδεσμο να μη σου κάνει.Στο παρελθόν είχα πάρει μια παρόμοια που ήταν λευκή και δεν έκανε τίποτα.Καλύτερα είναι να ρωτήσεις γι αυτή σε κάποιο μαγαζί με σιδηρικά-χρώματα.

johnnyb
15-10-18, 20:03
Καλημέρα.Η κόλλα αυτή που είναι στο σύνδεσμο δεν είναι η ίδια που χρησιμοποιώ.Εμένα είναι παχύρρευστη κίτρινη.Μπορεί αυτή που είναι στο σύνδεσμο να μη σου κάνει.Στο παρελθόν είχα πάρει μια παρόμοια που ήταν λευκή και δεν έκανε τίποτα.Καλύτερα είναι να ρωτήσεις γι αυτή σε κάποιο μαγαζί με σιδηρικά-χρώματα.

Η κόλλα που εχεις βαλει στο συνδεσμο ειναι παχυρευστη κιτρινη , ειναι η γνωστη μονταζοκολα της bison η χρηση της ειναι :<<ακρυλική μονταζόκολλα BISON Montage Kit για γενική χρήση, μέταλλο, γυαλί, ξύλο, ύφασμα, πέτρα, φελλό, καθρέφτη, πλακάκια, γύψινα στοιχεία, μάρμαρμο, πάνελ, μοριοσανίδα, κεραμικά, καουτσούκ, ταπετσαρία, χαρτί, PVC, πλαστικό, πορσελάνη είναι ιδανική για ισχυρή στερέωση / συγκόλληση σε εσωτερικούς τοίχους, κόλληση διαφορετικών υλικών, επισκευή, γέμισμα χαραμάδων, μεγάλες επιφάνειες, καλύπτει ρωγμές και εξομαλύνει ανομοιόμορφίες υλικών.>> και υπαρχει και σε αλλες μαρκες.

manos_3
16-10-18, 09:27
Η κόλλα που εχεις βαλει στο συνδεσμο ειναι παχυρευστη κιτρινη , ειναι η γνωστη μονταζοκολα της bison η χρηση της ειναι :<<ακρυλική μονταζόκολλα BISON Montage Kit για γενική χρήση, μέταλλο, γυαλί, ξύλο, ύφασμα, πέτρα, φελλό, καθρέφτη, πλακάκια, γύψινα στοιχεία, μάρμαρμο, πάνελ, μοριοσανίδα, κεραμικά, καουτσούκ, ταπετσαρία, χαρτί, PVC, πλαστικό, πορσελάνη είναι ιδανική για ισχυρή στερέωση / συγκόλληση σε εσωτερικούς τοίχους, κόλληση διαφορετικών υλικών, επισκευή, γέμισμα χαραμάδων, μεγάλες επιφάνειες, καλύπτει ρωγμές και εξομαλύνει ανομοιόμορφίες υλικών.>> και υπαρχει και σε αλλες μαρκες.

Σωστά..Απλά εγώ το είπα γιατί αυτή που έχω είναι σε διαφορετική συσκευασία από την εικονιζόμενη στο κατάστημα.

JOUN
19-10-18, 15:31
https://youtu.be/lso8b10hDzI
Ρίξε μια ματιά..

manos_3
19-10-18, 19:22
https://youtu.be/lso8b10hDzI
Ρίξε μια ματιά..

Γιώργο,με τη σιλικόνη φίλε με το άνοιξε κλείσε δε θα κόψει πάλι;

JOUN
19-10-18, 19:52
O τυπος λεει οτι δοκιμασε με κολλα δυο συστατικων αλλα επειδη ειναι σκληρη τελικα εσπαζε..
Η σιλικονη επειδη εχει ελαστικοτητα αντεχει και δεν σπαει ξανα.
Η αληθεια ειναι οτι εγω χρησιμοποιω την μεθοδο ξετρυπημα και περασμα μεγαλη βιδα το οποιο αντεχει αλλα το αποτελεσμα υστερει αισθητικα με το κεφαλι της βιδας να βγαινει απο πανω.

Loukas_1987
19-10-18, 23:41
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια σας.
Τελικά πέρασα βιδες, τρεις σε κάθε πλευρά και παράλληλα έβαλα κόλλα στιγμής στην επαφή βίδας και μεντεσε.

Αισθητικά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν ειναι τόσο καλή λύση αλλά η οθόνη πλέον δεν πάει πουθενα, είναι σαν να είναι καινούργιοhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181019/6aab857163fa6e53babe42c2760abd11.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181019/357481393a0047ae9d5261772589cb0e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20181019/e2a11be1320b386411e90a455fb09145.jpg