Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] Πλυντήριο πιάτων Pitsos

Kyparissia1
01-10-18, 18:37
Καλησπέρα
Έχω ένα πλυντήριο πιάτων Pitsos dis 4315
μου είχε κάψει πλακέτα ... την οποία άλλαξα μόνος μου αφού αγόρασα από το ebay(ακριβώς την ίδια)
Πλέον όμως έχω κάποια προβληματάκια , δεν στεγνώνει τα πιάτα στο τέλος και μένει και λίγο νερό στον πάτο.
Σημείωση το πλυντήριο είχε μείνει σε ακινησία για κάποιους μήνες.
Περιμένω καμία ιδέα πρόταση για τι πιθανών φταίει ...

Ευχαριστω

Panoss
01-10-18, 19:45
Αυτά τα προβλήματα σου τα εμφάνισε αμέσως με την αλλαγή της πλακέτας;
Η έπλυνε μερικές φορές κανονικά και τα εμφάνισε μετά;

Kyparissia1
01-10-18, 20:57
Αμέσως μετά ...αλλά είχε μείνει για μήνες αχρησιμοποίητο. Στην αρχή δεν τράβαγε και νερό αλλά αυτό έφτιαξε ... Και τώρα μου έμειναν αυτά τα κουσούρια

Panoss
01-10-18, 23:13
Άρα μία περίπτωση είναι η πλακέτα να μην είναι οκ.

Πώς λειτουργεί το στέγνωμα;
π.χ. έστω ότι δουλεύει ως εξής: ο επεξεργαστής στην πλακέτα κλείνει κάποιο ρελέ και ξεκινάει να βγάζει ζεστό αέρα. Έλέγχουμε το ρελέ.

Kyparissia1
02-10-18, 00:31
Έχω δοκιμάσει με δυο πλακέτες και γίνεται το ίδιο ...που πρεπεινα κοιτάξω για το ρελέ αέρα?

Kyparissia1
02-10-18, 00:31
Μήπως η πλακέτα θέλει προγραμματισμό...και αν ναι που μπορώ να το κάνω?

Panoss
02-10-18, 09:59
1. Το ρελέ το ανέφερα ως παράδειγμα του πώς θα μπορούσαν να το είχαν υλοποιήσει. Ίσως το έχουν κάνει με ρελέ, ίσως με άλλο τρόπο. Θα πρέπει να το βρεις εσύ. Αν βρεις Service manual για τη συσκευή αυτή θα σε βοηθήσει πολύ. (εγώ δεν βρήκα)
2. Η πλακέτα έρχεται προγραμματισμένη, δεν μπορείς να την προγραμματίσεις. Εφόσον είναι καινούρια και γνήσια, δεχόμαστε ότι είναι οκ.

Έχω δοκιμάσει με δυο πλακέτες και γίνεται το ίδιο

μου είχε κάψει πλακέτα ... την οποία άλλαξα μόνος μου αφού αγόρασα από το ebay(ακριβώς την ίδια)

Η δεύτερη με την οποία το δοκίμασες, ποια ήτανε; Η καμένη;

(ας το πάρουμε από την αρχή: μήπως σου εμφάνιζε στην αρχή κάποια προβλήματα, και γι αυτό υπέθεσες ότι κάηκε η πλακέτα, την άλλαξες, ΑΛΛΑ και με την καινούρια πλακέτα εξακολουθεί να σου εμφανίζει τα ίδια προβλήματα; )

Kyparissia1
02-10-18, 12:56
Η αρχική πλακέτα κάηκε μου το ειπε τεχνικος που το έλεγξε αλλά λόγω ακριβού κόστους 180 ευρώ ψαχτηκα στο ebay και βρήκα μεταχειρισμένη αυτή έβαλα και δεν λειτουργούσε σωστά ...πήρα και δεύτερη μεταχειρισμένη από ebay ακριβώς ίδια με αυτή που φορούσε (εννοώ και ίδια μάρκα) δούλεψε καλύτερα αλλά όχι τέλεια ...δεν τράβαγε νερό παροχης σε κάποια στάδια πλυσιματος. Έκανα reset και το έβαλα να δουλέψει ένα πρόγραμμα που μάλλον είναι ξεπλύματος..... δεν τον έχει σαν ένδειξη...απλώς γύρισα το διακόπτη πριν από τις επιλογές θερμοκρασίας ... Και μετά δουλευει τραβοντας νερό σε ολες τις φάσεις πλυσιματος. Παραμένει όμως να μη στεγνώνει καί με λίγα νερά στο τέλος...????
Του έβαλα και μια πλύση με ξύδι και σόδα και θα δοκιμάσω πάλι.

tipos
02-10-18, 21:54
Δεν εχω αλαξει πλακετα ποτε σε αυτο το μοντελο,σε αλλα μοντελα παντως χρειαζεται κωδικοποιηση .Τις οδηγιες κωδικοποιησης τις παρεχει μεσα στην συκευασια της πλακετας.Εσυ την αγορασες μεταχειρισμενη οποτε δες αν μπορεις να βρεις οδηγιες απο τον τοπικο αντιπροσωπο.

Kyparissia1
02-10-18, 23:12
Δεν εχω αλαξει πλακετα ποτε σε αυτο το μοντελο,σε αλλα μοντελα παντως χρειαζεται κωδικοποιηση .Τις οδηγιες κωδικοποιησης τις παρεχει μεσα στην συκευασια της πλακετας.Εσυ την αγορασες μεταχειρισμενη οποτε δες αν μπορεις να βρεις οδηγιες απο τον τοπικο αντιπροσωπο.

Τι είναι η κωδικοποίηση και πως γίνεται ?

Κυριακίδης
02-10-18, 23:47
Είναι η νέα "τάξη πραγμάτων" (εχθρικού χαρακτήρα από κατασκευαστές προς εμάς , κυρίως ενάντια οικονομικούς προς εμάς ) ο επιμένων να μάθει πως γίνεται δεν γλυτώνει τα σίγουρα έξοδα .

tipos
02-10-18, 23:58

Οι κατασκευαστες εχουν μια πλακετα για πολλα μοντελα.Σε αυτη την περιπτωση πρεπει επιλεξεις τον κωδικο που αντιστοιχει στο δικο σου μοντελο με βαση τις οδηγιες που σου δινει ο κατασκευαστης μεσα στην συσκευασια της πλακετας.

Kyparissia1
03-10-18, 00:16
Ο κωδικός της πλακέτας που αγόρασα είναι ίδιος με τον κωδικό που είχε η παλιά Εννοώ τον κωδικό που είναι γραμμένος πάνω στην πλακέτα

Kyparissia1
04-10-18, 20:52
Υπάρχει περίπτωση να βρω στο ίντερνετ οδηγίες κωδικοποίησης?

Kyparissia1
06-10-18, 20:29
Μετά από αρκετές δοκιμές ....τα αποτελέσματα είναι ότι ξεκινά κανονικά ...κάνει προπλυση. Στην κύρια πλύση δεν τραβά νερό του βάζω εγώ και πλένει κανονικά. Στο ξεβγαλμα λίγο πριν το τέλος θέλει άλλη μια δόση νερό και στο τελος δεν στεγνώνει τα σκεύη.
Καμιά άποψη για το τι παίζει?

Κυριακίδης
06-10-18, 21:46
Στην κύρια πλύση δεν τραβά νερό του βάζω εγώ και πλένει κανονικά. Ίσως πιστεύεις ότι επειδή πήρε νερό στην πρόπλυση και όχι στην κύρια πλύση , περίμενες να πάρει νερό από την ίδια βαλβίδα της πρόπλυσης , και να μην γνωρίζεις ότι μπορεί να έχει και 2η ξεχωριστή βαλβίδα για τα νερά της κύριας πλύσης που μπορεί να έχει πρόβλημα.

Kyparissia1
06-10-18, 23:27
Ίσως πιστεύεις ότι επειδή πήρε νερό στην πρόπλυση και όχι στην κύρια πλύση , περίμενες να πάρει νερό από την ίδια βαλβίδα της πρόπλυσης , και να μην γνωρίζεις ότι μπορεί να έχει και 2η ξεχωριστή βαλβίδα για τα νερά της κύριας πλύσης που μπορεί να έχει πρόβλημα.δεν ξέρω τίποτα από πλυντήρια....πρώτη φορά ασχολούμαι. Τι θα πρέπει να κοιτάξω και που?

Κυριακίδης
07-10-18, 00:18
Πως να το πούμε αλλιώς τώρα.... πάρε παράδειγμα το πλυντήριο ρούχων ... στην σαπουνοθήκη έχει αυλάκι της πρόπλυσης / αυλάκι της κύριας πλύσης (και εκεί προσθέτεις το απορρυπαντικό ) / αυλάκι μαλακτικού και εκεί προσθέτεις το μαλακτικό .
Στο πλυντήριο ρούχων μπορεί να έχει π.χ. βαλβίδα 3 πλή , 1 βαλβίδα για την πρόπλυση / μία βαλβίδα ξεχωριστή για την κύρια πλύση / και μία επίσης ξεχωριστή για το μαλακτικό . Αν μία από αυτές τις βαλβίδες δεν μπορεί να δουλέψει μπλοκάρει το πρόγραμμα της πλύσης . Το ίδιο υποθέτω και εδώ στο πλυντήριο πιάτων.
Εντάξει διάβασα περί προβλημάτων που έχεις με πλακέτες ... αλλά λέω τώρα μήπως είναι και κάτι απλό . Δεν λέω ότι είναι η σίγουρη αιτία και λύση , αλλά όταν αναφέρεις τα του #15 αυτό είναι και πιθανό .

Kyparissia1
07-10-18, 09:37
Πως να το πούμε αλλιώς τώρα.... πάρε παράδειγμα το πλυντήριο ρούχων ... στην σαπουνοθήκη έχει αυλάκι της πρόπλυσης / αυλάκι της κύριας πλύσης (και εκεί προσθέτεις το απορρυπαντικό ) / αυλάκι μαλακτικού και εκεί προσθέτεις το μαλακτικό .
Στο πλυντήριο ρούχων μπορεί να έχει π.χ. βαλβίδα 3 πλή , 1 βαλβίδα για την πρόπλυση / μία βαλβίδα ξεχωριστή για την κύρια πλύση / και μία επίσης ξεχωριστή για το μαλακτικό . Αν μία από αυτές τις βαλβίδες δεν μπορεί να δουλέψει μπλοκάρει το πρόγραμμα της πλύσης . Το ίδιο υποθέτω και εδώ στο πλυντήριο πιάτων.
Εντάξει διάβασα περί προβλημάτων που έχεις με πλακέτες ... αλλά λέω τώρα μήπως είναι και κάτι απλό . Δεν λέω ότι είναι η σίγουρη αιτία και λύση , αλλά όταν αναφέρεις τα του #15 αυτό είναι και πιθανό .
Από ότι παρακολούθησα κάνοντας μία πλύση έχοντας ανοίξει το πλυντήριο στα πλαϊνά είδα ότι μαλλον μονο μια βαλβιδα υπαρχει αυτή του Aqua stop . καθώς το νερό που έρχεται απο τη βρυση ,καταλήγει στο πλαϊνό μέρος που ειναι τα πλαστικα και από κει πέφτει μέσα στο πλυντήριο. Χαμηλα στο παγουρακι που εχει νερο διπλα απο το αλατι υπαρχει μια ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδουλα αλλα αυτη υποθετω ειναι για να ανοιγει για το αλατι.