PDA

Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Βλάβη πόρτας κουζίνας bosch

georgiospap
14-09-18, 11:25
Καλημέρα,
Αλλάχθηκαν οι μεντεσέδες της πόρτας αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δεν λύθηκε.Η πόρτα παραμένει 1-2 cm (φωτο)ανοιχτή.Ξαναμπήκαν οι παλιοί μεντεσέδες διότι,είπε ο μάστορας,δεν είναι απο εκεί το πρόβλημα.Το έψαξα καλά μήπως κάποιο χτύπημα εμποδίζει το καλό κλείσιμο της πόρτας αλλά δεν φαίνεται τίποτα.Όλα καλά...Αν πιεσω την πόρτα πάει στη θέση της(φωτο)και μετα επανερχεται ανοιχτή.
Καμιά ιδέα?
Ευχαριστώ

Κυριακίδης
14-09-18, 14:23
Βάλε μια φωτό με πόρτα ανοικτή και τις όψεις τοποθέτησης των μεντεσέδων όπως τους έβαλες , κοντινές φωτογραφίες

nyannaco
14-09-18, 15:12
Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα! Εχω αντίστοιχο πρόβλημα με εντοιχισμένο φούρνο Bosch - όχι τόσο έντονο, εμένα χάσκει 4-5mm στην πάνω πλευρά.
Στην αρχή το πρόβλημα ήταν μικρότερο και "μαζευόταν" προσωρινά αφαιρώντας την πόρτα του φούρνου και επανατοποθετώντας την. Στη συνέχεια έφαγε και μεγάλο βάρος ενώ ήταν ανοιχτή, από ατύχημα, και έκτοτε δεν μαζεύεται, πρέπει να βάζω κάτι να τη σπρώχνει στο ψήσιμο.
Εχω ανοίξει την πόρτα αλλά δεν υπήρχε κάτι να κάνω, οπότε φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι στα εξαρτήματα όπου θηλυκώνουν οι μεντεσέδες, στο σώμα του φούρνου, όπου και είναι δύσκολη η πρόσβαση, θέλει πολύ λύσιμο.
Πέτρο, τί λέει η εμπειρία σου, το έχεις ξαναδεί;

Κυριακίδης
14-09-18, 15:42
Εχω ανοίξει την πόρτα αλλά δεν υπήρχε κάτι να κάνω, οπότε φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι στα εξαρτήματα όπου θηλυκώνουν οι μεντεσέδες, στο σώμα του φούρνου, Σωστός

όχι τόσο έντονο, εμένα χάσκει 4-5mm στην πάνω πλευρά.
Αν αυτό ήταν πριν το ατύχημα με βάρος στην πόρτα , μπορεί να αδυνάτισαν ελατήρια / φθαρμένοι πίροι .

georgiospap
14-09-18, 16:00
45318ευχαριστώ για τη γρηγορη απάντηση σας,δυσκολευομαι ν'ανεβασω φωτογραφιες

georgiospap
14-09-18, 16:04
45319Αυτη ειναι η δευτερη φωτογραφία της πόρτας

Κυριακίδης
14-09-18, 21:19
Αυτό ήταν για να δω αν αριστερός και δεξιός μεντεσές μπήκαν στο ίδιο βάθος (έχει χαρακτηριστικό Π αγκύλωσις σχετικά με το σωστό βάθος και κούμπωμα - απόστασης πόρτας από πλαίσιο ) σαν πρώτη εντύπωση έχουν σωστό βάθος και τα 2 ?.
Το άλλο που μας ενδιαφέρει από πλευράς πλαισίου (και όχι πόρτας ) πέρα από το σωστό βάθος εισχώρησης του μεντεσέ μέσα στο πλαίσιο , αν η κόντρα που υπάρχει εντός πλαισίου κουζίνας (προυποθέτει άνοιγμα πλαινά καπάκια , να δούμε αν και εκεί υπάρχει ίδιο "ύψος" κόντρας , μπορεί να μετατοπίστηκε η κόντρα από στράβωμα κτλ και να έχουν διαφορές ύψους του ενός μεντεσέ με του άλλου).

Αν στα παραπάνω είμαστε οκ , τότε οι υποψίες πέφτουν στην πλευρά πόρτας (και εκεί στην πλευρά της πόρτας μπορούν να συμβούν διαφορές ύψους παρομοίως με το εσωτερικό πλαίσιο της κουζίνας ) είτε από στραβωμένη λαμαρίνα είτε από πίρους του μεντεσέ (που πίροι υπάρχουν μόνο στην πλευρά πόρτας και σε αυτό μόνο διαφέρουν με την πλευρά πλαισίου). Οι πίροι δεν πρέπει να έχουν καθόλου τζόγο .
Να μην υπάρχει κρεμασμένο/ βγαλμένο λάστιχο πόρτας που είναι πιασμένο εσωτερικά στο πλαίσιο της κουζίνας

georgiospap
15-09-18, 15:28
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας!

dimos1968
15-09-18, 22:05
Εγώ σε αντίστοιχο πρόβλημα σε κουζίνα της aeg στρίμωξα αλουμινοφυλλο στη βάση των μεντεσέδων στο σημείο που πατάνε στο πλαίσιο της κουζίνας. Η πόρτα κλείνει μια χαρά εδώ και 6 μήνες. Αν πατηθουν θα τα ανανεώσω με σκληρότερο αλουμινοφυλλο και η ζωή συνεχίζεται...

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

georgiospap
21-09-18, 11:36
Μήπως μπορείς ν'ανεβάσεις,Δήμο,μία φωτογραφία;

dimos1968
21-09-18, 17:07
Δεν ξέρω αν είναι ίδια κατασκευή μεντεσέδων αλλά δες την πατέντα μου.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/2a0bde19dcca2b117c79b99ccd25b713.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/9e4eb1f4c246f1fc19f88308c51582af.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180921/205244c1806631684bd000370577eec1.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

georgiospap
22-09-18, 13:29
Σαφέστατο!
Καλή ιδέα,σ'ευχαριστώ Δήμο!

georgiospap
26-09-18, 10:21
Αλλά,δεν μπορεί να γινει στην δική μου περίπτωση.Δεν υπάρχει καθόλου τζόγος και περιθώριο να μπεί κάποιο κομάτι αλουμινόχαρτο.

nyannaco
29-09-18, 11:56
Σήμερα που ο Ζορμπάς με κράτησε μέσα είπα να ξανακαταπιαστώ με το θέμα. Ο φίλος μου ο γκούγκλης μου βρήκε αυτό (http://www.farmfreshmeat.com/2009/10/fix-for-bosch-range-door-closing.html), και μου φάνηκε καλή ιδέα, και είπα να το δοκιμάσω.
Έλυσα την πόρτα του φούρνου και έγβαλα το εξωτερικό τζάμι για να φτάσω στις πάνω βίδες των μεντεσέδων, έβαλα από δύο ροδελίτσες σε κάθε πάνω βίδα ανάμεσα στο μεντεσέ και στο πλαίσιο της πόρτας, ξαναέδεσα και τοποθέτησα την πόρτα, και ήρθε και έκατσε τέλεια!
Μένει να το παρακολουθήσω και στο επόμενο ψήσιμο, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος όπως το βλέπω.

nyannaco
29-09-18, 18:57
Λοιπόν, έγινε και το τεστ ψησίματος με απόλυτη επιτυχία. Η πόρτα κλείνει στεγανά χωρίς καμμία προσπάθεια, σαν καινούργια!

SELLIANOS
29-09-18, 22:24
ΟΠΩΣ ΘΩΡΕΙΣ ΤΣΙ ΦΩΛΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΝΤΕΣΕΣ ΣΤΗ ΤΡΥΠΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ ΣΤΗ ΚΑΤΟ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟ Η ΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΣΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΩΜΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΑΤΑΚΙ ΤΣΗ ΦΩΛΙΑΣ ΘΥΛΗΚΩΝΕΙ Η ΑΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Ο ΜΕΝΤΕΣΕΣ ΤΣΗ ΠΟΡΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ .ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΙΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ Η ΚΑΛΕΜΑΚΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΛΙΓΟ ΣΕΒΟΥ ΜΗ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

nyannaco
30-09-18, 00:26
Μανώλη, άμα το χτυπήσω να παει παραμέσα θα πετύχω το αντίθετο! Επιπλέον το θεωρω και επικίνδυνο να το παρακάνω και να γινει μεγαλυτερη ζημια. Με αυτο που έκανα έγινε τζιτζί.

Παρακληση, μην γράφεις κεφαλαία. Τα κεφαλαία στο Ίντερνετ ειναι σαν να φωνάζεις, και ειναι και λιγοτερο ευανάγνωστο το κείμενο.