Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Morris santine automatic
Βασίλης112
24-08-18, 23:24
Γειά σας
Μετέφερα το παραπάνω πλυντήριο πιάτων απο την πόλη στο εξοχικό λόγω αγοράς νέου
Παρόλο που το πλυντήριο έπλενε κάθε μέρα και.μπορεί και 2 την μέρα στην πόλη λειτουργεί άψογα και φροντίσαμε να το έχουμε σε άριστη κατάσταση
Το θέμα που έχω εδώ στο εξοχικό ειναι η πίεση του νερού
Έχουμε χαμηλή πίεση μέχρι τον Σεπτέμβριο καθε χρόνο λόγω υψηλής προσέλευσης και το θέμα είναι οτι παίρνει το πλυντήριο νερό με βάση τον χρονοδιακοπτη (προγραμματιστή) και ξεκινάει την πλύση και το θέμα είναι οτι λόγω χαμηλότερης πίεσης παίρνει λιγότερο νερό απο το κανονικό απο όσο έπαιρνε Θεσσαλονίκη και γουργουρίζει η αντλία χωρίς να πετάει με δύναμη το νερό και αναγκαστικά πρέπει να ξαναγυρίσω το κουμπί στο ον να ξαναπάρει νερό για να πλύνει σωστά.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμίσω να παίρνει περισσότερο νερό?
Δεν γεμίζουν, με χρονοδιακόπτη τα πλυντήρια αλλά με κατάλληλους μετρητές φλοτέρ/διακόπτες, πιεσοστάτες.... Απλά λόγω μετακίνησης, λάσπη ή άλατα αποκολλήθηκαν και ίσως μπλόκαραν την ροή του νερού στο δοχείο μέτρησης.
Βασίλης112
25-08-18, 11:37
Επειδή το έψαξα το συγκεκριμένο μοντέλο λόγω παλαιότητας δεν εχει φλοτερ (βλ. αλλα threads με το συγκεκριμένο μοντέλο) ούτε πιεσοστατη εισαγωγής έχει μόνο πιεσοστατη ασφαλείας όποτε γεμίζει μόνο με τον προγραμματιστή
Βασίλης112
25-08-18, 13:25
Επειδή το έψαξα το συγκεκριμένο μοντέλο λόγω παλαιότητας δεν εχει φλοτερ (βλ. αλλα threads με το συγκεκριμένο μοντέλο) ούτε πιεσοστατη εισαγωγής έχει μόνο πιεσοστατη ασφαλείας όποτε γεμίζει μόνο με τον προγραμματιστή
Επειδή παίρνει νερό για 5 κλικ του προγραμματιστή και στο 6ο πετάει νερά μέσα στο θάλαμο πλύσης ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να αυξηθούν οι χρόνοι απο κλικ σε κλικ ούτως ώστε να παίρνει περισσότερο νερό
μπορείτε να το βγάλετε μια φωτογραφία να δω πιο μοντέλο είναι ακριβός. Παντός προσέχεται γιατί εάν δεν πάρει το απαιτούμενο νερό για την πλύση, ανάβει η αντίσταση και γίνεται βραχυκύκλωμα.
Βασίλης112
25-08-18, 15:18
Για το βραχυκύκλωμα το ξέρω συνέβη μερικές φορές
45255
Βασίλης112
25-08-18, 15:20
45257
Τα κουμπιά θερμοκρασίας
Βασίλης112
25-08-18, 15:21
45258ο προγραμματιστής
έχουμε το ίδιο. Κοιτάξετε την βρύση παροχής νερού.
Βασίλης112
25-08-18, 16:03
Ναι το θέμα δεν είναι η βρύση ειναι η χαμηλή πίεση στο δίκτυο της ύδρευσης
Γνωρίζετε αν υπάρχει τρόπος ρύθμισης της ποσότητας του νερού
Διότι αναγκαστικά πρέπει να είμαι κοντά οταν είναι να πάρει νερό να κάνω συνέχεια αυτό το πράγμα δλδ να γυρνάω το διακόπτη επιπλέον
Sotos_ster
25-08-18, 16:21
Ναι έτσι ακριβώς είναι . Το πλυντήριο αυτό παιρνει νερό με χρόνο όποτε η πίεση της βρύσης θα πρέπει να μην είναι ούτε πολύ χαμηλή ούτε υπερβολική γιατί αν είναι υπερβολική θα παιρνει παραπάνω νερό και θα το αδειάζει κατευθείαν λόγω πιεσοστατη. Δεν νομιζω να γίνεται όμως να αυξήσεις το χρόνο η να κανείς κάτι. Αν γουργουρίζει η αντλία λίγο αλλά πλένει κανονικά άστο έτσι δε νομιζω να υπάρχει πρόβλημα
Βασίλης112
25-08-18, 16:22
Όχι δεν πλένει κανονικά πετάει το νερο χαμηλά και γυρνάει αργά ειδα η στάθμη του νερού είναι λιγο πάνω απο το μεταλλικό φίλτρο
Βασίλης112
25-08-18, 16:30
Όποτε απο όσο κατάλαβα πρέπει ή να κάνω όλη την διαδικασία με το κουμπί ή να βάζω επιπλέον νερό με μια κανάτα ή με ένα μπουκάλι
Sotos_ster
25-08-18, 17:54
Όποτε απο όσο κατάλαβα πρέπει ή να κάνω όλη την διαδικασία με το κουμπί ή να βάζω επιπλέον νερό με μια κανάτα ή με ένα μπουκάλι
Ακριβώς ! ΜΑ τόσο λίγο πίεση έχει ; Για να μ λες λίγο πιο πάνω απ το μεταλλικό φίλτρο ....... τεσπα η να βάζεις νερό με την κανάτα η να το πετάξεις κ να πάρεις ένα καινούργιο γιατί αυτό είναι παμπάλαιο. Δε γίνεται σε κάθε ξέβγαλμα να είσαι από πάνω του να το ανοίγεις και να συμπληρώνεις νερό . Θα πρέπει να το κανείς 4 φορές αυτό γιατί τόσες φορές παιρνει νερό και ξεβγαζει
Βασίλης112
25-08-18, 18:01
Μάλλον θα το βάζω αργά το βράδυ που επανέρχεται η πίεση και ειναι καλή
Ναι χαμηλή είναι αφου η βρύση με το συμπάθιο"κατουράει"
Ειναι πρόβλημα του χωριού λόγω υπερφορτωσης του δικτύου τεσπα χθες βράδυ είδα οτι η πίεση ειναι ικανοποιητική και πιστεύω οτι τα βράδια θα ειναι ιδανική για το πλυντήριο
Οσο το να το πετάξω δεν πρόκειται για τον ενα μήνα στο χωριό ότι πρέπει είναι καινούργιο πήρα Θεσσαλονίκη άλλωστε πλένει τέλεια και χωράει παρα πολλά πιάτα
Βασίλης112
25-08-18, 18:26
Και μια άλλη ερώτηση γιατί όσο πανε μικραίνουν τη χωρητικότητα των σερβιτσιων στα καινούρια μοντέλα
Π.Χ το καινούριο που πήρα ειναι ενα Bosch και χωράει τα μισά πιάτα απο όσα χωράει αυτό
Βασίλη υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό το κατασκευαστικό πρόβλημα του πλυντηρίου. Απαιτείται η προσθήκη 2 εξαρτημάτων. Αν διαθέτεις τεχνικές γνώσεις να σου δώσω οδηγίες αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να μου πεις ορισμένες λεπτομέρειες από το εσωτερικό της συσκευής .
Sotos_ster
25-08-18, 20:55
Και μια άλλη ερώτηση γιατί όσο πανε μικραίνουν τη χωρητικότητα των σερβιτσιων στα καινούρια μοντέλα
Π.Χ το καινούριο που πήρα ειναι ενα Bosch και χωράει τα μισά πιάτα απο όσα χωράει αυτό
Όντως αυτό χωράει πολλά πιάτα αν πεις να βάλεις μόνον πιάτα και όχι ποτήρια . Δε ξέρω γιατί τα βγάζουν έτσι τα καινούργια πραγματικά κ εγώ αναρωτιέμαι. Κι εγώ το ίδιο Morris ακριβώς έχω !
αναλόγως και την σχάρα στο morris που έχεις και της πρόσθετες σχάρες της διπλής. Στα bosch πάγκου τα καινούρια μοντέλα, χωράνε πιο λίγα πιάτα από τα μορρις.
Βασίλης112
26-08-18, 14:23
Βασίλη υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό το κατασκευαστικό πρόβλημα του πλυντηρίου. Απαιτείται η προσθήκη 2 εξαρτημάτων. Αν διαθέτεις τεχνικές γνώσεις να σου δώσω οδηγίες αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να μου πεις ορισμένες λεπτομέρειες από το εσωτερικό της συσκευής .
Δεν διαθέτω αρκετές τεχνικές γνώσεις αλλα το θέμα ευτυχώς βρήκα λύση, ούτως ή άλλως κοιμάμαι αργά όποτε θα βάζω τα πλυντήρια το βράδυ. Χθες το βράδυ είχαμε τέλεια πίεση νερού και δούλεψε άψογα, οπότε θα το βάζω το βράδυ.
Σας ευχαριστώ όλους.
Τωρα οσων αφορά την χωρητικότητα του καλαθιού μάλλον κατάλαβα γιατί τα καινούρια παίρνουν λιγότερα πιάτα.
Μάλλον επειδή πλένουν με λιγότερο νερό για οικονομία μάλλον δε θα μπορούσε αυτό το λίγο νερό να καθαρίσει τόσα πιάτα.
Και ναι το πρόσεξα επειδή αδειάζει νερά στον νεροχύτη το Μορρις αδειάζει πολύ νερό ενω το καινούριο πολύ λίγοτερο
Το συγκεκριμένο έχει φλοτέρ πίσω κάτω δεξια καθάρισέ το και είσαι οκ
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω πόρτα για το συγκεκριμένο ;
Sotos_ster
18-04-23, 22:39
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω πόρτα για το συγκεκριμένο ;
Εγώ έχω και πόρτα και πλυντήριο