Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Miele] miele softtronic w 5820

glamor
03-08-18, 23:00
Καλησπέρα παιδιά.
Η μανά μου έχει το πλυντήριο miele softtronic w 5820.
Αν το ξεκινήσει σε σύντομο πρόγραμμα ξεκίνα να περιστρέφει ο κάδος σε μεγίστη ισχύ και καπάκι μου βγάζει σφάλμα f50
Οπότε εριξα μια ματιά στο service menu και έβγαλα τους παρακάτω κωδικούς σφάλματός
F20 και F50
Λίγο που έριξα μια ματιά στο νετ ότι αφορά για το f20 μάλλον δεν είχε νερό παροχή αλλά κατέγραψε σαν βλάβη αλλά για το f50 μάλλον ο αισθητήρα πάνω στο μοτέρ.
Είναι δύσκολο να αλλαχτεί ο αισθητήρα?

pourpou
04-08-18, 02:28
πολυ πιθανο ειναι να εχει προβλημα το triac που ελεγχει τις στροφες του μοτερ και αυτο βρισκεται επανω στην πλακετα

giagiwtis
05-08-18, 13:32
Καλησπέρα φίλε μ σε εμένα έκανε το ίδιο άλλαξα μοτέρ είχα ένα εφεδρικό και έκανε τα ίδια οπότε πηγα στο εγκέφαλο εκεί άλλαξα το triac και όλα μια χαρά λίγο πιο κάτω θα δεις κ το θέμα που έχω. Βγάζει θέμα γιατί έχει ελειπει ψύξη

glamor
05-08-18, 17:00
Ευχαριστώ παιδιά για της συμβολές σας
Οπότε πιστεύεται ότι είναι το triac που είναι πάνω στο εγκεφάλο.
Από μια ευτυχώς διότι δεν έχω όρεξη να λύσω όλο το πλυντήριο
μια και αυτό βρίσκεται στο πάνω μέρος
Ξέρετε σε ποιο σημείο της πλακέτας βρίσκεται αυτό το μαραφετη...

pourpou
05-08-18, 17:37
ετσι ειναι οπως η φωτο λογικα δε θα υπαρχει αλλο σαν αυτο επανω στην πλακετα45172

glamor
05-08-18, 18:00
Οκ.... ευχαριστώ παιδιά

glamor
07-08-18, 22:48
Καλησπέρα παιδιά
Μόλις αντικαταστάθηκε το triac
Τώρα έχω άλλο πρόβλημα. Σε οποιαδήποτε πρόγραμμα και να επιλέξω μόλις αρχίσει να πλένει θα σβήσει μέσα σε λίγα λεπτά και πρεπει να περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα για να μπορέσεις να το ξανανοίξει. Το άσχημο είναι ότι δεν θυμάται τι έκανε πριν σαν να έκανε ένα reset από μόνο του κατά την διάρκεια της πλύσης οπότε μάλλον έφαγε η πλακέτα.... καμία άλλη συμβολή?

p270
08-08-18, 11:09
αν νομιζεις οτι φταει η πλακετα ξεκινας να την ελεγχεις αν παλι δεν ξερεις απο αυτα την πας για επισκευη

giagiwtis
08-08-18, 12:13
Φίλε μ βρήκες ίδιο και αντικαταστήσει η παρόμοιο

glamor
08-08-18, 16:41
Το triac ειναι ιδιο ειδική παραγγελία από Αθήνα και ψιλο ελεξε και ο ηλεκτρονικός αλλά χωρίς το services manual είναι δύσκολο να εντοπιστεί η βλάβη.
Οτι έχω κατάλαβε διότι το έπαιζα λίγο με το πλυντήριο.
Στο service menu ότι και να επιλέξω (γέμισμα νερού, πλύση , άδειασμα νερού και περιστροφής κάδου θα σβήσει σε ύποπτο χρόνο.
Στο κανονικό πρόγραμμα δηλαδή 20 λεπτό σύντομο πλύση αν το σβήσω εγώ σε ένα ή 2 λεπτά και την συνέχειά το ανοίξω θα θυμάται ότι ήταν το 17' σύντομο πρόγραμμα και συνεχίζει εκεί... αλλά αφηνοντας μονο του όσες φορές θα σβήσει μόνο του θα συνεχίζει μόνο εκεί που σταμάτησα εγώ δηλαδή κάνει το ίδιο κύκλο
Σκέφτομαι σοβαρά να βγάλω εντελος το ρελε προστασίας διότι αυτός κόβει το ρεύμα σε τυχαία χρόνους.
Ρώτησα σήμερα για καινούρια ανταλλακτικό από την miele hellas και το κόστος είναι 242 ευρώ... δηλαδή αγοράζω καλύτερα καινούριο πλυντήριο με εγγύηση.

p270
08-08-18, 16:59
στειλε την πλακετα σε σερβις που ασχολειτε με τετοιες επισκευες τα 242 ειναι πολλα

nyannaco
08-08-18, 17:04
Σκέφτομαι σοβαρά να βγάλω εντελος το ρελε προστασίας διότι αυτός κόβει το ρεύμα σε τυχαία χρόνους.
Το σκέφτεσαι σοβαρά;;;;
45183

p270
08-08-18, 17:08
Το σκέφτεσαι σοβαρά;;;;
45183
+1000000000000000000000000000

glamor
23-08-18, 15:38
sorry για την αργοπορια
επειδη ειναι πολλα για νεο πλακετα, ειναι και σχετικα παλιο και χρονος για επισκευει πλακετας χωρις τα αναλογα σχεδια ειναι σχεδον απιθανο και τυχη διοτι δεν φαινετε οπτικα οτι εχει καψει κατι,
να ειναι καλα ο giagiwtis που μου εδειξε το προβλημα με το triac αλλιως.....
οποτε επιλεξαμε να αγορασουμε καινουργιο πληντηριο τουλαχιστον θα εχει εγγυηση.
οποτε το υπαρχουν θα το κανω πηραματοζω.... εξαλλου η σκεψει μου για αφαιρεση κυκλωμα προστασιας ειναι να δω ποιο κυκλωμα θα ψηθεί πρωτα (αν ψηθεί).

nyannaco
23-08-18, 15:50
Τίποτα δεν θα ψηθεί στο κύκλωμα (για σένα και τους υπόλοιπους ενοίκους του σπιτιού, όμως, παίζει σοβαρά).
Αν ήταν βραχυκύκλωμα (που να οδηγήσει σε ψήσιμο), θα έριχνε την ασφάλεια, όχι το ρελέ.
Το ρελέ το ρίχνει η διαρροή προς τη γη.
Εν ολίγοις, είναι άλλο πράγμα το καθένα (ρελέ - ασφάλεια), άλλος ο ρόλος τους και άλλες οι συνθήκες υπό τις οποίες πέφτουν.
Αν θέλεις σοβαρά να ασχοληθείς παραπέρα, θα σου πρότεινα να ενημερωθείς για τα βασικά πρώτα, αλλιώς είναι επικίνδυνο να ασχολείσαι με το ρεύμα χωρίς να το καταλαβαίνεις επαρκώς. Το ρεύμα δεν φαίνεται και δεν μυρίζει, αλλά σκοτώνει, γι'αυτό θέλει γνώση και σεβασμό!
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν προσπαθώ να σε μειώσω, τα λέω καλοπροαίρετα για να σε προτατεύσω (τόσο εσένα όσο και όποιον άλλο σε παρόμοια κατάσταση τύχει να διαβάζει), γιατί διακρίνω μια κάποια άγνοια κινδύνου.