PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Πρόβλημα με panel η mainbord? 28D310EW

graphist83
28-06-18, 02:47
Καλησπερα,

Θα ηθελα τα φωτα σας, εχω μια 28αρα Sammy 28D310EW η οποια εμφανίζει κάθετες γραμμές μπλε χρωματος σε ολη την οθονη.
Δοκιμασα να κουνησω - καθαρισω τα ribbon αλλα τιποτε. Μολις αφαιρώ την καλωδιοταινια απο την main που παει στην t-con η οθονη μαυρίζει (το baclight παραμένει) αρα το πανελ ειναι οκ?

Δοκιμασα να ζεστανω λιγο το τσιπ του scaler και οι γραμμές απο μπλε εγιναν γαλαζιες. Αυτο υποδεικνύει οτι φταιει οντως η main? Λεω να δοκιμάσω να κανω reflow τον scaler και βλεπουμε. οπτικα δεν βλεπω κατι παραδοξο.

Παραυτα καμια ιδεα κανεις?

τυπος μητρικης BN94-07641Q

45080

45081

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
28-06-18, 20:35
Panel off πρόβλημα στην πλακέτα οθόνης,αν γνωρίζεις πως γίνονται μετρήσεις στον μετατροπέα dc/dc θα το καταλάβεις δεν αλλάζει εκεί που είναι θα ξεκολλήσει το flex

graphist83
28-06-18, 22:52
Άρα αν κατάλαβα καλά κάποιο από τα ριμπον του πάνελ έχει ξεκολλήσει. Να μετράω γνωρίζω αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς Σε ποιο σημείο. Αλλά αν είναι κάποιο ριμπον μαλλον δεν έχει νόημα ε?

graphist83
30-06-18, 00:58
Ανοιξα το πανελ, παταω τα φλεξ και δεν γινεται τιποτα. Μολις εβαλα ενα usb με βιντεο αλλαξε συμπεριφορα. Αλλαξε χρωματα και γενικως χειροτερευει. Μετρησα τροφοδοτικο και ολες οι εξοδοι ειναι οκ. Την μητρηκη δεν εχω το σχεδιο να δω μερικα τεστ points τι ρευματα πρεπει να δινουν.

Εχει να προτεινει κανεις κατι να δω?

pipilas
01-07-18, 10:26
πετα την φιλε μ πανελ οφφ
και αυτη η βλαβη δεν εγινε μονη της...καποιος εβαλε το χερακι του

graphist83
01-07-18, 11:34
Εκεί κατέληξα και εγώ δεν θα ασχοληθώ άλλο Όντως η TV φαίνεται να έχει ξανά ανοιχτεί στο παρελθόν.