PDA

Επιστροφή στο Forum : [Neff] Πρόβλημα με Neff SK50

ANDREAS1978
23-06-18, 14:55
Καλησπέρα σε όλους...
Έχω "κληρονομήσει" το παραπάνω μοντέλο από τους γονείς μου (E.NR S4752G0/07) . Την τελευταία πενταετία δεν το χρησιμοποιούσα για πλύσεις , αλλά μόνο για να βάζω τα πιάτα που πλέναμε στο χέρι να στραγγίζουν. Εννοείται πως συχνά το έβαζα στο σημείο του προγράμματος που κάνει άντληση για να μαζεύει τα νερά που λίμναζαν.
Δυστυχώς πριν κάποιους μήνες κάτι έγινε στη κεντρική αποχέτευση της πολυκατοικίας και γυρίσαν πίσω βρωμόνερα τα οποία βγήκαν και στο νεροχύτη άλλα και μέσα στο πλυντήριο. Αφού έβαλα άντληση και τα καθαρίσαμε όλα με καθαριστικά και ξύδι προσπάθησα να βάλω κάποιο πρόγραμμα για να γίνει πλύση και να καθαρίσει καλύτερα , άλλα δυστυχώς (μάλλον επειδή είχα να βάλω χρόνια πρόγραμμα) κόλλησε το πρόγραμμα στο σημείο που τραβάει νερό με αποτέλεσμα να γίνει υπερχείλιση από την πόρτα.Το σταμάτησα και το προχώρησα στο σημείο που βγάζει τα νερά.Όποτε δεν προσπάθησα να βάλω άλλο πρόγραμμα και συνεχίσαμε να πλένουμε στο χέρι και να τα αποθηκεύουμε στο πλυντήριο για στράγγισμα.
ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ....μετά από λίγες μέρες εμφανίστηκαν μικροσκοπικά μαύρα σκουληκάκια εντός του νερού που λίμναζε στα φίλτρα...ΦΡΙΚΗ....
Τα καθαρίζουμε με απορρυπαντικά ξίδια μύδια στρείδια άντληση κ.τ.λ μετά από 10 μέρες πάλι τα ίδια και πάλι και πάλι...
Οπότε αποφάσισα να το λύσω όλο για να δω τι συμβαίνει.Έβγαλα ότι νερά υπήρχαν , άλλαξα σωλήνα αποχέτευσης , έβγαλα το παγούρι-λαβύρινθο και το γέμισα με ξύδι και με νερό με πίεση να φύγουν τα άλατα, το ίδιο έγινε και με τα πλαστικά-μπεκ που ψεκάζουν τα πιάτα , έλυσα και το κομμάτι κάτω από τα φίλτρα που λιμνάζαν τα νερά. καθάρισα λαστιχάκια , το ίδιο έγινε και στο ρεζερβουάρ του αλατιού. Έλυσα και πόρτα καθάρισα κουμπιά ψέκασα επαφές με wd40...
Αφού το συναρμολόγησα (δεν έβαλα τα πλαϊνά για να δω τι συμβαίνει) , το έβαλα να δουλέψει.
Δοκίμασα δύο προγράμματα,υπερχείλιση δεν έκανε δούλεψε σωστά , το νερό ζεστάθηκε και το πρόγραμμα δεν κόλλησε.
Το γρήγορο πρόγραμμα δούλεψε σωστά , το πρόγραμμα πρόπλυση με παραξένεψε γιατί τράβηξε νερό γέμισε ο κάδος στο στάδιο Πλύσιμο ,και αφού άδειασε νερά και μπήκε στο σταδιο Ενδιάμεσο και τελικό ξέβγαλμα δεν ξαναπήρε νερά μέχρι το τέλος!!!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
1ον) Ο κάδος έχει χάσει από κάτω τη στεγανότητα του , δηλαδή είδα με φακό πως όσο δούλευε δάκρυζε από κάτω στο πάτωμα του κάδου εκεί που έχει ένα μαύρο υλικό (σαν πίσσα είναι ) 45020
2ον) Μέσα στο παγούρι εκεί που είναι το μπλε φτιαράκι που γεμίζει με αλάτι 45014βρήκα ένα μέταλλο 45015που δεν ξέρω από που είναι !!!
3ον) Κάτω από το παγούρι-λαβύρινθο υπάρχουν δύο πηνία με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά 45019, στο ένα κουμπώνει ένα μπλε βύσμα και στο άλλο ένα κόκκινο (νομίζω πως λέγοντα αφαλατωντές).Το ένα δυστυχώς είναι σε αυτή τη κατάσταση 45016 45017 . Για να δω αν δουλεύει το ραγισμένο , τους άλλαξα θέση και τότε είδα πως όταν έβαλα πρόγραμμα το πλυντήριο δεν τράβαγε νερό για να γεμίσει ο κάδος.Και παρατήρησα ότι και στις δυο περιπτώσεις το ραγισμένο πηνίο δεν ζεστάθηκε ποτέ σε αντίθεση με το άλλο.

ΒΟΗΘΕΙΑ PLS ...
Συγνώμη για την υπέρ ανάλυση :hammer::hammer::hammer:

tipos
24-06-18, 15:11
Για το 1-την διαροη του νερου θα πρεπει να την βρεις εσυ γιατι εισαι ο μονος που μπορει να δει το πλυντηριο απο κοντα .Μπορει να ειναι απο οπουδηποτε καθως το πλυντηριο εχει πολλα σημεια απο οπου μπορει να χασει νερο.Σε καποιες περιπτωσεις μπορει να εχει απο καπου πορο μεσα στον καδο και να χανει απο εκει.Παντως ειναι ενα πολυ δυσκολο πλυντηριο για μονταρισμα ειδικα το πλαστικο παγουρι.
Για το 2-το λαμακι μπαινει αφου μονταρεις το παγουρι απο την εσωτερικη πορτα του αλατιου πανω απο το μπλε πλαστικο εμβολο και διαγωνια στην εμπρος κατω γωνια.Αν δεν το βαλεις δεν θα γινει κατι απλα μπορει να φρακαρει το εμβολο και να εχεις λαθος ενδηξη με την λυχνια του αλατιου.
Για το 3-το ραγισμενο πηνειο προφανως ειναι καμενο.Αν εχεις πολυμετρο μετρα και τα δυο πηνεια και θα δεις αν οντως το ενα ειναι καμενο.Το πηνειο με την μπλε φυσα ειναι για να αδειασει η δεξαμενη του νερου μεσα στον καδο για την πλυση.Το πλυντηριο γεμιζει την δεξαμενη στην πλατη του πλυντηριου και μετα την αδειαζει μεσα στον καδο.Το πηνειο με την κοκκινη φυσα ειναι για την αφαλατωση.Αν εκανες τραμπα μονο τις φυσες ειναι λογικο να μην πηρε νερο.Θα πρεπει να βαλεις το ενα πηνειο στη θεση του αλλου.Τα πηνεια δεν δουλευουν ταυτοχρονα και τα δυο μαζι.Το πηνειο με την κοκκινη φυσα δουλευει προς το τελος του προγραμματος.

ANDREAS1978
24-06-18, 16:15
tipos σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις...
Για το 1ο επειδή πραγματικά είναι πολυ δύσκολο να βρώ από που χάνει έχεις να μου προτείνεις κάποιο στεγανωτικό-σφραγιστικό που να απλώνει με πινέλο , ώστε να περάσω και το παγούρι αλλά και τον κάδο ;
Για το 2ο θα το παλέψω για να βρω τη σωστή θέση αν και η αλήθεια είναι οτι ποτέ δεν βάζαμε αλάτι.
Για το 3ο να διευκρινήσω πως δεν άλλαξα θέση στις φύσες αλλά στα πηνία και δεν πήρε ποτέ νερό ο κάδος. Άρα μάλλον είναι καμένο.Πολύμετρο έχω ψηφιακό.Τι να μετρήσω αντίσταση; Αν δεν βάζω αλάτι τότε μου είναι άχρηστο αυτό το πηνίο ;

tipos
24-06-18, 21:43
Δεν θα απλώσεις κανένα στεγανοτικο,θα βρεις από που χάνει.
Τα πηνία θα τα μετρήσεις με το πολύμετρο πόση ωμική αντίσταση έχουν. Θα πρέπει να πάρεις τιμή της τάξης περίπου στα 4kohm. Το καλό πηνίο θα το βάλεις στην πίσω θέση με τη μπλε φυσά.
Όταν είδες ότι το ενα πηνίο ζεσταίνεται πιο από τα δύο ήταν,το πίσω αριστερά ή αυτό που είναι περίπου στο κέντρο του παγουριου;

ANDREAS1978
24-06-18, 23:26
Το «καλό» πηνίο ζεστάθηκε ελαφρως όταν μπήκε στην μπλε φύσα όπου και το πλυντήριο δούλεψε κανονικά.
Τα μέτρησα τα πηνία , το «καλό» έδωσε τιμή 3,07 kohm το ραγισμένο δεν έδωσε καμία ένδειξη δηλαδη άπειρο.
Μια βοήθεια για το πως θα βρω τη διαρροή ; Για να καταφέρω να δω απο που τρέχει θα πρεπει να μην είναι πάνω το παγούρι και αυτό δε γίνεται γιατι το παγούρι σφραγίζει με την αλατιέρα. Αλλα ακόμα κι αν αγνοήσω το οτι δε θα υπαρχει στεγανότητα στην αλατιέρα για να βγάλω το παγούρι και να δουλέψω το προγραμμα θα πρεπει να βρω προεκτάσεις σε ολα τα λαστιχα γιατι ολα είναι τσίμα τσίμα στο παγούρι.
Καμία ιδέα ;
Επίσης τελικα το καμένο πηνίο που είναι στη κόκκινη φίσα αξίζει να αλλαχτεί ;

tipos
25-06-18, 21:05
Για να βρεις τη διαροη πρεπει να ανοιξεις οτι καπακι εχει περιμετρικα του πλυντηριου ωστε να μπορεις να δεις απο που σταζει.Βοηθαει να εχεις το πλυντηριο λιγο ψιλα οπως να το δουλεψεις πανω σε μια κασα ή οπουδηποτε αλλου ωστε να εχεις καλητερη ορατοτητα.
Το πηνιο δεν πωλειται μονο του,πωλειται ολη η βαλβιδα με κοστος περιπου στα 50 euro.Ψαξε σε καποιο συνεργειο επισκευης μηπως και εχει καποιο μεταχειρησμενο.

ANDREAS1978
14-07-18, 13:21
Καλησπέρα και πάλι tipos , μετά από δύο βδομάδες παρακολούθησης παρατηρώ πως το πλυντήριο δουλεύει κανονικά σε όλα τα προγράμματα και χωρίς σημαντικές αποκλίσεις από τους χρόνους που δίνει το η εταιρία στο βιβλιαράκι.
Μόνη παραφωνία κάποιες σταγόνες που χάνει και δε μπορώ να βρω από που.
Εννοείτε πως το παρακολουθώ χωρίς να έχω βάλει τα καπάκια περιμετρικά. όμως δε μπορώ να βρω από που χάνει.Ίσως πρέπει να το βάλω πάνω σε τέσσερα τούβλα μήπως καταφέρω και δω κάτι καλύτερα. Βρήκα μόνο ένα σημείο (από τα πολλά) που δακρύζει από την άκρη από ένα λεπτό λαστιχάκι το οποίο δεν έχει σφικτήρα.Να του βάλω λίγο σιλικόνη ;
tipos με το καμένο πηνίο δεν κατάλαβα τελικά αξίζει να το αλλάξω ή δεν επηρεάζει καθόλου το πρόγραμμα ;
Σε ρωτάω γιατί απο ότι μου είπες το κόκκινο είναι για την αφαλάτωση , αλλά εγώ δεν βάζω ποτέ αλάτι.
Αν θές πάντως και μπορείς δώσε μου τον κωδικό του για να το ψάξω για τιμές ή κάποιο link από μαγαζί ανταλλακτικών.