PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό LG] Δεν δουλευει

dim s-max
21-06-18, 19:18
Καλησπέρα στην ομάδα , σας παρακαλώ για μια βοήθεια , στο σπιτι που μενω βρήκα ένα μηχανημα (air condition) LG μοντελο LS-K1863HL το οποίο και δούλευε μια χαρά μέχρι χτες που το έκλεισα. Σήμερα το πρώί που πηγα να το βαλω μπροστά δεν ακούει καμιά εντολή από το τηλεκοντρόλ , άλλαξα μπαταρίες στο κοντρόλ αλλα και πάλι τιποτα . οταν ανοιξα το καπακι βρηκα ενα κουμπι που έλεγε forsed operation , μολις το πάτησα το μηχάνημα πηρε κανονικά στην ψυξη αμεσως και δουλευε μια χαρά , τι διάλολο συμβαινει
Υποψιάζομαι χαλασμενο τηλεκοντρόλ / χαλασμενος δέκτης / ή χαλασμενο θερμιστορ (αυτό που παιζει το ρόλο του θερμοστατη νομιζω και είναι πάνω στο εσωτερικο σοιχείο)
Αυτά πως τα ελενχει καποιος για να δει αν λειτουργουν σωστά ::
παίζει να υπαρχει και αλλη βλάβη :;;

p270
21-06-18, 19:25
ο διακοπτης ειναι στην θεση remote;

ΣΚΛΗΚΟΣ
21-06-18, 19:28
Βρες ένα κινητό τηλέφωνο με υπέρυθρη θύρα ,και κάνε τους χειρισμούς από κει . Τι να το κάνεις πια το τηλεκοντρόλ,

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

dim s-max
21-06-18, 21:01
NAI ειναι στη θεση remote

Papas00zas
22-06-18, 11:55
Βρες ένα κινητό τηλέφωνο με υπέρυθρη θύρα ,και κάνε τους χειρισμούς από κει . Τι να το κάνεις πια το τηλεκοντρόλ
Πλάκα κάνεις,έτσι;

ΣΚΛΗΚΟΣ
22-06-18, 23:39
Πλάκα κάνεις,έτσι; Δημήτρη γιατί νομίζεις ότι τρολαρω τον άνθρωπο που έχει ένα πρόβλημα; Αν υποτεθεί ότι το τηλεκοντρόλ δεν λειτουργεί κανονικά μπορεί το κινητό τού τηλέφωνο να το μετατρέψει σε τηλεχειριστήριο και να τεσταρει το κλιματιστικό, ή μπορεί με στόχευση της κάμερας του κινητού στο μάτι του τηλεκοντρόλ και πατώντας διαδοχικά τα κουμπιά του , να δει αν λειτουργεί,

dim s-max
23-06-18, 00:17
ρε παιδιά μπορει τελικα να μου πει κάποιος πως θα ελενξω αυτά που είπα , θερμιστορ, δεκτη, κοντρόλ

mikemtb73
23-06-18, 10:29
ρε παιδιά μπορει τελικα να μου πει κάποιος πως θα ελενξω αυτά που είπα: κοντρόλ

μπορεί με στόχευση της κάμερας του κινητού στο μάτι του τηλεκοντρόλ και πατώντας διαδοχικά τα κουμπιά του , να δει αν λειτουργεί,

Το θερμιστορ που λες: καμία σχέση.

Dare-Devil
23-06-18, 22:25
ρε παιδιά μπορει τελικα να μου πει κάποιος πως θα ελενξω αυτά που είπα , θερμιστορ, δεκτη, κοντρόλ

Πάρα το κινητό σου και ενεργοποίησε την κάμερα . Στρέψε τις υπέρυθρες του τηλεχειριστηρίου να κοιτάζουν την κάμερα του κινητού σου . Πάτα το κουμπί On/off και άλλα κουμπιά του χειριστηρίου σου και ταυτόχρονα κοίτα απο την οθόνη του κινητού σου αν φαίνονται οι υπέρυθρες (θα δεις αμυδρά φως)

Papas00zas
24-06-18, 00:09
Δημήτρη γιατί νομίζεις ότι τρολαρω τον άνθρωπο που έχει ένα πρόβλημα; Αν υποτεθεί ότι το τηλεκοντρόλ δεν λειτουργεί κανονικά μπορεί το κινητό τού τηλέφωνο να το μετατρέψει σε τηλεχειριστήριο και να τεσταρει το κλιματιστικό, ή μπορεί με στόχευση της κάμερας του κινητού στο μάτι του τηλεκοντρόλ και πατώντας διαδοχικά τα κουμπιά του , να δει αν λειτουργεί,

Δεν το είπα σε στυλ ότι τρολάρεις,καμία σχέση.Αλλά μπορεί να μην το έχει με την τεχνολογία....Και στην τελική γιατι να εχω το κινητο για χειριστήριο;;;; τι πατέντα είναι αυτή;;;;

ΣΚΛΗΚΟΣ
24-06-18, 00:25
Δεν το είπα σε στυλ ότι τρολάρεις,καμία σχέση.Αλλά μπορεί να μην το έχει με την τεχνολογία....Και στην τελική γιατι να εχω το κινητο για χειριστήριο;;;; τι πατέντα είναι αυτή;;;;Σωστός αυτό ,αν το έχει με την τεχνολογία , αλλά πια το κινητό μόνο τηλέφωνο δεν είναι , όπως τείνει να αντικαταστήσει το ρολόϊ,την φωτογραφική μηχανή , ξυπνητήρια, τον υπολογιστή σε μεγάλο βαθμό , τις παιχνιδομηχανές ως έναν βαθμο και τόσα άλλα , που βλέπεις την πατέντα .

nyannaco
24-06-18, 08:11
Εχουν ακόμη τα κινητά θύρα IR??? Νόμιζα ότι είχαν μόνο τα εποχής προ blue tooth, κάμποσα χρόνοα πίσω!

p270
24-06-18, 14:05
Εχουν ακόμη τα κινητά θύρα IR??? Νόμιζα ότι είχαν μόνο τα εποχής προ blue tooth, κάμποσα χρόνοα πίσω!
εχουν οχι ολα αλλα εχουν αλλα δεν εχω βρει εφαρμογη για αλλες συσκευες εκτος απο τηλεοραση

black arrow
29-06-18, 08:09
Παιδιά υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές για τα κληματιστικα. Εγώ έχω ήδη δύο για να μπορώ να καλύψω μεγαλύτερη γκάμα μηχανημάτων και λυτουργουν μια χαρά.