Επιστροφή στο Forum : [Bosch] ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ BOSCH SMS5092EU/14 δεν παιρνει νερο
Καλησπερα σας
Η καλοτυχια συνεχιζετε μετα απο ενα πλυντηριο Πιτσος με προβλημα που μου εβγαλε αλλα δυστυχως δεν καταφεραμε οι συμforumιτες να δωσουν καποια λυση παρα την μεγαλη προσπαθεια που εγινε αποφασισα και πηρα σημερα μεταχειρισμενο το BOSCH SMS5092EU/14 ηρθε στο σπιτι εγινε μια γρηγορη δοκιμη πηρε νερο και εδειχνε οτι λειτουργουσε κανονικα . Μετα απο λιγη ωρα το τοποθετησα στη θεση του κατω απο τον παγκο της κουζινας συνδεσα το ρευμα και το νερο καιτην εξοδο του νερου στον νεροχυτη. Βαζω πιατα και το βαζω να δουλεψει ακολουθει το προγραμμα αλλα δεν παιρνει νερο. ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ....
δεχτει καθε βοηθεια σας ευχαριστω εκ των προτερων
Έλεγξε την είσοδο νερού (σωλήνα), παροχη σού μήπως είναι φραγμένη και σιγά σιγά κατεβαίνεις προς το πλυντήριο, βαλβίδα, παγούρι κτλ . Στείλτο πίσω από αυτόν που στο πούλησε και δεν δουλεύει εξαρχής, με συγχωρείς δεν έκανες ένα τεστ καλής λειτουργίας πριν το αγοράσεις ;
Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστω για την απαντηση
Εκανα ενα γρηγορο ελεγχο
δηλαδη το συνδεσα με το νερο το εβαλα στην μπριζα και το ενεργοποιησα
ειδα οτι αντλουσε νερο , μετα ετρεξα το προγραμμα ειδα οτι γινοταν απαντληση του νερου το εκλεισα
Το συνδεσα κανονικα ,εξαγωγη νερου στο νεροχυτη,εισαγωγη νερου , το εβαλα στην θεση του εβαλα να κανει προγραμμα με πιατα και δεν αντλουσε το νερο
Η παροχη μου ειναι οκ την ελεξα
μια γρηγορη δοκιμη πηρε νερο και εδειχνε οτι λειτουργουσε κανονικα . Μετα απο λιγη ωρα το τοποθετησα στη θεση του κατω απο τον παγκο της κουζινας συνδεσα το ρευμα και το νερο καιτην εξοδο του νερου στον νεροχυτη. Βαζω πιατα και το βαζω να δουλεψει ακολουθει το προγραμμα αλλα δεν παιρνει νερο.
δηλαδη το συνδεσα με το νερο το εβαλα στην μπριζα και το ενεργοποιησα
ειδα οτι αντλουσε νερο , μετα ετρεξα το προγραμμα ειδα οτι γινοταν απαντληση του νερου το εκλεισα
Το συνδεσα κανονικα ,εξαγωγη νερου στο νεροχυτη,εισαγωγη νερου , το εβαλα στην θεση του εβαλα να κανει προγραμμα με πιατα και δεν αντλουσε το νερο
Η παροχη μου ειναι οκ την ελεξα
τι απο τα δυο;
Καλημερα
Απαντησα ενω οταν το εφεραν επαιρνε νερο οταν το τοποθετησα δεν παιρνει νερο, η αντισταση λειτουργει κανει το προγραμμα τον κυκλο του αλλα χωρις νερο
Τότε μήπως δεν φταίει το πλυντήριο, αλλά κάτι δεν πήγε καλά στην υδραυλική σύνδεση; 'Η μήπως στην τοποθέτηση ταλαιπωρήθηκε και βγήκε/κόπηκε κάπου το καλώδιο της βαλβίδας εισαγωγής νερού;
Εκανα ελεγχο στο καλωδιο του aquastop και ειναι οκ
εκτος αυτου τσεκαρα και την απαντληση βαζοντας νερο με ενα κουβαδακι στον καδο και μου το αδειασε
Κυριακίδης
20-06-18, 17:45
Καλημερα
Απαντησα ενω οταν το εφεραν επαιρνε νερο οταν το τοποθετησα δεν παιρνει νερο, η αντισταση λειτουργει κανει το προγραμμα τον κυκλο του αλλα χωρις νερο
Λογικά δεν γίνονται τα υπογραμμισμένα , άντε αν δεν δουλεύει η αντίσταση μπορεί να σου κάνει την πάπια και να βγάλει πρόγραμμα , αλλά χωρίς νερό είναι αδύνατον. Το μοντέλο αν και αναφέρθηκε δεν έχω ιδέα τι είναι , αλλά πιστεύω ότι κάτι από πιεσσοστάτη μεριά το πρόβλημα (βούλωσε στην υδατοπαγίδα? κτλ ) μετά από την μεταφορά αν κουβαλήθηκε π.χ. ανάποδα?
Καλησπερα Πέτρο σε ευχαριστω για την απαντηση σου το μοντελο ειναι το Bosch Day Nigth με E nr SMS5092EU/14
Νερο δεν παιρνει αμα ομως βαλω μεσα στο καδο νερο για παραδειγμα με ενα δοχειο τοτε το προγραμμα δουλευει δηλαδη (ζεσταινεται το νερο δουλευουν οι φτερωτες ψεκασμου και βασης μεχρι την πρωτη αντληση του νερου μετα δεν παιρνει νερο και προχωρα το προγραμμα μεχρι ενα σημειο αν ξαναβαλω νερο στο καδο συνεχιζει την πλυση)
Κυριακίδης
20-06-18, 19:18
Ε τότε ξεκινάμε από #6
Κατατη δικη μου γνωμη αν το πλυντηριο προχωραει το προγραμμα χωρις να παρει νερο και χωρις να το περπατησεις εσυ τοτε πρεπει να εχει κολησει αυτο 45009.
Ανοιξε το αριστερο καπακι και τσεκαρε το.
Αλλαξα το aquastop και εργαζεται κανονικα το πλυντηριο
Αρα το πλυντηριο δεν βηματιζε απο μονο του.
Σε σειρά σε σύνδεση με την ηλ/δα του νερού πρέπει να υπάρχει ένας πρωτοστάτης που κοιτά την στάθμη του νερού για να κόψει όταν γεμίζει .Κοίτα μην έχει βουλώσει το σωληνάκι ή έχει κολλήσει ο πρεσοστατης.