Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Προβλημα σε χρωματα! Ue40es6100
peiperakos
16-06-18, 21:44
Καλησπέρα παιδιά! Εχω στα χέρια μου την παραπανω τηλεόραση ειναι ενος φιλου!! Και τωρα έμεινε στα χερια μου! Το αρχικό προβλημα ηταν οτι ειχε μαύρη οθονη αλλα ειχε ήχο!! Πηγε σε επαγγελματια απο την μερια του φιλου μου και του αλαξε την tcon πλακετα ηρθαν τα χρωματα αλλα δεν εφτιαξε εντελώς ειχε ξεθοριασμενα χρωματα και η οθόνη επαιρνε αποχρώσεις του πράσινου η του ροζ ολόκληρη η οθονη αλλα απο πισω εβλεπες κανονικα ! Ετσι εφτασε και στα δικα μου χερια διότι ο άνθρωπος που πηεγε ο φιλος μου την τηλεόραση δεν ηεξερε τι αλλο μπορει να ειναι! Και ο φιλος πηρε αλλη τηλεοραση και απο το να παει σκουπιδια ειπα να κανω καποιες ενεργειες! Λοιπον την ανοιξα εβγαλα τις καλωδιοταινιες εβαλα καθαριστικο επαφων άλλαξα ολους τους πυκνωτές στο τροφοδοτικο και εβαλα και λίγη διπλής οψεως ταινια επανω στις ταινίες που πανε επανω στο πανελ(αυτες που δεν κολιουνται με τιποτα) μιας και αυτα ειδα οτι μπορει και να διορθωναν το προβλημα! Μετα απο αυτες τις κινήσεις που αποτι κατάλαβα επειδή τις εκανα μεθοδικα βοηθησε το καθαριστικο επαφων γιατι πλεον τα χρωματα ειναι ολα ενταξη και παιζει σχεδον καλα!! Αλλα παντα υπαρχει το αλλα Οταν υπαρχει κινηση στην εικονα δηλαδη περπαταει καποιος η κατι τετοιο δημιουργούνται κάποιες πρασινιλες μερικές φορές ειναι και ροζ εκει που εχει κινηση η εικονα και μετα φευγουν(σαν να ειναι σκιες ghost)!! Θα μπορουσα να δοκιμασω κατι ακομα ?? Ευχαριστω για τον κοπο σας να διαβάσετε το προβλημα προσπαθησα να ειμαι αναλυτικος μπας και κάποιος εμεπειρος καταλάβει τι μπορει να φταίει!!
Μάλλον για T-CON πάλι μου φαίνεται...
peiperakos
17-06-18, 09:25
Manolo πρίν ερθει στα χερια μου άλλαξαν δυο φορες την Τcon δηλαδή μαζι με την τηλεόραση εχω στα χερια μου αλλες δυο καρτες tcon η μια ειναι αυτη που ειχε η τηλεόραση οταν αγοραστηκε ακομα μια που δεν ξερω τι επαθε και μια τριτι που εχει τωρα μέσα!! Το περιεργο ειναι οτι και στις δυο διχνει να εχει πειράξει κατι ο τεχνικος449864498644987. Και αυτη που εχει τωρα μεσα η τρίτη δηλαδη δείχνει να μην εχει περαχθει και εδω ειναι και το σημειο που βαρεθηκε ο φιλος να δινει λευτα για καρτες γιατι αγορασε 2 αποτι κατάλαβες και μετα την πεταξαν σε μενα!! Θα ηθελα πολυ να την φτιαξω να αφισω στην άκρη την CRT χαχαχα. Και αυτο ειναι το προβλημα δεν ειναι μονιμα η οθονη ετσι αλλα γινεται ουαν υπαρχευ κίνηση και οχι παντα πολυ εντονο και οχι μονο σε ροζ αλλα και σε πρασινο 44989 44990 σε πολυ μεγαλο ποσοστο γίνετε επανω στα πρόσωπα όπως σε αυτην στην δευτερη φωτογραφίες
Όντως φαίνεται να έχει 'επισκευαστεί' η πλακέτα και αναρωτιέμαι τι πρόβλημα υπήρχε πριν. Το θέμα είναι ότι έχει ήδη ξοδευτεί ο άνθρωπος και δουλειά δεν γίνεται. Πάντως αν αποκλείσουμε την T-CON και δεδομένου ότι το PSU υποθέτω ότι είναι ΟΚ, τα υπόλοιπα που μένουν είναι ακριβούτσικα στην αντικατάστασή τους. (Εννοώ Main κυρίως και panel).
Di*Ca_Electronic
17-06-18, 16:08
Φίλε Peiper,
κοιτά και κάτι άλλο προσεκτικά.
Εφόσον γράφεις ότι έχεις όλες τις T-Con Boards συνέκρινε με την αρχική (εργοστασιακή) τα μοντέλα τους - εννοείται όλη τη γραμματοαριθμοσειρά,
γιατί έστω κι ένας αριθμός ή ένα γράμμα να διαφέρει τότε η T-Con Board δεν συσχετίζεται σωστά με το panel.
Δοκίμασε με το T-Con που φόραγε εξ αρχής η TV, γιατί το πρόβλημα ίσως ήταν στα flex καλώδια που οδηγούν τα ψηφιακά σήματα στο panel κι έτσι
να δεις κανονική εικόνα.
Επίσης αν έχεις σταθμό θερμού αέρα την ώρα που σου παρουσιάζει το ξεθώριασμα χρωμάτων στην οθόνη κάνε ένα προσεκτικό reflow στο 48pin IC
(επεξεργαστή του Timming Controller) να δεις αν παρουσιάζεται κάποια βελτίωση.
Καλή επιτυχία σ΄ ότι κι αν κάνεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης