PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] Thomson CRT δεν αναβει παντα και μπαινει σε sleep (red led)

villasg
30-04-18, 19:28
Καλησπέρα.
Εχω ενα πρόβλημα με την παλια καλη μου Thomson crt 25αρα .
Όταν πατάς να αναψει απο το κουμπι on/off της καποιες φορες δεν αναβει ( πρασινο led) αλλα παει να αναψει δεν αναβει , το led γινετε κοκκινο και δεν "ακουει" ουτε απο το κοντρολ ουτε απο τα τοπικα κουμπια .
Θέλει κλεισιμο απο το κουμπι on/off , να σβησει το κοκκινο Led και παλι πατημα συνεχειζοντας αυτο μεχρι να παρει/αναψει κανονικα .
Μετά δεν εχει αλλο προβλημα οσες ωρες και να λειτουργησει και λειτουργει αψογα .

Καποτε ειχα διαβασει για κατι παρόμοιο σε ξενο φορα και έλεγε για ενα triac , δεν την εχω ανοίξει ακομα , περιμένω μπας και εχει κάποιος κάποια ιδεα τι να κοιτάξω .
Καπου στην αποθήκη πρεπει να εχω και τα σχεδια της ( τοτε παλιά τις πούλαγαν μαζι με τα σχέδια τους ! ! ! ! ) θα ξεκινήσω έρευνα μπας και τα βρω
ΣΤΟΙΧΕΙΑ TV :
THOMSON 63 MS 70
CHASSIS ICC7/EX

Οποια βοηθεια δεκτη .

Papas00zas
01-05-18, 21:35
Θα μπορουσαν να είναι και οι πυκνωτές

Di*Ca_Electronic
06-05-18, 03:15
Γιώργο,
αν δεν έχεις επισκευάσει την τηλεόρασή σου ακόμα, έλεγξε και σε περίπτωση απώλειας χωρητικότητας
άνω του 12% αντικατέστησε τους πυκνωτές :
CP51 (150 μF) στην έξοδο USYS του παλμοτροφοδοτικού, CP55 (220μF) στην έξοδο US΄ = 13V,
CP64 και CP66 (1000μF) στις εξόδους U3 = 7V και Us αντίστοιχα.
Το σχέδιο της 25άρας THOMSON αν δεν το βρήκες στ΄ υπόγειο μπορείς να το κατεβάσεις από το Διαδίκτυο
σε μορφή rar με βάση το Chassis : ICC7.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης