PDA

Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] Θερμοκρασία φούρνου!

ΔημοςΜΚ
21-04-18, 23:20
Καλησπερα σας. Πριν λίγες μερες αγόρασα μια καινούργια κουζίνα pitsos PHCB154K55.Έβαλα Να φτιάξω φαγητό στον φούρνο στη λειτουργία με τις αντιστάσεις και παρατήρησα ότι καθυστερεί πολυ να ψησει το φαγητό.
Έπειτα ξαναέβαλα άλλο φαγητό στη λειτουργία του αέρα και το εψησε κανονικότατα. Πήγα αγόρασα ένα θερμόμετρο φούρνο και δοκίμασα τον φούρνο σε όλες τις λειτουργίες, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι στην λειτουργία με αέρα, στη λειτουργία κάτω αντίσταση Και στην λειτουργία γκριλ με αέρα δηλαδή σε όλες τις λειτουργίες εκτός της πάνω-κάτω αντίσταση το λαμπάκι του φούρνου έσβηνε όταν η θερμοκρασία που είχα ρυθμίσει ηταν ιδια με το θερμόμετρο φούρνου που αγόρασα (δλδ ρύθμιση 180 μόλις έγραφε κ το θερμόμετρο 180 έσβηνε). Δηλαδή ολα καλα. Μονο στη λειτουργία πάνω-κάτω αντίσταση συμβαίνει το εξής: ενώ βάζω τον φουρνο στους 180 το λαμπάκι σβήνει από τους 120 (σύμφωνα με το θερμόμετρο) ανάβει ξανά μετά από λιγο κ ξανά σβήνει. Μην τα πολυλογώ φτάνει το πολυ μέχρι 155 βαθμούς μετά από αρκετή ωρα. Δεν φτάνει 180. Μετά ανεβάζω θερμοκρασία 250 κ φτάνει έως 210 (σύμφωνα με το θερμόμετρο. Δλδ έχω απόκλιση 30-40 βαθμούς. Υπενθυμίζω μονο στη λειτουργία πάνω-κάτω αντίσταση συμβαίνει αυτο. Στις υπόλοιπες λειτουργίες συμβαδίζει θερμόμετρο με θερμοστάτη φούρνου!
Που μπορεί να οφείλεται;

diony
22-04-18, 01:15
Το πιο πιθανό είναι το άκρο του θερμοστάτη του φούρνου να είναι πολύ κοντά στην επάνω αντίσταση και ενεργοποιείται νωρίτερα όταν είναι επιλεγμένη

Αν μπορείς βγάλε μία Η περισσότερες φωτογραφίες του επάνω θερμαντικού στοιχείου

Φυσικά επειδή είναι στην εγγύηση μόνο με την εταιρία θα κοιτάξεις να λύσεις το πρόβλημα

ΔημοςΜΚ
22-04-18, 01:24
Ευχαριστω Κώστα για το ενδιαφέρον. Και ποια θα ειναι η πιθανή λύση τωρα;
Το πιθανότερο ειναι να μ πουν ότι δν υπάρχει κάποιο λαθος!!
4480544805448054480644807

diony
22-04-18, 01:46
Το άκρο του θερμοστάτη είναι πίσω αριστερά και όπως βλέπεις περνάει δίπλα της το θερμαντικό στοιχείο της άνω αντίστασης , άρα επηρεάζεται πιο άμεσα όταν αυτή ανάβει
Ενώ πάνω/κάτω με αέρα νομίζω επηρεάζεται λιγότερο λόγω του αέρα

Δοκίμασε να προσαρμόσεις το ψήσιμο με βάση τις μετρήσεις σου Η δοκίμασε στην εξυπηρέτηση πελατών της εταιρίας , ανέλυσε τους το πρόβλημα και τις μετρήσεις που έκανες

ΔΕΝ προτείνω καμία μετατροπή αφού είναι στη εγγύηση

ΔημοςΜΚ
22-04-18, 01:49
Ευχαριστω πολυ. Δεν το θεωρώ παντως φυσιολογικό από μια εταιρεία όπως η Pitsos

ΔημοςΜΚ
23-04-18, 14:59
Έκλεισα ραντεβού με την Pitsos.. Περιμενω να ακούσω διάγνωση και λύση.

diony
23-04-18, 22:45
Παίζει ρόλο το σημείο που τοποθετείται το αισθητήριο του θερμοστάτη , και κάθε κατασκευαστής το τοποθετεί σε διαφορετικό μέρος , αλλά και οι θερμοστάτες δεν είναι ίδιοι , πολλοί έχουν τιμή πάνω από 300 0C , στη δική μου είναι 334 0C

Κάποιες κουζίνες έχουν στο φούρνο θερμοστάτη με διπλό αισθητήριο , ένα είναι στο επάνω μέρος του φούρνου και ένα πίσω στην κυκλική αντίσταση (νομίζω η δική σου δεν έχει πίσω τέτοια αντίσταση )

Ενημέρωσε αν θέλεις για το αποτέλεσμα όταν υπάρξουν νέα

Κυριακίδης
23-04-18, 23:36
Έκλεισα ραντεβού με την Pitsos.. Περιμενω να ακούσω διάγνωση και λύση.
Το πολύ πολύ να σου πουν ότι φταίει το θερμόμετρο επειδή δεν είναι της Pitsos.
Πέρα από το ότι πρέπει να πας αρχικά με στήριξη την εγγύηση , αν δεν σου λύσουν το πρόβλημα δοκίμασε να βάλεις μπροστά από τον αισθητήρα μια ανοξείδωτη λαμαρίνα έτσι ώστε όπως σου είπαν στο #2 να μην επηρεάζεται εξ επαφής το αισθητήριο , αυτό θα διορθώσει αισθητά το αποτέλεσμα χωρίς να επηρεάσει και την χρήση με αέρα .

ΔημοςΜΚ
24-04-18, 13:35
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφέρον.. Θα σας ενημερώσω μόλις έχω νέα!!
Κωστα ισχύει αυτο που λες, δεν έχει πίσω αντίσταση η δικιά μου!

ΔημοςΜΚ
25-04-18, 13:14
Μόλις Ήρθε ο τεχνικός από την Pitsos, έκανε μετρήσεις, λειτουργεί άψογα η κουζίνα διαπιστώσε όμως και ο ίδιος αυτά που έχω περιγράψει παραπάνω και μου είπε ότι θα μιλήσει με το εργοστάσιο για να του πουν τι συμβαίνει. Θα με πάρει αύριο να με ενημερωσει.
Καλα το βλεπω το αποτέλεσμα..........

ΔημοςΜΚ
02-05-18, 20:50
Ηρθε δεύτερη φορα ο τεχνικός από την pitsos. Άλλαξε τον θερμοστάτη, την δοκίμασε, λειτούργησε κανονικά. Μετά που έφυγε την δοκίμασα ξανά... ε παιδιά παλι το ιδιο πρόβλημα!!!

Κυριακίδης
02-05-18, 21:38
Άμα αυτός που ήρθε είναι τεχνικός της pitsos , τότε εγώ είμαι τεχνικός της Nasa .
Βλέπε μήνυμα #8 και είναι δοκιμασμένο , ακόμη και με χωρίς προσθήκη λαμάκι μπροστά από τον αισθητήρα και με απλή μετατόπιση θέσης .

Με την ίδια φιλοσοφία λειτουργούν κάποια θερμικά ασφαλείας σε κάποιες ηλεκτρικές σόμπες που έχουν αισθητήρα κάτω της αντίστασης , σε περίπτωση που βουλώσει η ροή του ψυχρού αέρα που εισέρχεται εκατέρωθεν της αντίστασης της σόμπας , αυτή η παύση ροής του ψυχρού αέρα και προς τα πάνω, αναγκάζει τον αισθητήρα θερμοστάτη να ενεργοποιηθεί σε off με την εξ επαφής θερμότητα από την κοντινή σε απόσταση της θερμοκρασίας της αντίστασης .

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την ηλεκτρική κουζίνα. Αλλιώς θα λειτουργήσει ο αισθητήρας με την επαφή / λειτουργία με αέρα και αλλιώς με απευθείας και κοντινή επαφή από την αντίσταση. Με την τελευταία να κόβει ο θερμοστάτης σε πιο σύντομους χρόνους και δεν πρόκειται ποτές να διορθωθεί διότι υπάρχει και λάθος υπολογισμός απαραίτητης απομακρυσμένης απόστασης .

Papas00zas
03-05-18, 16:09
Εγώ πάλι που έχω pitsos 9 ετών έχει ακριβώς την ίδια διάταξη.Το αισθητήριο του θερμοστάτη είναι ολόϊδιο με τη δικιά σου.Προφανώς έτσι τις βγάζουν.Απλά δεν έτυχε απόσο θυμάμαι να έχω τέτοιο πρόβλημα αν και δεν έβαλα ποτέ να δω τι θερμοκρασίες πιάνει.

ΔημοςΜΚ
04-05-18, 16:10
Παιδια επικοινώνησα με pitsos και μ είπαν ότι θα γίνει αντικατάσταση κουζίνας!!!!!

Κυριακίδης
04-05-18, 23:19
Και θα ξαναμετρήσεις αν στην αντίσταση πάνω - κάτω έχεις διαφορά 30 - 40 βαθμούς? :lool: