PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Samsung LCD TV LE32R86BD - Ανάβει μετά από 5 λεπτά

aboldijar
04-04-18, 14:02
Καλησπέρα στην ομάδα,
Έχω μια τηλεόραση Samsung LE32R86BD που ανάβει κάνει παράσιτα στην οθόνη και στο ηχείο για κανα 5 λεπτο και μετά "στρώνει" και δουλεύει κανονικά όσο είναι ζεστή, αν την αφήσω κανα 20 λεπτο και κρυώσει μόλις την ανάψω κάνει πάλι τα ίδια και επίσης ακούω έναν ψιλό χαρακτηριστικό ήχο(high pitch) και όταν δουλεύει η τηλεόραση αλλά περισσότερο όταν είναι σε stand-by. Έχω μια υποψία πως είναι κάποιος πυκνωτής στο τροφοδοτικό αλλά δέν βλέπω κανέναν φουσκωμένο. Το τροφοδοτικό είναι BN44-00191A. Στην mainboard δεν έχω βρεί κανένα φουσκωμένο πυκνωτή. Τί μπορεί να είναι ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

pipilas
04-04-18, 14:59
ερωτηση:
γιατι πρεπει ο ηλεκτρολ να ειναι φουσκωμενος -ανοιγμενος για να εχει προβλημα?

απαντηση στο προβλημα
αλλαξε τους 2 1000μf smd πυκνωτες μεσα στην κονσερβα στην mainboard.

aboldijar
13-04-18, 11:16
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία Κώστα!
Άλλαξα τους δυο πυκνωτές που μου είπες και άρχισε να δουλεύει κανονικά, μου έβγαλε την πίστη λίγο γιατί δεν είχα τρόμπα και ξεκόλισαν οι επαφές τις πλακέτας όταν έβγαζα τον ένα πυκνωτή αλλά έκανα μόντα και το έφτιαξα.
ΥΓ : Υπάρχει λόγος να βάλω πίσω την "κονσέρβα"; Απο ότι κατάλαβα ίσως λειτουργεί σαν ψύκτρα. Μέχρι στιγμής την λειτούργησα για αρκετή ώρα και δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα.

p270
13-04-18, 12:19
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία Κώστα!
Άλλαξα τους δυο πυκνωτές που μου είπες και άρχισε να δουλεύει κανονικά, μου έβγαλε την πίστη λίγο γιατί δεν είχα τρόμπα και ξεκόλισαν οι επαφές τις πλακέτας όταν έβγαζα τον ένα πυκνωτή αλλά έκανα μόντα και το έφτιαξα.
ΥΓ : Υπάρχει λόγος να βάλω πίσω την "κονσέρβα"; Απο ότι κατάλαβα ίσως λειτουργεί σαν ψύκτρα. Μέχρι στιγμής την λειτούργησα για αρκετή ώρα και δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα.
για να το εχει να το βαλεις δεν το εχω δει ποτε αλλα τυχαια δεν ηταν εκει