Επιστροφή στο Forum : Δραπανοκατσάβιδο Parkside καμμένη πλακέτα φορτιστή
Φίλοι γεια σας.
Θα 'θελα μια βοήθεια να διορθώσω την πλακέτα του φορτιστή.
Βρήκα καμμένη την βατική αντίσταση ισχύος, την ασφάλεια, το FET ισχύος και 2 διοδάκια της γέφυρας ανόρθωσης.
Τα άλλαξα όλα με τα αντίστοιχα τους αλλά έχω θέμα με τις αντιστάσεις R4, R5, R6 που δείχνουν καμμένες και δεν φαίνονται
επαρκώς τα στοιχεία τους. Επίσης υπάρχει και μια αντίσταση R3. Αυτή υπάρχει ή κάηκε και εξαυλώθηκε;
Αν γνωρίζει κανείς τις τιμές τους ας το πει για να προχωρήσω στην προσπάθεια επισκευής.
Ευχαριστώ προκαταβολικά4474544746
ΜαστροΤζεπέτο
18-03-18, 22:02
Φίλοι γεια σας.
Θα 'θελα μια βοήθεια να διορθώσω την πλακέτα του φορτιστή.
Βρήκα καμμένη την βατική αντίσταση ισχύος, την ασφάλεια, το FET ισχύος και 2 διοδάκια της γέφυρας ανόρθωσης.
Τα άλλαξα όλα με τα αντίστοιχα τους αλλά έχω θέμα με τις αντιστάσεις R4, R5, R6 που δείχνουν καμμένες και δεν φαίνονται
επαρκώς τα στοιχεία τους. Επίσης υπάρχει και μια αντίσταση R3. Αυτή υπάρχει ή κάηκε και εξαυλώθηκε;
Αν γνωρίζει κανείς τις τιμές τους ας το πει για να προχωρήσω στην προσπάθεια επισκευής.
Ευχαριστώ προκαταβολικά4474544746
Τι μπαταρίες φορτίζει ;;; Για δες τι τύπο ακριβώς έχει το μηχάνημα και πες μας. Το κύκλωμα δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο ή μάλλον υπάρχει αλλά δεν μας επιτρέπει να το δούμε.
πριν φτάσεις στις αντιστάσεις το U1 ποιό είναι; γιατί σίγουρα δεν την έχει γλυτώσει
Η μπαταρία του είναι στα 18V/1.5Ah 27Wh
Το U1 δεν φαίνεται καλά αλλά μάλλον τα πρώτα γράμματα είναι J3.
Μοιάζει για LDO αλλά δεν ξέρω άλλα στοιχεία. Όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει.
Ευχαριστώ πολύ.
ΜαστροΤζεπέτο
19-03-18, 21:31
Ναι αλλά τι είδος μπαταρίας είναι ;;; Γιατί αν είναι λιθίου μην περιμένεις να σου πει κάποιος κάτι επειδή θεωρούνται επικίνδυνες.
Το U1 δεν φαίνεται καλά αλλά μάλλον τα πρώτα γράμματα είναι J3.
Μοιάζει για LDO αλλά δεν ξέρω άλλα στοιχεία. Όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει.
Ευχαριστώ πολύ.
Το U1 αποκλείεται να είναι LDO (Linear Low Drop Out). Είναι οπωσδήποτε PWM (pulse width modulator) (δηλαδή ελεγκτής παλμοτροφοδοτικού).
Με μια δεύτερη ματιά είδα ότι γράφει πράγματι 18V Li-Ion. Δηλαδή δεν υπάρχει ελπίδα καμιά, (που λέει και το τραγούδι);
Η r4 στο δικο μου γραφει 102. για την r3 δεν ξερω. Ειναι μαλλον και εμενα καμμενη?
Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το δικο σου. Η δικια μου πλακετα ειναι ετσι46088