PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Πλυντήριο Ρούχων Siemens siwamat 5100

pap22
07-03-18, 19:35
Καλησπέρα στο forum,
Τη βοήθειά σας! Το πλυντήριο ενώ παίρνει νερό κανονικά δεν γυρνάει ο κάδος καθόλου. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει πριν αναγκαστώ να αγοράσω καινούριο?
ευχαριστώ

klik
07-03-18, 22:34
Ιμαντας, καρβουνακια, πλακετα

pap22
07-03-18, 22:57
Ευχαριστώ για την απάντηση, έβγαλα ήδη τα καρβουνάκια, είναι φαγωμένα κι εχουν δύο νούμερα επάνω 39 633. Που θα μπορέσω να βρω ανταλλακτικά? SIEMENS SIWAMAT 5100, E-Nr WM51000GR/12

ΣΚΛΗΚΟΣ
08-03-18, 17:12
Κουρλαμπας ,eparts καταστήματα ανταλλακτικών οικιακών συσκευών, ψάξε στον γκουγκλις

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

pap22
08-03-18, 17:14
Τζίφος, άλλαξα τα καρβουνάκια και το μοτέρ δε λέει να κουνηθεί!
Ακούγονται διάφοροι ήχοι από την πλακέτα!
Παίρνει νερό κανονικά και όταν είναι να γυρίσει ο κάδος, αυτός δεν κουνιέται!(Το έχω ανοίξει από πάνω και πίσω και έχω οπτική πρόσβαση).
Καμιά ιδέα!!

klik
08-03-18, 17:43
Από την πλακέτα ακούς διαδοχικά κλικ με περίοδο 10 περίπου δευτερολέπτων; Αν ναι, ειναι το ρελέ που αλλάζει φορά περιστροφής.
Αν ακούς τα κλικ, σημαίνει ότι έχει βλάβη η πλακέτα.
Σε πρόγραμμα στυψίματος, τι κάνει;

pap22
08-03-18, 17:53
Από την πλακέτα ακούς διαδοχικά κλικ με περίοδο 10 περίπου δευτερολέπτων; Αν ναι, ειναι το ρελέ που αλλάζει φορά περιστροφής.
Αν ακούς τα κλικ, σημαίνει ότι έχει βλάβη η πλακέτα.
Σε πρόγραμμα στυψίματος, τι κάνει;

Τα κλικ είναι συνεχόμενα, όχι τόσο αραιά (περίοδο 10 δευτερολέπτων).
Στίψιμο δεν το έβαλα, θα το βάλω και θα σου πω.
Ευχαρσιτώ

pap22
08-03-18, 18:01
Έβαλα μόνο στιψιμο και ο κάδος δεν κουνιέται, μου φαίνεται ότι το μοτέρ δεν παίρνει ρεύμα καθόλου!

klik
08-03-18, 19:46
Πιθανότατα Πλακέτα (και κατά πάσα πιθανότητα επισκευάζεται).

Εφόσον η πλακέτα κάνει κλικ, σημαίνει ότι παίρνει ρεύμα.
Τώρα θα χρειαζόντουσαν μετρήσεις για να βεβαιωθεί ότι δεν παίρνει ρεύμα το μοτέρ και να σιγουρευτούμε ότι η βλάβη είναι στην πλακέτα.

golfmk3
08-03-18, 19:59
Τα ίδια σύμπτωματα είχα σε άλλο πλυντήριο.
Ήταν καρβουνακια,φαντασου έβαλα από άλλο μοτέρ που είχα καβατζα και τα ταίριαξα.
Δουλεύει μια χαρα.

Μήπως ξέχασες να βάλεις τα καλώδια πάνω στα καρβουνακια;
2 μέτρησες το μοτέρ με τη γνώση αν είναι καλό αν βραχυκύκλωνει;
Να χτυπήσεις με το μπιπερ δλδ το τύλιγμα.

pap22
09-03-18, 21:23
Βρέθηκε ΛΥΣΗ!!!
Τελικά αφού άλλαξα τα καρβουνάκια όπως σας είπα (τα παλιά ήταν φαγωμένα μετά από 20 χρόνια) το μοτέρ δεν έπαιρνε καθόλου ρεύμα.Πήγα το μοτέρ σε συνεργείο μοτέρ και τελικά ήταν καμένο ένα θερμικό μέσα στο μοτέρ από υπερφόρτωση (μάλλον πολλά ρούχα μέσα!!) .Με 10 ευρώ καθάρισα!
Δοκιμή απέδωσε καλώς!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις συμβουλές!
\