PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Lenovo Yoga 300

linux
07-03-18, 09:04
Καλημέρα παιδιά,

Μου έφερε μια πελάτισσα το Lenovo Yoga 300, το οποίο κάνει το εξής πρόβλημα:
Πατάω να το ανάψω και αναβοσβήνει το λαμπάκι με κόκκινη ένδειξη της μπαταρίας, ανάβει και μου αναβοσβήνει συνέχεια το λογότυπο της Lenovo και μένει εκεί. Να πω ότι δεν το κάνει συνέχεια, το έχω κρατήσει μία εβδομάδα το δουλεύω καθημερινά και το έχει κάνει δύο φορές αυτό και μετά λειτουργεί κανονικά σαν να μην ξέρει τίποτα.

Πήρα μετρήσεις από την μπαταρία και από το κύκλωμα φόρτισης αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα, επίσης δοκίμασα και άλλο φορτιστή αλλά πάλι τα ίδια.

Το είχε πάει σε συνάδελφο και της είχε αποσυνδέσει την μπαταρία, διότι όπως της είπε το πρόβλημα το κάνει η μπαταρία όμως και χωρίς την μπαταρία κάνει πάλι τα ίδια.

Αν του έχει τύχει κάποιου ή έχει καμιά ιδέα θα ήθελα να την ακούσω.

Ευχαριστώ πολύ

age80
08-03-18, 11:58
Μονο με μπαταρια σου το εμφανιζει το προβλημα?
BIOS δοκιμασες να του περασεις?
Σε Lenovo Ideapad (χωρις μπαταρια πανω του) μου ειχε τυχει να παταω το κουμπι και να μην μου αναβει το laptop αλλα να μου αναβοσβηνει το λαμπακι ενδειξης της μπαταριας (δεν ανοιγε καν ωστε να κολλησει στο logo του Lenovo)
Αν ειχε μπαταρια μου ανοιγε κανονικα αλλα δεν την φορτιζε
Το προβλημα του ηταν στην βαση φορτισης και συγκεκριμενα στο καλωδιο του εσωτερικου πιν του βυσματος (ID_PIN) που παει στην μητρικη
Προφανως ειχε τσακισει και ειχε κοπει εσωτερικα
Δοκιμασε τα, δεν εχεις να χασεις τπτ...

linux
23-03-18, 10:48
Και με την μπαταρία επάνω και χωρίς την μπαταρία κάνει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Του έγινε bios update και όλα τα updates του λειτουργικού. Το δοκίμασα και με άλλον φορτιστή αλλά και πάλι τα ίδια. Πιστεύω να είναι πλέον θέμα πλακέτας μητρικής να έχει κάποιο εσωτερικό ράγισμα ίσως και γι'αυτό να μην το κάνει συνέχεια ή κάποιο άλλο στοιχείο της πλακέτας.

Το άσχημο είναι ότι δεν το κάνει συνέχεια για να καταλάβω τη βλάβη το κάνει μία στις τόσες.

Μονο με μπαταρια σου το εμφανιζει το προβλημα?
BIOS δοκιμασες να του περασεις?
Σε Lenovo Ideapad (χωρις μπαταρια πανω του) μου ειχε τυχει να παταω το κουμπι και να μην μου αναβει το laptop αλλα να μου αναβοσβηνει το λαμπακι ενδειξης της μπαταριας (δεν ανοιγε καν ωστε να κολλησει στο logo του Lenovo)
Αν ειχε μπαταρια μου ανοιγε κανονικα αλλα δεν την φορτιζε
Το προβλημα του ηταν στην βαση φορτισης και συγκεκριμενα στο καλωδιο του εσωτερικου πιν του βυσματος (ID_PIN) που παει στην μητρικη
Προφανως ειχε τσακισει και ειχε κοπει εσωτερικα
Δοκιμασε τα, δεν εχεις να χασεις τπτ...

atsio
23-03-18, 16:02
Κάνε reflow την CPU (υποθέτω είναι bga).

linux
25-03-18, 12:16
Κάνε reflow την CPU (υποθέτω είναι bga).
Ναι bga είναι. Θα το δοκιμάσω να του κάνω reflow.