PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] LG 42PC51



GeorgeSindos
20-02-18, 21:45
καλησπέρα σε όλους.

Έχω την παραπάνω τηλεόραση και απο κατάσταση stanby πατώντας το πληκτρο να ανοίξει το led γίνεται πράσινο ακουγεται το ρελε και μετα απο 4 blinks ξανακούγεται το ρελέ και γυρίζει σε standby.
Αν βγάλω την φύσα που ενώνει το τροφοδοτικό με την ysus η τηλεόραση "ανοίγει" κανονικά χωρίς εικόνα φυσικά. Οι τάσεις απο το τροφοδοτικό βγαίνουν κανονικά στα ελαχιστα δευτερολεπτα που μπορώ να μετρήσω.
Από τον έλεγχο βρήκα στην ysus(ΕΑΧ36953001) καμένη ασφάλεια fs5 1.6A και διαρροή πυκνωτή C53(2.2UF/400V).
Επίσης στην zsus το μεγάλο πηνίο είχε σπασμένες μαυρισμένες κολλήσεις. Διορθώθηκαν τα παραπάνω αλλα η τηλεόραση τα ίδια.

1. το LM2585 στην ysus τι τάση πρέπει να έχει το pin 4;

2. Στην ysus στην είσοδο εχω 5volt ακριβως ενω στην έξοδο προς την zsus 4,9volt. ειναι σωστό;

3. Τι δεν πρόσεξα εξ αρχής;

Σημειώνω ότι στις plasma δεν έχω εμπειρία αλλα προσπαθω να το παλέψω διαβάζοντας.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

StratosM
19-04-18, 23:49
Όταν λες τα ίδια, ακόμα σου ρίχνει το ρελέ; Δοκίμασες να αποσυνδέσεις την z-sus από την y-sus να δεις σε ποια από τις δυο είναι το πρόβλημα;