PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Fujitsu-Siemens laptop μαύρη οθόνη

Karny
15-02-18, 21:54
Καλησπέρα σε όλη την παρέα..έχω ένα λαπτοπ Fujitsu Siemens Amilo Pi 2540 στο οποίο κατά καιρούς μαύριζε η οθόνη και επανερχόταν μόνη της μέχρι που μια μέρα σταμάτησε εντελώς.Στην έξοδο του ινβέρτερ σύνδεσα φισάκι από άλλη οθόνη,τίποτα.Το inverter του είναι το delta dac-08n010 και έχει 4 πιν, οι τάσεις που μετράω είναι Vcc=18V, Ent(?)=0.6V, Ctl=3.5V.....στο ent (ή enb από enable?) έδωσα 5V μήπως ανάψει αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα..γνωρίζει κανείς τι φταίει;το ινβέρτερ;η κάρτα γραφικών;η μητρική;;Ευχαριστώ!

p270
16-02-18, 11:41
αν φωτίσεις την οθόνη με ένα φακό βλέπεις μέσα εικόνα ; αν ναι εχεις θέμα η με inverter η λάμπες οθόνης,αλλιώς πας για κάρτα γραφικών μια μικρή περίπτωση ειναι το καλώδιο αλλά αν κουνήσεις σιγά σιγά την οθόνη πάνω κάτω θα φανεί αν ειναι καλώδιο καθώς σε κάποιο σημείο θα ανάψει
από την εμπειρία που είχα με αυτά όταν είχαμε την fujitsu στο service σχεδον πάντα είχαν θέμα με κάρτα γραφικών

θύμισε μου την 8600 έχει;

age80
16-02-18, 13:17
Αυτο το μοντελο οπως και τα αδερφακια του ποναγανε στην καρτα γραφικων
Λογικα ΑΤΙ HD2400 πρεπει να φοραει
Καντην ενα reflow να το επιβεβαιωσεις οτι αυτη φταιει

p270
16-02-18, 15:06
[QUOTE=age80;592468]Αυτο το μοντελο οπως και τα αδερφακια του ποναγανε στην καρτα γραφικων
Λογικα ΑΤΙ HD2400 πρεπει να φοραει
Καντην ενα reflow να το επιβεβαιωσεις οτι αυτη φταιει[/QUOσωστος ουτε που το θυμομουν
Graphics Chipset Model:ATI Mobility Radeon HD 2400

Karny
19-02-18, 21:36
Ναι όντως παιδιά αυτή είναι η κάρτα του και σε αναζητήσεις που έχω κάνει όντως έβγαζε πρόβλημα..
Εικόνα σε VGA βγάζει κανονικά πάντως.
Μπορείτε να μου πείτε και μερικούς τρόπους για reflow? Δεν είμαι τεχνικός, ότι ασχολούμε από χόμπι καθαρά..Η κάρτα έχει πλαστικό κονέκτορα στο πάνω μέρος,η έκθεση σε θερμοκρασία θα τον λιώσει;
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις