PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Πρόβλημα με πλυντήριο Fourlis

vassilis55
11-01-18, 21:47
Γεια σας.
Στο πλυντήριο ρούχων Fourlis FW430, θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει, πως μπορώ να βγάλω από το πίσω μέρος του κάδου τον σταυρό και το τύμπανο με το ρουλεμάν, γιατί πρέπει να αντικαταστήσω τον σταυρό, εφόσον βεβαίως τον βρω, γιατί έχει σπάσει. Μάλλον πρέπει να αλλάξω και το τύμπανο γιατί έχει λίγο στραβώσει.
Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

Κυριακίδης
11-01-18, 23:07
Βρίσκεις βαριοπούλα και ένα σανίδι , το σανίδι το βάζεις επάνω από την βίδα του άξονα και βαράς το σανίδι , αλλά θα σηκώσεις στον αέρα όλο το τύμπανο και θα κρατάς μονο το μαύρο καπάκι. Ασύμφορο να φτιαχτεί εξαιτίας του τύμπανου αλλά και του σταυρού.

vassilis55
12-01-18, 07:22
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, θα το προσπαθήσω όπως το λες. Ο σταυρός είδα κάπου ότι μπορεί να κολληθεί με argon. Αλλά δεν ξέρω αν οι παραμορφώσεις που έχει το τύμπανο θα προκαλέσουν ζημιά στα ρουλεμάν όταν δουλέψει.
Ευχαριστώ και πάλι

Κυριακίδης
12-01-18, 07:47
Μεταξύ μας και με άκρα μυστικότητα :001_tt2:
http://www.xe.gr/spiti-kipos/plyntiria-royxon,zanussi%7Cad-452080524.html

vassilis55
12-01-18, 10:42
Να σου πω ίσως είναι η λύση αυτή. Προς το παρόν θα προσπαθήσω για την επισκευή, μιας και μάλλον βρήκα σταυρό με 25 ευρώ. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, όταν έβγαλα το τύμπανο με τον σταυρό, με ένα μικρό κτύπημα όπως μου είπες, υπάρχει γύρω γύρω από την λαστιχένια τσιμούχα, κάτι που είναι εντελώς λιωμένο και δεν ξέρω τι είναι και αν χρειάζεται και αυτό να το βρω. Δες την φωτογραφία.
Ευχαριστώ πολύ. 445204452144522

Κυριακίδης
12-01-18, 11:40
υπάρχει γύρω γύρω από την λαστιχένια τσιμούχα, κάτι που είναι εντελώς λιωμένο και δεν ξέρω τι είναι και αν χρειάζεται και αυτό να το βρω.
Είναι κάποια κόλλα , γύρω γύρω από την βάση όπου κάθονται τα ρουλεμάν και η τσιμούχα .
Κανονικά δεν βάζουν κόλλα γύρω γύρω , και υποθέτω βάλανε από προηγούμενη φορά που επίσης έχουν αλλάξει ρουλεμάν. Την έβαλε την κόλλα επειδή φαίνεται ότι σε εκείνα τα σημεία είχε σκάσει το εμαγιέ , και για να μην επεκταθεί σκουριά το κάλυψαν με κάτι.
Επιμένω ότι θα οδηγηθείς σε χάσιμο χρόνο επειδή το τύμπανο είναι απίστευτα στραβωμένο . Πάνε μια βόλτα δες το Zanussi και μια που σκαμπάζεις από αυτά έλεγξε την κατάσταση του zanussi αν έχει ψωμιά και πάρτο.

pts.
12-01-18, 17:56
Ρίξε και μιά ματιά εσωτερικά του τυμπάνου γιατί αν από το στράβωμα έχει δημιουργηθεί καμιά ¨ακίδα" θα πιάνονται τα ρούχα και μπορεί να πέσει και ...παντόφλα:lool:

vassilis55
25-01-18, 16:20
Γεια σας.
Τελικά άλλαξα τον σταυρό πίσω από το τύμπανο, γιατί από τα άλατα είχε σχεδόν διαλυθεί σε αρκετά σημεία, με κόστος 28 ευρώ, ευτυχώς δεν υπάρχει κάποια προεξοχή στο τύμπανο όπως μου λέει ο φίλος πιο πάνω και εχθές έγινε το πρώτο πλύσιμο, χωρίς κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον δεν είναι ορατό προς το παρόν. Η δοκιμή έγινε μετά από αρκετές ημέρες, λόγω απουσίας μου.
Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.
Καλό σας απόγευμα.