PDA

Επιστροφή στο Forum : Θόρυβος σε σωλήνα "τάκ , τάκ , σαν κάρφωμα με σφυρί"

DimMani
08-01-18, 16:08
Κατοικώ σε 2όροφη μονοκατοικία , χρισμένη το 10' . Παίρνω νερό από δεξαμενή , που γεμίζει απ'το δίκτυο και διοχετεύεται στο σπίτι με πιεστικό μηχάνημα , 4.2 μεγίστη 2.2 ελαχίστη , στην οποία ενεργοποιείται η μηχανή . Δυό χρόνια ψάχνω να βρω ποιός "καρφώνει καρφάκια με σφυρί στο σπίτι" . Κανείς , όταν ανοίγω την βρύση του WC στο ισόγειο , κάποιες φορές συμβαίνει , όχι πάντα . Τον τελευταίο καιρό έχει μεγαλύτερη συχνότητα . Δεν ξέρω αν βοηθάει : Τώρα , τον χειμώνα , αλλάζω την ροή του νερού , από τον ηλιακό στο καλοριφέρ και ανάποδα , ανάλογα με την ηλιοφάνεια . Το καλοριφέρ δεν έχει boiler , νομίζω ότι θερμαίνει το νερό σε σερπαντίνα . Κάθε σκέψη ευπρόσδεκτη . Ευχαριστώ .

eric2014l
08-01-18, 16:25
Χωρις να ειμαι ειδικος νομιζω πως προκειται για υδραυλικο πληγμα.Αυτο συμβαινει επειδη οι σωληνωσεις δεν <<κρατιουνται>>απο τον τοιχο και ουσιαστικα ειναι ελευθερες.Ετσι οταν ερχεται η πιεση του νερου χτυπανε στον τοιχο χωρις κατι να τις κρατα(π.χ. συρματακι η ενα μεταλλο).Απο εκει προερχεται θεωρω ο ηχος αυτος.Επισης αν ανοιγοκλεινεις αποτομα την βανα της βρυσης τοτε αυξανεται η ροη και η πιεση και αφου οι σωληνες ειναι ουσιαστικα αδεσμευτοι χτυπανε και ακουγονται θαρρεις και τους χτυπαει καποιος με σφυρι!

alto2
08-01-18, 20:41
Συμβαίνει όταν ανοίγεις μόνο το κρύο?

DimMani
11-01-18, 12:38
Δεν το έχει ξανακάνει, άρα δεν μπορώ να το εντοπίσω . Το παρακολουθώ και θα επανέλθω . Ευχαριστώ .

vasilimertzani
11-01-18, 21:38
δοχειο διαστολης εχετε ελεγξει ποτε?

DimMani
12-01-18, 12:23
δοχειο διαστολης εχετε ελεγξει ποτε?

Υπάρχει ένα δοχείο διαστολής του κυκλώματος νερού και ένα του καλοριφέρ . Δεν ξέρω πως αλληλοεπηρεάζονται οι πιέσεις .

DimMani
14-01-18, 16:45
Σήμερα άνοιξα ήπια το ζεστό κι ακούστηκε το "σφυράκι" για λίγο . Αφού σταμάτησε άνοιξα τελείως την βρύση ζεστό και μετά κρύο , αλλά δεν έκανε τίποτα .

vasilimertzani
14-01-18, 18:48
Υπάρχει ένα δοχείο διαστολής του κυκλώματος νερού και ένα του καλοριφέρ . Δεν ξέρω πως αλληλοεπηρεάζονται οι πιέσεις .
ναι,τα εχετε ελεγξει ποτε?

DimMani
14-01-18, 19:50
ναι,τα εχετε ελεγξει ποτε?
Ναι λειτουργούν σωστά , όμως επαναλαμβάνω "Δεν ξέρω πως αλληλοεπηρεάζονται οι πιέσεις" .

alto2
14-01-18, 22:04
Επειδή το πιο πιθανό είναι να προέρχεται ο θόρυβος από την διαστολή του σωλήνα του ζεστού νερού, έλενξε την διαδρομή του σωλήνα από το λεβητοστάσιο μέχρι το σπίτι που μπαίνει μέσα. Κάπου "στριμώχνεται" ο σωλήνας.

orck
14-01-18, 22:55
Νομιζω οτι πολυ σωστα αναφερθηκε το υδραυλικο πληγμα. Ειναι το κλασικο προβλημα που εχουν ολες οι εγκαταστασεις, καθως κλεινει η βρυση αποτομα η πιεση στιγμιαια ανεβαινει παρα πολυ μεσα στους σωληνες. Κινδυνευεις να σκασει καπου στο αδυνατο σημειο του.
Βαζουν ενα αντιπληγματικο που ειναι ουσιαστικα σαν ενα αμορτισερ για να κανει αποσβεση.

Οταν βρεις τον τροπο με τον οποιο σου κανει τον θορυβο και σιγουρεψεις οτι το κανει παντα, δοκιμασε εαν κλεινωντας την βρυση αργα εαν κανει ξανα τον θορυβο. Δεν μιλαμε για κλεισιμο βρυσης σε 5 λεπτα αλλα κανε 5 δευτερολεπτα για να την κλεισεις.

madmakk
18-07-21, 09:07
Καλημέρα
Για να μην ανοίγω νέο θέμα
Αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα , ακούω κι εγώ το "σφυράκι" εδώ και 3-4 μήνες αλλά μόνο όταν ανοίγω το κρύο . Το σπίτι είναι διαμέρισμα κατασκευής του 1973 (με σιδερένιους σωλήνες) . Επίσης ακούω και το χαρακτηριστικό "τρίξιμο" όταν ανοίγω και κλείνω κάποια βρύση - κυρίως της κουζίνας .

chipakos-original
18-07-21, 19:32
Οι σωλήνες χτυπάνε μέσα στους τοίχους.