PDA

Επιστροφή στο Forum : [Electrolux] πλυντήριο πιάτων ELECTROLUX

1kost1
26-12-17, 10:40
Γεια σας κ χρόνια πολλά πάντα με υγεία. Έχω ένα πλυντήριο πιάτων μικρό αυτά που είναι πάνω στον πάγκο (το είχα πάρει πριν 7-8 χρόνια) electrolux. Δεν το βάζω συχνά κ γενικά δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ «κουραστεί». Χθες το βράδυ όμως ενώ μου έκανε την προπλυση κ μετά την κανονική πλύση με το απορρυπαντικό…. έβαλε τα νερά κανονικά κ….. κώλυσε συνέχεια στο σημείο τραβώντας τα νερά από μέσα του…. ΕΙΧΑΝ ΣΒΗΣΕΙ το λαμπάκι κα αυτό….τραβαγε!!! το γύρισα σε άλλο πρόγραμμα (πάντα το βάζω στο «Β») το ίδιο. Πατώ ότι οτιδήποτε κουμπί, συνεχίζει να δουλεύει η αντλία του τραβώντας το ανύπαρκτο νερό που έχει μέσα. Το βάζω στο stop ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να δουλεύει… του ανοίγω την πόρτα του. ΤΟ ΙΔΙΟ συνεχίζει να δουλεύει η αντλία του. Τώρα το έβγαλα από την πρίζα κ άνοιξα το εσωτερικό της πόρτας να δω τίποτα….. δεν κατάλαβα κάτι κ το ξαναβιδωσα….. η πλακέτα έγραφε BITRON CODE ELECTROLUX CODE
SW DMG10 FR
230V/50HZ T65
DATE 261-08
Κ στην άλλη μεριά της ετικέτας έγραφε 30411408
Τι λέτε κ έχει κ μου συμβαίνει αυτό;;;; τι μου συμβουλεύετε;;;;;;;;
:confused1::blushing::confused1:

Panoss
26-12-17, 11:20
Κώστα καλημέρα και χρόνια πολλά.
Μια πιθανότητα είναι η εξής:
ΑΝ η αντλία οδηγείται π.χ. από ένα ρελέ (την ανοιγοκλείνει δηλαδή ένα ρελέ) πάνω στην πλακέτα, ίσως έχει χαλάσει αυτό το ρελέ.

Για να το ελέγξεις πρέπει να το ξεκολλήσεις από την πλακέτα, αλλά εδώ χρειάζεται εμπειρία (για να μην $$μήσεις την πλακέτα και μετατρέψεις μια βλάβη με κόστος ανταλλακτικών 2,5 ευρώ σε πολύ μεγαλύτερη) που μάλλον δεν έχεις.

tipos
26-12-17, 19:27
Εχει τρεξει νερα και εχει ενεργοποιηθει το φλοτερ υπερχιλισης.Συνηθως το προβλημα ειναι στην αεροπαγιδα του πιεζοστατη,βγαλε την αεροπαγιδα και καθαρισε την καλα οπως και τα δυο σωληνακια που εχει κουμπωμενα επανω της.Σε καποιες περιπτωσεις στραβωνει και το φελιζολ του φλοτερ με επακολουθο το προβλημα που περιγραφεις.

giagiwtis
30-12-17, 20:40
Βαζεις ταμπλετα φερι μήπως ???

Sotos_ster
02-01-18, 12:16
Βαζεις ταμπλετα φερι μήπως ???
Οι συγκεκριμένες κάνουν υπερβολικό αφρό και κανονικά δε θα έπρεπε απορώ πως τέτοια εταιρία βγάζει τέτοιο προϊόν !