PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] ARISTON MARGERITA TL680T ΑΝΤΛΙΑ ΑΠΟΧΕΥΤΕΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
11-12-17, 19:06
Χαιρετώ τα αγαπητά μέλη του φόρουμ και μπαινω στο θέμα κατευθείαν μήπως κάποιος με φωτίσει να διώξω τα φαντάσματα που ήρθαν απο το ""πουθενά"" :) .Το πλυντήριο ARISTON MARGERITA TL680T - μοντελο 1990 - με άνοιγμα κάδου επάνω ,εργάζεται άριστα ,πλήν όμως το τελευταίο δίμηνο παρουσίασε μικρή διαρροή υδάτων στο πάτωμα πρός το τέλος του όλου κύκλου πλύσης ,αργότερα περισσότερη ποσότητα ώς που στο τέλος το τούμπαρα (όχι στο πλάι ,αλλά με την εμπρός πρόσοψη στο πάτωμα) αφαίρεσα την αντλία αποχέτευσης κάδου-έδειχνε νάχει διαρροή από την εσωτερική της στεγανοποιηση (αυτην με την φτερωτη ψυξης που συνδέεται στον σωλήνα αποχέτευσης) , και τοποθέτησα μια ολοκαίνουρια που αγόρασα εχθές.Η νέα αντλία την έδινε το κατάστημα για το μοντέλο MARGERITA TL680 ενω εγω εχω το μοντέλο MARGERITA TL680Τ . Υπέθεσα οτι ενα Τ στο τέλος δεν παίζει μεγάλη διαφορά .Ομως η παλαιά γράφει επάνω της 90 WATT ενω η νεα 100 WATT.Αφου έκανα δοκιμαστική πλύση με ρουχα μέσα κανονικά, στην αρχη δούλεψε κανονικα το πλυντήριο.Εβγαλε το πρώτο νερό κανονικά αλλά η αντλία έκανε ενα θόρυβο εντονο και περιεργο.Συνέχισε στην επόμενη φάση του προγράμματος και άρχισε ο κάδος να κάνει κάπως περισσοτερο του κανονικου θορυβο.Να μην πολυλογώ στο τέλος δεν ξέβγαλε σωστα , δεν έστιψε σωστα (μειναν τα ρουχα με το απορυπαντικο)και σε επανάληψη τελευταίων φάσεων χειροκίνητα με τον περιστροφικο διακοπτη μονο επαιρνε νερο αλλα δεν εβγαζε ουτε εστιβε πλέον .εκανε δε εναν θορυβο ασχημο σαν το ηλεκτρικο ρευμα να δημιουργει κακο μαγνητικο πεδιο.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ να το περιγραψω. Αδειαζω το νερο χειροκινητα με το λαστιχο στο σιφωνι μπανιου και βλεπω οτι ειχε γεμισει ο καδος δλδ ειχε παρει μεσα του 4 φορες πιο πολυ νερο απο οτι επρεπε.Ανοιγω καπακι καδου (σαν να βαλουμε μεσα τα ρουχα) κουναω τον καδο μπρος πισω να ρθει στα ισα του (γιατι ξεχασα να το κανω οταν σηκωσα το πλυντηριο απο τα μπρουμυτα της επισκευης)το βαζω χειροκινητα στο προγραμμα να στιψη και αυτη την φορα αρχιζει να στιβει ,ομως κοβει σαν να τελειωνει το στιψιμο και αμεσως ξανανεβαζει στροφες ,και συνεχιζει το στιψιμο και ξανα μανα τα ιδια.Πριν γίνει CHALLENGER το έκλεισα έβγαλα τα ρουχα και εγραψα αυτο το μύνημα προς βοήθεια.Εχω σκεφθει να μετρήσω LIVE + NEUTRAL στην συνδεσμολογια της νέας αντλίας μηπως τα εβαλα ανάποδα??.Επίσης μήπως επειδη το ξάπλωσα στο πάτωμα (για την αλλαγη αντλίας )μηπως ο κάδος δεν επανήλθε στην σωστη θέση ??και εγω ξεχασα να τον κουνησω με το χερι.Θυμαμαι οταν αγορασθηκε ειχε βιδωμενο τον καδο στο κελυφος με χοντρα μπουλονια για να μην παιζει στην μεταφορα και επρεπε να αφαιρεθουν για να λειτουργησει το πλυντηριο.Ισως και να φυσηξω το σωληνακι αερα που ρυθμιζει και σταματα στο σωστο το υψος νερου μεσα στον καδο μηπως με το ξαπλωμα ειχε νερα και πηγαν σε λαθος σημειο και μπερδευεται τωρα (γιατι μονο επαιρνε νερο κα δεν εβγαζε καθολου προς το τελος ως προανεφερα ) ,η δεν ξερω τοι αλλο .Πριν αρχισω να ψαχνω φαντασματα σκεφθηκα να σας ρωτησω.Εσεις τι λέτε να κοιτάξω?? Ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες συμβουλες σας και καλες γιορτές σε ολους.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
11-12-17, 19:11
Αυτη την αντλια φορούσε http://www.elecdif-pro.com/product_info.php?cPath=0_4_2868_2871&products_id=81735 μια παρομοια έβαλα αλλα με 100 watt η νεα ,,ενω 90 watt ηταν η εικονιζόμενη που φορουσε.Δεν ξερω αν αυτο δημιούργησε προβληματα?

Κυριακίδης
11-12-17, 20:14
.Εχω σκεφθει να μετρήσω LIVE + NEUTRAL στην συνδεσμολογια της νέας αντλίας μηπως τα εβαλα ανάποδα??.
Με Dc μπαταρία δουλεύει ? :lool:

.Ομως η παλαιά γράφει επάνω της 90 WATT ενω η νεα 100 Για μοντέλα του 90 πιθανά χωρίς πλακέτες είναι άσχετο η διαφορά αντλίας .

Ισως και να φυσηξω το σωληνακι αερα που ρυθμιζει και σταματα στο σωστο το υψος νερου μεσα στον καδο μηπως με το ξαπλωμα ειχε νερα και πηγαν σε λαθος σημειο και μπερδευεται τωρα (γιατι μονο επαιρνε νερο κα δεν εβγαζε καθολου προς το τελος ως προανεφερα )

Ισως και να φυσηξω το σωληνακι αερα Περισσότερο να έβλεπες την υδατοπαγίδα / κολάρο μετά από αυτό το σωληνάκι .
Για τους διάφορους θορύβους που αναφέρεις , αντλίας και κάδου εξέτασε περισσότερο προσεκτικά του γιατί αυτοί οι θόρυβοι (π.χ. με το τουμπάρισμα έφυγαν τα αμορτισέρ? φερμουιτ ? από την θέση τους ?)

Η αντλία όταν και όποτε λειτουργεί τι βλέπεις στο εξωτερικό στόμιο της αποχέτευσης , φεύγει με ορμή το νερό ? ή παλεύει να το βγάλει ?

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
11-12-17, 21:12
Φίλε Πέτρο :) χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω ,εύχομαι νάσαι πάντα γερός δυνατός και χαρούμενος !! Πράγματι είναι χωρίς πλακέτα το πλυντήριο.Για 12 DC δεν το είχα δοκιμάσει ,αλλά σε ευχαριστώ και χαίρομαι που μου έβαλες την ιδέα να το δοκιμάσω!Εχω κάτι μπαταρίες απο την βάρκα που δεν ηξερα τι να τις κάνω:):).
Εσύ βέβαια ξέρεις οτι αστειεύομαι ,αλλά για τα αλλα μέλη του φόρουμ διευκρινίζω...αστειεύομαι.
<<Η αντλία όταν και όποτε λειτουργεί τι βλέπεις στο εξωτερικό στόμιο της αποχέτευσης , φεύγει με ορμή το νερό ? ή παλεύει να το βγάλει ?>>Φευγει με λιγοτερη ορμη απο πριν .Το θεώρησα φυσιολογικό καθώς η νεα εχει ιμπέλερ /φτερωτή νερού 4ρων πτερυγίων (1 ανα 90 μοίρες) ενώ η παλαιά είχε άλλα 4 μικρότερα στα ενδιάμεσα συνολο 8 πτερύγια.Αυτό (το υποτιθέμενο φυσιολογικό) στην αρχη πλύσης.Πρός το τέλος πλύσης το πάλευε να το βγάλει και στο τέλος δεν έβγαζε τίποτα οπότε άδειασα με το λάστιχο στο σιφωνι του λουτρού δλδ χειροκίνητα με βαρύτητα.Λες να τάπαιξε το νέον πράγμα??:)
Δεν εχει αμορτισερ ,ειναι κρεμαστός (ο κάδος) με 4 ελατηρια απο πάνω μερια του πλυντηρίου (1 σε καθε γωνια)και κατω εχει σταθερά 2 (1 εμπρος και 1 πίσω δλδ ως προς το διάμηκες του κάδου),σιδερα σαν Π με μόνιμη στηριξη σε βαση πλυντηριου και καδο αλλα που μπορούν να παίζουν μόνο προς 2 κατευθυνσεις εμπρος η πισω ,οταν αυτο στιβει η πλενει.
Τι ειναι τα φερμουιτ??Μονο για τα φρενα αυτοκινήτου τα είχα ακούσει?
Ελπιζω να βρω την υδατοπαγιδα /κολλαρο.Τι γνωμη εχετε για το οτι παλευε και στο τελος δεν εβγαζε νερα καθολου ανω ξεκινησε φυσιολογικα?

Κυριακίδης
11-12-17, 21:36
<<Η αντλία όταν και όποτε λειτουργεί τι βλέπεις στο εξωτερικό στόμιο της αποχέτευσης , φεύγει με ορμή το νερό ? ή παλεύει να το βγάλει ?>>Φευγει με λιγοτερη ορμη απο πριν .
Εξετάζεις το κολάρο από αντλία προς κάδο μήπως βούλωσε . Φίλτρο νερού κτλ
Στην αντλία όταν λειτουργεί π.χ. όπως αυτή που έδειξες
http://www.elecdif-pro.com/product_info.php?cPath=0_4_2868_2871&products_id=81735
η χοντρή σωλήνα είναι η είσοδος του νερού από κάδο , και η λεπτή σωλήνα η έξοδος του νερού.
Τα εξωτερικά πτερύγια όταν γυρίζουν να δεις αν γυρίζουν προς την σωστή φορά , που να στέλνουν τα εσωτερικά πτερύγια της αντλίας προς τον λεπτό σωλήνα , από την φυγοκέντριση του νερού και από την θέση του λεπτού σωλήνα (ο λεπτός σωλήνας αν παρατηρήσεις είναι τοποθετημένος "εξωτερικά" και όπου ευνοεί την φυγοκέντριση για να φύγουν τα νερά . Αν τα πτερύγια γυρίζουν ανάποδα της λεπτής σωλήνας ως προς την φορά φυγοκέντρισης νερού ,δεν θα βγαίνει με ορμή το νερό .

Ελπιζω να βρω την υδατοπαγιδα /κολλαρο.Τι γνωμη εχετε για το οτι παλευε και στο τελος δεν εβγαζε νερα καθολου ανω ξεκινησε φυσιολογικα?
Δεν είσαι και λίγο σαφής? εννοείς ότι τα πρώτα νερά τα άδειαζε με ορμή? ενώ στο στύψιμο?? όχι? (λειτουργούσε η αντλία ? ή όχι?) .
Πάνω από όλα πρέπει να πετύχεις να παίρνει σωστή ποσότητα νερού και ύστερα όλα τα υπόλοιπα .

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
11-12-17, 22:06
ΟΚ Πέτρο θα τα δω και θα επανελθω μαλλον αυριο.
<<Δεν είσαι και λίγο σαφής? εννοείς ότι τα πρώτα νερά τα άδειαζε με ορμή? ενώ στο στύψιμο?? όχι? (λειτουργούσε η αντλία ? ή όχι?) .Στην αρχη ναι λειτουργουσε στο τελος ...ειλικρινα δεν ξερω!!Παντως δεν καταλαβαινω γιατι τοση ηλεκτρικη φασαρια ,σαν να σφυριζουν πυλωνες της ΔΕΗ οταν κατι δεν παει καλα...

Κυριακίδης
12-12-17, 00:08
Παντως δεν καταλαβαινω γιατι τοση ηλεκτρικη φασαρια ,σαν να σφυριζουν πυλωνες της ΔΕΗ οταν κατι δεν παει καλα...
Όταν δουλεύει τι? (αντλία? / μοτέρ ? )

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
16-12-17, 11:44
Όταν μοτέρ ,κάνει αρκετό θόρυβο .Όταν ξεκινά και η αντλία τότε κάνει υπερβολικό θόρυβο (ηλεκτρικό θόρυβο σαν να είσαι σε εργοστάσιο της ΔΕΗ κάτω από τους πυλώνες).???? Σήμερα τώρα το πρωί θα το ξαναδώ.Καθε συμβουλή δεκτή.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
16-12-17, 21:15
Καλησπέρα , ελέγχθηκε λοιπόν ο σωλήνας απορροής υδάτων μετα την αντλία =καθαρός ,ελέγθηκε ο σωλήνας κάδου πρός αντλία με πίεση με το χερι εξωτερικά (αν τον βγάλω απο την βάση καδου δεν εχω κόλλα ,ουτε εμπιστοσύνη ότι θα τον ξανακολησω σωστα να μην εχω διαρροή) δείχνει καθαρός.Ελάχιστα άλατα που ενοιωσα σα να σπάνε μεσα του, βγήκαν με την πρώτη εξαγωγή νερού.Το σωληνάκι αέρα (που πάει στον πιεσοστάτη) αφαιρέθηκε απο την κάτω πλευρά του πλυντηρίου (στο σημείο όπου κουμπώνει σε ενα παχύτερο , διαμέτρου σαν τον δείκτη χεριου ,το οποίο με την σειρά του ενώνεται με τον σωλήνα καδου αντλίας)και φυσώντας δυνατα με το στόμα δείχνει ελεύθρο εμποδίων(δεν είμαι και σίγουρος αν αυτό είναι σωστό διότι αν δεν ενεργοποιεί μεσα στον πιεσοστάτη ο αέρας απο το στόμα να τον κλέισει πως θα σταματησει να παιρνει νερό?) .Ο σωλήνας παχύτερος σωλήνας που ενωνει σωληνάκι πιεσοστάτη με σωλήνα καδου / αντλίας δείχνει επίσης καθαρος.Το βάζω σε λειτουργία χωρίς ρούχα στους 25 βαθμούς ο χειροκίνητος επιλογέας θερμοκρασίας.Ξεκινά ομαλά ,παίρνει νερό ,σταματάει να παίρνει (μάλλον κανονικά σταμάτησε την εισαγωγή νερου) το ζεσταίνει και κατόπιν ξεκινάει τον πρώτο κύκλο πλύσης.Μέχρι εδώ όλα καλά και χωρίς φασαρία η οτιδήποτε άλλο περίεργο.
Μόλις άρχισε να αδειάζει τα πρώτα νερά ξακίνησε η ηλεκτρική φασαρία ,σαν να ζορίζεται επειδή π.χ πηγαίνει ρεύμα στην αντλία π.χ λέω , και κοιτώντας απο το πλάι βλέπω καθαρα την νέα αντλία νερου να μην μπορεί να γυρίσει να ζορίζεται ,να γυρνά πολύ αργά προς την σωστή φορά (αλλά πολύ αργά και με διακοπές περιστροφής φτερωτής) και σε κάθε στιγμιαία διακοπή περιστροφής ο ηλεκτρικός θόρυβος πολαπλασιαζόταν .Το σταμάτησα έβγαλα τα νερα ξαπλώνοντας το λάστιχο στο σιφώνι του δαπέδου και δεν ξέρω τι να κάνω τώρα.Η αντλί είναι ολοκαίνουρια και αγοράστηκε πριν μια εβδομάδα.Δεν ειναι τηςς μανας του αλλα για παρόμοιο μοντέλο .Γράφει 100 watt ενω της μανας του 90.Αα επίσης εχει ικανή διαρροη η νεα αντλία όπως την ειδα απο το κεντρικό αξονάκι της και με παραξενευει αυτο ?!?! Τι λένε οι σπεσιαλίστες μας στο φόρουμ ?Σημειτέον η προηγούμενη ανλία επίσης απο το κεντρικό αξονάκι έχανε αλλά πολύ ελάχιστο νερο στο τέλος της πλύσης .τουτη τρεχει πολυ απο την αρχη.Βεβαια δεν θα επρεπε να τρεχει καθόλου.

tipos
16-12-17, 21:26
Γιωργο ειναι πολυ πιθανο να εχει προβλημα η καινουργια αντλια.Εγω θα την εβγαζα και θα την δοκιμαζα στον παγκο,χωρις να γυρισω το πλυντηριο αναποδα:wiink:.Το γεγονος οτι χανει νερα μαρτυρα απο μονο του οτι εχει προβλημα.Τα watt μην σε απασχολουν,δεν πειραζει η διαφορα που εχουν.

Κυριακίδης
16-12-17, 21:41
καινούρια αντλία και να τρέχει νερά ούτε 1 στο εκατομμύριο. Να την πας πίσω έχει πρόβλημα. ίσως να μπορούσες να επιδιορθώσεις την παλιά ή την νέα αντλία με την κατάλληλη τσιμούχα και εφόσον δεν έχει άλλο πρόβλημα π.χ. κουζινέτα ή άλλο ζόρι.
http://www.kourlaba.gr/eshop/index.php?cPath=15_1_492&%3CosCsid%3E

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
16-12-17, 21:55
<<Εξετάζεις το κολάρο από αντλία προς κάδο μήπως βούλωσε . Φίλτρο νερού κτλ
Στην αντλία όταν λειτουργεί π.χ. όπως αυτή που έδειξες
http://www.elecdif-pro.com/product_i...ducts_id=81735 (http://www.elecdif-pro.com/product_info.php?cPath=0_4_2868_2871&products_id=81735)
η χοντρή σωλήνα είναι η είσοδος του νερού από κάδο , και η λεπτή σωλήνα η έξοδος του νερού.
Τα εξωτερικά πτερύγια όταν γυρίζουν να δεις αν γυρίζουν προς την σωστή φορά , που να στέλνουν τα εσωτερικά πτερύγια της αντλίας προς τον λεπτό σωλήνα , από την φυγοκέντριση του νερού και από την θέση του λεπτού σωλήνα (ο λεπτός σωλήνας αν παρατηρήσεις είναι τοποθετημένος "εξωτερικά" και όπου ευνοεί την φυγοκέντριση για να φύγουν τα νερά . Αν τα πτερύγια γυρίζουν ανάποδα της λεπτής σωλήνας ως προς την φορά φυγοκέντρισης νερού ,δεν θα βγαίνει με ορμή το νερό .>>

Πετρο φίλτρο ελέγχθηκε και ηταν πεντακαθαρο και με φακο μεσα ειδα οταν το εβγαλα.Επίσης η αντλία γυρίζει προς την σωστή κατεύθυνση ως προς την φυγοκέντριση του νερού.Ομως ζορίζεται (ελάχιστα γυρίζει) σαν κάτι να την φρενάρει ενω ουτε βουλωμενη δεν είναι ,και ολο το συστημα αποχετευσης πλυντηριου δειχνει καθαρο.Αλλωστε αδειάζει μονο του με βαρύτητα το νερο (με ικανοποιητικη ορμη με σβηστο το διακοπτη πλυντηριου,χωρις ρευμα δλδ)οταν βαλω τον σωλήνα στο πάτωμα.Ομως ο θορυβος που κανει η αντλία ειναι ο θορυβος σαν να προσπαθει κάτι να την φρεναρει (η να την γυρισει αντιθετα απο οτι το ρευμα θελει) και ενω το ρευμα πηγαινει πανω της ζωντανο εμποδιζεται απο καποια αιτια να την γυρισει γρηγορα.Καπως ετσι μπορω να περιγραψω τον θορυβο της αντλίας.Το εβαλα μπροστα και με αδειο καδο χωρις ρουχα χωρις νερα.Παλι το ιδιο κανει η αντλία ,ακριβως την ιδια συμπεριφορα που κανει και με νερα μεσα στον καδο.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
16-12-17, 22:03
Γεια σου Σάκη λεβέντη !Ολα τα καλά παιδιά βλέπω εδω είμαστε απόψε :) Γεια σου Πέτρο ,βλέπω μπηκες τώρα κι εσύ.Καλά Σαββατόβραδο αντί να γυρνάμε στις διασκεδάσεις :):) καθόμαστε και γράφουμε στα φόρουμ επισκευών ?! Κάτι δε πάει καλά με εμάς μου φαίνεται......και πρώτα πρώτα με εμένα που λύνω πλυντήριο Σαββατόβραδο :) Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω (πέρα απο την πλάκα που γράφω εδώ) . Πέτρο απο τον Κουρλαμπά την πήρα στην αντλία την νέα .....Κι οι δύο μου λέτε να την παάω πισω κι εγω αυτο σκεφτόμουν αλλά ήθελα την επιβεβαίωση σας.Τώρα θα την δεχθεί πίσω ?που την προβάρισα ?η θα μου λέει διάφορα ...Για επισκεύη δεν βγαίνει εύκολα το ιμπέλερ της παλαιάς απο το αξονάκι ώστε να αλλάξω κεντρική τσιμούχα και θα βρω και την ιδια??Απο το κεντρικο χάνει όχι απο την περιφέρεια.

tipos
16-12-17, 22:07
Φωτο απο την παλια μπορεις να ανεβασεις να την δω μηπως σου πω για την τσιμουχα?Την καινουργια αμα δεν την εχεις σημαδεψει-σπασει-γρατσουνισει τοτε δεν μπορει να σου πει ο κουρλαμπας οτι την χαλασες εσυ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
16-12-17, 22:44
4441744418444194442044421
Δυστυχως έπεσε απο τα ¨¨ΑΞΙΑ ¨¨ χεέροα μου οταν την έβγαλα και εσπασε η φτερωτη ψυξης.Δεν ξερω να πουλανε η να κολλησω με ΛΟΚΟ τα πτερυγια αν θα πιασει.Πλα αυτα αν αλλάζει η ταιμουχα.Χανει απο το κεντρο του μαυρου αντιθετα απο το γκρι ιμπελερ το οποιο με δυσκολευει να το βγαλω φοβαμαι μην το σπασω.Η φτερωτη ψυξης ειναι κουμπωτη πρεσσαριστη βγαινει ευκολα ,το γκρι ιμπελερ δεν ξερω πως να το βγαλω ωστε να εχω προσβαση στην εσωτερικα του στρογγυλου μαυρου πλαστικου τσιμουχα διαρροης.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
16-12-17, 22:51
Να πω ακομη οτι η καινουρια αντλια με το χερι απο την εξωτερικη φτερωτη ψυξης γυριζει πανευκολα και βεβαια ταυτοχρονα περιστρεφεται και το εσωτερικο ιμπελερ.Με το ρευμα κανει ζορι και δεν γυριζει και κανει φασαρια.

tipos
16-12-17, 23:01
Ιμπελερ εννοεις την γκρι φτερωτη σωστα?Ρωταω γιατι πρωτη φορα βλεπω τον ορο ιμπελερ.Η φτερωτη για να βγει πρεπει να πιασεις σταθερα τον ροτορα και να γυρισεις την φτερωτη δεξιοστροφα ωστε να ξεβιδωσει.
Η καινουργια αντλια πιστευω οτι εχει προβλημα με τζογο στα κουζινετα και χανει τα κεντρα της κατα την λειτουργεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
16-12-17, 23:22
Impeller είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε στα πλοία και σημαίνει η φτερωτή που απάγει νερό ,ευρισκόμενη μέσα σε μια αντλία.Μπορεί να είναι σιδερενια,πλαστική η και λαστιχένια/καουτσούκ η και τεφλόν.Νόμιζα και εδώ έτσι τό ελεγαν τεχνικά.Συγνωμη για το μπερδεμα.Ναι την γκρί φτερωτη λέω ιμπέλερ.
<<Η καινουργια αντλια πιστευω οτι εχει προβλημα με τζογο στα κουζινετα και χανει τα κεντρα της κατα την λειτουργεια.>>
ΕΡΩΤΗΣΗ:Τότε μήπως και η παλιά που άρχισε λίγο λίγο να χάνει και αργότερα σταδιακά να αυξάνεται μήπως έχει χάσει τα κέντρα της και εκείνη απο κουζινέτα φθαρμένα??Είναι επάνω στο πλυντήριο από το 1999 αυτη που έβγαλα και αρχισε να χάνει πριν ένα μηνα λιγο πολυ λιγο και σταδιακά περισοτερο.
Δεν την εχω χαλάσει την καινουρια και θα την πάω πίσω,απλά είναι Αθηνα ,ειμαι Πειραιά και θα ανεβω μονο για αυτό το λόγο.Περίεργο δεν ειναι καινουριο πράγμα να εχει φθορά στα κουζινέτα??

tipos
16-12-17, 23:40
Αν η παλια ειχε θεμα με τα κουζινετα τοτε δεν θα δουλευε ουτε αυτη,απλα χαλασε η τσιμουχα της.Οσο για την καινουργια δεν μου κανει εντυπωση να εχει προβλημα,μου εχει τυχει και εμενα πολλες φορες.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
17-12-17, 00:00
Αν η παλια ειχε θεμα με τα κουζινετα τοτε δεν θα δουλευε ουτε αυτη,απλα χαλασε η τσιμουχα της.Οσο για την καινουργια δεν μου κανει εντυπωση να εχει προβλημα,μου εχει τυχει και εμενα πολλες φορες.
Τωρα λοιπόν μάλλον κατάλαβα καλά .Εννοείς ότι επειδή κάνει φασαρια και δεν γυρίζει παρα μόνον με δυσκολία ,συμπεραίνεις οτι χανει στα κέντρα της.Εγώ νόμισα οτι χανει νερο επειδη χανει στα κεντρα της.ΟΚ Σάκη ευχαριστώ πολυ θα δοκιμάσω να την παω πίσω όμως θα πρέπει να μου δώσει τα χρηματα διότι δεν χρειάζομαι κάτι άλλο εκτός απο τσιμούχα αν βρω για την παλιά .Να μου δώσει την ίδια που μου έδωσε αλλά μιαν αλλη μάλλον δεν θέλω να ξαναμπώ σε περιπέτεια αφου συμβαίνει να συμβαίνει και σε καινούριες τέτοια πράγματα.... Αρκεί να βρω τσιμουχα για την παλιά αντλία.Ευχαριστώ θα σας ενημερώσω για την πρόοδο:)

Κυριακίδης
17-12-17, 17:55
Η φωτογραφίες στο #15 υποτίθεται είναι η καινούρια αντλία ? Δεν νομίζω , τα σημάδια του μεταχειρισμένου τα έχει εμφανέστατα με τον μισό στάτη να είναι σκουριασμένος . Τα δε κουζινέτα και πτερύγια φαίνονται καινούρια (άποψη μου και υπονοώ ότι έχουν κάνει παρέμβαση "Φρανκεστάιν " στην αντλία ) .
Αυτές οι αντλίες είναι λίγο μυστήριες μερικές φορές όταν πειράξεις και σφίξεις περισσότερο δυνατά τις βάσεις των κουζινέτων , και με επανάληψη μετακίνηση / επανασφίξιμο τις βίδες της βάσης (αυτή την φορά πιο χαλαρό σφίξιμο) με τα κουζινέτα βρίσκει το σωστό κεντράρισμα . Όμως εκτός αυτού και όπως αναφέρθηκε έχουμε πρόβλημα διαρροής στην τσιμούχα και στις 2 αντλίες και αυτό είναι το πρόβλημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
10-03-18, 14:14
Καλημέρα και όλα τα καλά εύχομαι .Πέτρο ευχαριστώ διότι βρήκα την τσιμούχα που μού είπες ,την αντικατέστησα και η παλιά αντλία έγινε καινούρια.Καθάρισα γρασσάρισα αξονάκι της κλπ και απο παραμονή Χριστουγέννων το πλυντήριο λειτουργεί άψογα .Πράγματι η νέα αντλία ήταν χαλασμένη.Στόν πάγκο που την δοκιμάσα με ρεύμα δεν γυρίζει αλλά μόνο μουγκρίζει.Δεν την πήγα για αλλαγή (ήθελε εξτρα δρομολόγιο)απλά της πήρα την φτερωτή ψύξεως και την έβαλα στην παλιά που την είχα σπάσει κατα την εξαγωγη της.Καί πάλι ευχαριστώ να είσαι πάντα καλά!:)Γιώργος.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
10-03-18, 14:17
Σάκη καλημέρα και όλα τα καλά εύχομαι .Σ' ευχαριστώ διότι όπως μού είπες , αντικατέστησα με νεα τσιμούχα και η παλιά αντλία έγινε καινούρια.Καθάρισα γρασσάρισα αξονάκι της κλπ και απο παραμονή Χριστουγέννων το πλυντήριο λειτουργεί άψογα .Πράγματι η νέα αντλία ήταν χαλασμένη.Στόν πάγκο που την δοκιμάσα με ρεύμα δεν γυρίζει αλλά μόνο μουγκρίζει.Δεν την πήγα για αλλαγή (ήθελε εξτρα δρομολόγιο)απλά της πήρα την φτερωτή ψύξεως και την έβαλα στην παλιά που την είχα σπάσει κατα την εξαγωγη της.Καί πάλι ευχαριστώ να είσαι πάντα καλά!:)Γιώργος.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
10-03-18, 14:21
Καλημέρα και όλα τα καλά εύχομαι .Πέτρο ευχαριστώ διότι βρήκα την τσιμούχα που μού είπες ,την αντικατέστησα και η παλιά αντλία έγινε καινούρια.Καθάρισα γρασσάρισα αξονάκι της κλπ και απο παραμονή Χριστουγέννων το πλυντήριο λειτουργεί άψογα .Πράγματι η νέα αντλία ήταν χαλασμένη.Στόν πάγκο που την δοκιμάσα με ρεύμα δεν γυρίζει αλλά μόνο μουγκρίζει.Δεν την πήγα για αλλαγή (ήθελε εξτρα δρομολόγιο)απλά της πήρα την φτερωτή ψύξεως και την έβαλα στην παλιά που την είχα σπάσει κατα την εξαγωγη της.Καί πάλι ευχαριστώ να είσαι πάντα καλά!:)Γιώργος.

καινούρια αντλία και να τρέχει νερά ούτε 1 στο εκατομμύριο. Να την πας πίσω έχει πρόβλημα. ίσως να μπορούσες να επιδιορθώσεις την παλιά ή την νέα αντλία με την κατάλληλη τσιμούχα και εφόσον δεν έχει άλλο πρόβλημα π.χ. κουζινέτα ή άλλο ζόρι.
http://www.kourlaba.gr/eshop/index.php?cPath=15_1_492&%3CosCsid%3E