Επιστροφή στο Forum : Παλμογράφος HAMEG HM203-6 δεν κρατάει την εικόνα στην οθόνη.
Γεια και πάλι.
Έχω έναν παλιό παλμογράφο τύπου HAMEG 203-7 o οποίος τελευταία άρχισε να βγάζει διάφορα προβλήματα.
Εχθές σταμάτησε να δείχνει σήμα στην οθόνη και μόνο όταν τον χτυπούσα ελαφρά κοντά στην οθόνη
έφερνε εικόνα αλλά δεν την κρατούσε όσες προσπάθειες και αν έκανα.
Κάποια στιγμή εμφάνισε την δέσμη αλλά μόλις ανέβαζα την φωτεινότητα, πάθαινε κάτι σαν αποκοπή και εξαφάνιζε την δέσμη.
Έκανα όλα τα σχετικά τεστ τάσεων σύμφωνα με το service manual και δεν βρήκα μεγάλες αποκλίσεις.
Χρειάζομαι να κάνω κάποιες μετρήσεις παλμοσειρών και μου έχουν κοπεί τα χέρια.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Φίλε μου μια πρόχειρη εκτίμηση, επειδή ο παλμογράφος είναι ένα φορητό όργανο και όπως λες τον έχεις και αρκετά χρόνια, έχει φάει σπρωξίματα. μετακινήσεις,..κλπ.. πάνω στο πάγκο, άνοιξε τον και δες μήπως κάποια καλωδιοταινία ή καλώδιο τροφοδοσίας προς την οθόνη του έχει μετακινηθεί, δεν κάνει καλή επαφή ή έχει μισοαποκολληθεί και γι αυτό σου κάνει διακοπές..
νεκταριοος
06-12-17, 21:17
[QUOTE=misterno;590965]Γεια και πάλι.
Κάποια στιγμή εμφάνισε την δέσμη αλλά μόλις ανέβαζα την φωτεινότητα, πάθαινε κάτι σαν αποκοπή και εξαφάνιζε την δέσμη.
Συγνωμη , μηπος φταει ο ρεωστατης /ποντεσιομετρο ? λεω μηπος..
Για να σας δώσω μια εικόνα του τι παρουσιάζει, ανέβασα αυτό το βίντεο.
https://youtu.be/0DVfRPy4IUI
Αν μπορείς να βρεις πού συνδέονται τα δυο καλώδια που φέρνουν την κατακόρυφη απόκλιση στη λυχνία της οθόνης, αποσύνδεσέ τα, καθάρισε τους ακροδέκτες και σύνδεσέ τα πάλι. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ο πάλμογράφος έχει μέσα επικίνδυνες τάσεις ακόμα και όταν έχει μείνει καιρό αχρησιμοποίητος.
Αν μπορείς να βρεις πού συνδέονται τα δυο καλώδια που φέρνουν την κατακόρυφη απόκλιση στη λυχνία της οθόνης, αποσύνδεσέ τα, καθάρισε τους ακροδέκτες και σύνδεσέ τα πάλι. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ο πάλμογράφος έχει μέσα επικίνδυνες τάσεις ακόμα και όταν έχει μείνει καιρό αχρησιμοποίητος.
Πάντα παίρνω μέτρα ασφάλειας όταν πειράζω τέτοιες συσκευές. Τους ακροδέκτες τους είχα καθαρίσει και τρίψει ελαφρά οπότε τέτοιο θέμα δεν παίζει.
Χθες που τον παίδευα, βρήκα μια μάλλον ψυχρή κόλληση σε έναν ηλεκτρολυτικό αλλά έσπασα κατά λάθος ένα τρανζίστορ BF472.
Ελπίζω σήμερα να το αλλάξω. Επίσης έλεγξα με καπασιτόμετρο όλους τους κύριους πυκνωτές, τα τρανζίστορ και τους διόδους.
Σε ένα ξένο φόρουμ που έθεσα το ίδιο θέμα, μου είπαν να δω και τις μικρές γέφυρες διόδων, πράγμα το οποίο θα κάνω σήμερα.
Ας ελπίσουμε να κάνω κάτι γιατί έχω μείνει χωρίς παλμογράφο και κυρίως component tester.