Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Πρόβλημα με τροφοδοτικό LE40F86BDX

Xeonator
27-11-17, 22:25
4434544346
Καλησπέρα στο όμορφο φορουμ. Ξεκινώ το πρώτο μου θέμα αναφερόμενος σε πρόβλημα:saad:. Και αφού άλλαξα τους πυκνωτές των φωτογραφιών στην 40αρα samsung εξακολουθεί να μην ανοίγει.

Εξηγώ: Πριν 2-3 μήνες άρχισε να κάνει κολπα όταν ήταν να ανοίξει. Δηλαδή ή έκανε 2-3 φορές τικ τακ το ρελέ μέχρι να ανοίξει ή και ώρα. Τον τελευταίο μήνα εκανε πάνω από 2-3 ώρες για να ανοίξει η τηλεόραση με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνει συνέχεια το ρελέ και να κάνει ρεσετ η τηλεόραση συνέχεια μόνη της.
Την ανοίγω και αλλάζω τους συγκεκριμένους πυκνωτές στο τροφοδοτικό οι οποίοι αλλάχτηκαν και πριν 5 χρόνια επειδή είχε τα ίδια συμπτώματα, όμως τότε έφτιαξε.
Τώρα τι μπορεί να φταίει; Να αλλάξω και τους υπόλοιπους ηλεκτρολυτικους πυκνωτές της πλακέτας οι οποίοι δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ;
Έχετε καμία ιδέα;

Συγγνώμη για το μακρυναρι και εύχομαι να βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα άλλαξα όλους στις εξόδους και τον 450v.

Di*Ca_Electronic
28-11-17, 21:14
Πρόβλημα αργής έναρξης LCD-TFT τηλεόρασης SAMSUNG LE40F86BDX

Στην περίπτωση αυτή ελέγχονται προσεκτικά (γιατί οι υψηλές τάσεις σκοτώνουν ή ένα βραχυκύκλωμα με τους ακροδέκτες του πολύμετρου μπορεί να δημιουργήσει
δυσεπίλυτα προβλήματα όλες οι τιμές των τάσεων επάνω στο τροφοδοτικό που σύμφωνα με το Service Manual της συσκευής πρέπει να ΄ναι το : BN44-00167A που το
free σχηματικό του βρίσκεται στην ιστοσελίδα :
https://elektrotanya.com/samsung_bn44-00167a.pdf/download.html

Με βάση αυτές τις μετρήσεις ξεκινώντας φυσικά από τις εξόδους του δευτερεύοντος και πηγαίνοντας προς τα πίσω δοκιμάζουμε ανάλογα μ΄ αντικαταστάσεις πυκνωτων που πολλές φορές είναι απαραίτητες αφού με τη παρέλευση των χρόνων χάνουν ηλεκτρολυτικά υγρά (κοινώς ξηραίνονται) οπότε και μεταβάλλεται η χωρητικότητά τους μ΄ αποτέλεσμα το κακό φιλτράρισμα και τη δημιουργία μικρότερης ή ελάχιστης τιμής τάσεων εξόδου.

Φυσικά και δεν φταίνε μόνο πυκνωτές σε μία βλάβη αλλά θα πρέπει ν΄ ελεγχθούν προσεκτικά και τα περισσότερα από τ΄ αναφερόμενα εξαρτήματα αφού ξεκολληθούν από τη PCB της PSU κι είναι : αντιστάσεις δίοδοι & δίοδοι zener, τραντζίστορς και IC.

Καλή προσπάθεια.
Δημήτρης Καρούσης

Xeonator
28-11-17, 23:09
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την βοήθεια. Έμενα είναι το BN44-00167C (SIP400C) γι'αυτό είναι ίδιο το παραπάνω ή όχι;

sakistech
29-11-17, 00:25
(Να αλλάξω και τους υπόλοιπους ηλεκτρολυτικους πυκνωτές της πλακέτας οι οποίοι δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ;)
Ναι ....ειδικά στο πρωτεύων.

Xeonator
29-11-17, 11:09
44354Εχω αλλαξει όλους με πράσινο αλλά δεν έχω αλλάξει αυτυς με κοκκινο. Θα αλλαχτούν και αυτοί, θα ξαναπεράσω τις κολλήσεις από τα βαριά εξαρτήματα και θα ξαναπροσπαθήσω .

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
29-11-17, 18:58
όλες οι βλάβες δεν είναι απο πυκνωτές.
έχει ένα τρανζίστορ που βγάζει 12 βόλτ είναι ΤΟ220 με 4 πόδια σε ψύκτρα ρίξε ψυκτικό και δες αν ανάβει ειναι το KIA278R12

Xeonator
29-11-17, 19:47
Θα το προσπαθήσω και αυτό. Δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα δυστυχώς διότι δεν προλαβαίνω. Θα αρχίσω σιγα σιγά και θα ενημερώνω. Ευχαριστώ πολύ!

Xeonator
31-08-18, 12:52
Καλησπερα σε ολους! Αλλαξα ολους τους ηλεκτρολυτικους πανω στην πλακετα και περασα ολες τις βαριες κολλησεις ξανα αλλα εκανα την βλακεια και δεν καθαρισα το flux τελειως απο βιασυνη. Την ξαναεβαλα στην τηλεοραση, ειχε standby, την παταω να ανοιξει και εκανε ΜΠΑΑΑΑΜ και εριξε το ρελε την ξαναβγαζω και βλεπω απο κατω σε δυο ποδαρακια ενος μετασχηματιστει να τα εχει ψιλοφαει σαν να χτυπησε arc και γυρω γυρω εχει καψαλισει το flux. Υπαρχει περιπτωση να την εκανα ζημια? Να την καθαρισω και να ξαναπερασω τα ποδαρακια με καλαι? Ευχαριστω προκαταβολικα.

ΥΓ: Αν καποιος εχει την πλακετα SIP400C και την πουλαει ενδιαφερομαι στην σωστη τιμη αν δεν μπορει να φτιαχτει η δικια μου.

Papas00zas
04-09-18, 21:44
Βάλε φωτογραφίες μετά το μπαμ να δούμε.Οι μετασχηματιστές αυτών των τροφοδοτικών χαλάνε πολύ πιο δύσκολα.

Xeonator
06-09-18, 14:57
https://ibb.co/ftyRee
https://ibb.co/kkdRee
https://ibb.co/goOysz
https://ibb.co/cf5pze

Eδω οι φωτογραφιες

Papas00zas
07-09-18, 22:44
Βάλτες εδώ αν μπορείς,για κάποιο λόγο δεν μου ανοίγουνε

Xeonator
07-09-18, 23:43
Εμενα μια χαρα ανοιγουν. Πατα καθε φωτογραφια να ανοιξει σε καινουριο παραθυρο. Αυτο λογικα θα ειναι

Xeonator
07-09-18, 23:45
452944529545296

Papas00zas
08-09-18, 14:27
Σαν να φαίνεται ότι οι επαφές του μετασχηματιστή βραχυκύκλωσαν.Αυτό που φαίνεται από πίσω όμως είναι ο χαλκός του τυπωμένου.Στην ουσία με το μπαμ έφυγε η μάσκα.Δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα απλά τώρα έχεις λίγο μεγαλύτερη επαφή κόλλησης.Αλλά αφού έχει αποστάτη από το σασί και εδώ είναι η κάτω πλευρά αυτό δεν θα σε απασχολήσει γιατί δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αυτό που χρειάζεται να δεις είναι τα γύρω εξαρτήματα και ειδκια στο πρωτεύον.Να ξέρεις επίσης ότι ο μεγάλος πυκνωτής χαλάει πιο δύσκολα(αυτός με τα 400 βολτ μετά την ανόρθωση)διότι δουλεύει με 50 Hz του δικτύου και όχι με 150kHz ή όσοη συχνότητα έχουν τα παλμοτροφοδοτικά.

Xeonator
08-09-18, 15:01
Ο χαλκός που φαίνεται τον άνοιξα εγώ για να δω αν τον καψαλισε ή αν είναι καλά. Θα τις κολλήσω τις ενώσεις και αυτή την φορά θα την καθαρίσω την πλακέτα όσο δεν πάει.
Οι πυκνωτες είναι όλοι καινουριοι. Ακόμα και ο 400v