Επιστροφή στο Forum : [Λοιπά Περιφερειακά] Σώνεται? ζημια από αποσυγκόλληση σε πλακέτα
Μπάτζι Ο Κίτρινος
22-11-17, 16:17
Σώνεται? ζημια από αποσυγκόλληση σε πλακέτα. Το καλαί δεν έλιωνε εύκολα και όπως έσπρωχνα έφυγε και το χάλκινο pad που πατάει το μπουτόν ενός mouse mx anywhere που προσπαθούσα να αντικαταστήσω. θέλω να μάθω αν γίνεται και πως να ξύσω την πλακέτα να βρω χαλκό αλλα και που ακριβώς πρέπει! αν αυτο είναι εύκολο να ειπωθεί απο την σχετική εικόνα. Επίσης καθάρισα το σημείο με σολντερινη weller και συρμα κι από τότε ακόμα και μετά από καθαρισμό με βούρτσα-οινόπνευμα δεν κάθεται εκεί πάνω καλαί με τιποτα και μένει στην μυτη του κολλητηριού ολο.
Οσο και να ξύσεις, χαλκό δεν θα ξαναβρείς! Αυτό που έφυγε, αυτό ήταν όλο... δεν το κόβω για επισκευάσιμο.
Μπάτζι Ο Κίτρινος
22-11-17, 16:51
Μα καλά πως κάνει κύκλωμα? από κάτω δεν έχει κάτι που να σχετίζεται. ότι είναι πάνω. Έλεγα μήπως έξυνα λίγο πιο διπλα κι περνούσε το ρεύμα. αν είναι έτσι τότε να πάρω ένα spare που έχω βρει στα 15 ευρώ αλλα λέει ότι ότι πουλούνται χωρίς pad και δεν καταλαβαίνω τι εννοεί: https://www.ebay.com/itm/ALL-SPARE-PART-FOR-Logitech-MX-ANYWHERE-810-002902/222304720769?hash=item33c264d781:m:mfaawvtznaPjW7X wIpygaHg
Μπάτζι Ο Κίτρινος
22-11-17, 16:54
Μα καλά πως κάνει κύκλωμα? από κάτω δεν έχει κάτι που να σχετίζεται. ότι είναι πάνω. Έλεγα μήπως έξυνα λίγο πιο διπλα κι περνούσε το ρεύμα. αν είναι έτσι τότε να πάρω ένα spare που έχω βρει στα 15 ευρώ αλλα λέει ότι ότι πουλούνται χωρίς pad και δεν καταλαβαίνω τι εννοεί: https://www.ebay.com/itm/ALL-SPARE-PART-FOR-Logitech-MX-ANYWHERE-810-002902/222304720769?hash=item33c264d781:m:mfaawvtznaPjW7X wIpygaHg
Οσο και να ξύσεις, χαλκό δεν θα ξαναβρείς! Αυτό που έφυγε, αυτό ήταν όλο... δεν το κόβω για επισκευάσιμο.
Έλεγα μήπως έξυνα λίγο πιο διπλα κι περνούσε το ρεύμα.Θεωρητικά θα μπορούσες να ξύσεις το διάδρομο όπου συνδεόταν το ξεκολλημένο κομμάτι και να κολλούσες εκεί, αλλά (α) δεν θα έχει πλέον την απαιτούμενη μηχανική αντοχή (σύγκρινε την επιφάνεια του ξεκολλημένου κομματιού με το διάδρομο που μένει), και (β) χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, αν η έλλειψη εξοικείωσής σου με το κολλητήρι οδήγησε σε ξήλωμα της "πλατείας", τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θα τη γλυτώσει το "στενάκι";
Μπάτζι Ο Κίτρινος
22-11-17, 17:07
Το οτι αυτο ειναι μονοδρομος και δεν εχω να χασω τπτ αλλο εκτος απο λιγο χρονο.
Θεωρητικά θα μπορούσες να ξύσεις το διάδρομο όπου συνδεόταν το ξεκολλημένο κομμάτι και να κολλούσες εκεί, αλλά (α) δεν θα έχει πλέον την απαιτούμενη μηχανική αντοχή (σύγκρινε την επιφάνεια του ξεκολλημένου κομματιού με το διάδρομο που μένει), και (β) χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, αν η έλλειψη εξοικείωσής σου με το κολλητήρι οδήγησε σε ξήλωμα της "πλατείας", τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θα τη γλυτώσει το "στενάκι";
Μπάτζι Ο Κίτρινος
22-11-17, 17:10
Επίσης αν δεν σου κάνει κόπο και θες. άνοιξε την φωτό μου με paint και σημάδεψε μου που θα πρέπει να ξύσω και ανέβασε την. θα με βοηθούσε.
Θεωρητικά θα μπορούσες να ξύσεις το διάδρομο όπου συνδεόταν το ξεκολλημένο κομμάτι και να κολλούσες εκεί, αλλά (α) δεν θα έχει πλέον την απαιτούμενη μηχανική αντοχή (σύγκρινε την επιφάνεια του ξεκολλημένου κομματιού με το διάδρομο που μένει), και (β) χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, αν η έλλειψη εξοικείωσής σου με το κολλητήρι οδήγησε σε ξήλωμα της "πλατείας", τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θα τη γλυτώσει το "στενάκι";
Δυστυχως η φωτογραφια δεν ειναι αρκετα καθαρη για να πω με βεβαιοτητα. Απο κοντα δεν φαινεται πού συνδεοταν;
Μπάτζι Ο Κίτρινος
22-11-17, 20:44
Δεν βγαινει καλυτερη με τιποτα. Δεν εχω καλο κινητο. οχι εγω δεν βγαζω ακρη με τις διαδρομες με αυτη την πλακετα.
Δυστυχως η φωτογραφια δεν ειναι αρκετα καθαρη για να πω με βεβαιοτητα. Απο κοντα δεν φαινεται πού συνδ44315εοταν;
panagiwtis
22-11-17, 22:13
καθάρισε την περιοχη και βγάλε λίγο πιο μακρινή για να εστιάσει καλύτερα
ριξε και φως επάνω απο γωνία για να μην γυαλίζει
βάζεις και μία σταγόνα κόλλα από κάτω και το προσέχεις να μην σπάσει
Μπάτζι Ο Κίτρινος
22-11-17, 22:35
Τα εχω δοκιμασει ολα αυτα αλλα δεν φαινεται πιο καλα. θελει φωτογραφικη!
panagiwtis
22-11-17, 22:44
Από μεγενθυτικό φακό πάλι μπορείς να βγάλεις
Μπορείς επίσης να αφήσεις προσεκτικά μία σταγόνα νερό επάνω στο τζαμάκι του φακού ακριβώς στο κεντρο (φανταζομαι κινητο) και προσπαθησε να εστιασεις λιγο πιο κοντα και καθαρα. Η σταγονα θα δημιουργήσει κάτι σαν μεγενθυτικό.
Μπάτζι Ο Κίτρινος
22-11-17, 23:18
με μεγενθυτικο..... 44316
panagiwtis
23-11-17, 11:23
Δεν βλέπω κάτι για να σου πω πως από εκεί μπορείς να πάρεις γραμμή.
Στη θέση σου θα το έπαιζα κορώνα γράμματα.. τι εννοώ...
Κόλλησε ένα καλώδιο στην μία βάση του switch (την καλή) και ενώ έχεις συνδεδεμένο το mouse στο pc ξεκίνα να το γεφυρώνεις σε σημεία γειτονικά της χαλασμένης πλακέτας.
Η θα το χαλάσεις ή θα βρεις από που θα τραβήξεις γραμμή.
Εκτός και αν βρεις αλλιώς τη γραμμή. από φωτό δεν φαίνεται.
Καμια φωτο απο κατω δεν εχεις βαλει. Αλλο κουμπι δεν εχει; δες τι συνδεσμολογια εχει εκεινο, δηλαδη cpu/asic με ground ή με +v ?
panagiwtis
23-11-17, 11:35
4432244323
Μήπως είναι αυτή που σου έχω σχεδιάσει από φωτό στο Internet
Για δες γιατι στη δική σου πέφτει επάνω στην άσπρη γραμμή και δεν φαίνεται
Μπάτζι Ο Κίτρινος
23-11-17, 13:34
Καλημέρα. έξυσα λίγο μήπως καθαριστεί απ την κώλο σολτερινη και έβγαλα καινούριες. νομίζω ότι αυτός ο διάδρομος που λες δεν ενώνεται απ ότι βλέπω. Πιο πιθανό ίσως η άσπρη γραμμή απ την άλλη μεριά που έρχεται κάθετα. 443274432844329
Μήπως είναι αυτή που σου έχω σχεδιάσει από φωτό στο Internet
Για δες γιατι στη δική σου πέφτει επάνω στην άσπρη γραμμή και δεν φαίνεται
Μπάτζι Ο Κίτρινος
23-11-17, 13:38
από κάτω δεν κάτι που σχετίζεται και ότι έχει είναι στην άλλη άκρη της πλακέτας. Το άλλο κουμπί έχει τελείως διαφορετική μορφολογία και ενώσεις.
Καμια φωτο απο κατω δεν εχεις βαλει. Αλλο κουμπι δεν εχει; δες τι συνδεσμολογια εχει εκεινο, δηλαδη cpu/asic με ground ή με +v ?
panagiwtis
23-11-17, 16:59
Τότε σου μένει να το δοκιμάσεις με το καλώδιο όπως σου είπα.
ενώ το έχεις στον υπολογιστή συνδεδεμένο...
Σύνδεσε ένα καλώδιο στο καλό ποδαράκι της πλακέτας και την άλλη άκρη την ακουμπάς σε τυχαία κοντινά σημεία.
Όπου δουλέψει, κάνεις εκεί γέφυρα..
Γνωρίζοντας το ενδεχόμενο της αποτυχίας.
Μπάτζι Ο Κίτρινος
23-11-17, 17:11
Ok ετσι θα κανω απλα θα πρεπει να ξυσω για να βρω κατι αγωγιμο και δεν το χω ξανα κανει. θα δοκιμασω σιγα σιγα με την μυτη απο κανα τσιμπιδακι.
Τότε σου μένει να το δοκιμάσεις με το καλώδιο όπως σου είπα.
ενώ το έχεις στον υπολογιστή συνδεδεμένο...
Σύνδεσε ένα καλώδιο στο καλό ποδαράκι της πλακέτας και την άλλη άκρη την ακουμπάς σε τυχαία κοντινά σημεία.
Όπου δουλέψει, κάνεις εκεί γέφυρα..
Γνωρίζοντας το ενδεχόμενο της αποτυχίας.
panagiwtis
23-11-17, 18:46
και κατευθείαν πάνω στις επαφες του κονεκτορα της καλωδιοταινίας να το κάνεις πιστεύω κάτι θα πετύχεις.
Μπάτζι Ο Κίτρινος
23-11-17, 19:33
Γίνετε δουλειά ναι. έξυσα εκεί που έλεγα δηλαδή πίσω. Κι αντί για καλώδιο το έκανα με λεπτό καλαι. κι έπιασε. το θέμα όμως τώρα είναι άλλο. Δεν μένει καλαι επάνω στην πλακέτα με τίποτα ίσως γιατί είχα βάλει σολντερινη χθες και ακόμα και με χαλκοσυρμα που το πατάω να καθαρισει με το κολλητήρι βγάζει μια κόλα και όσο και να την καθαρίσεις το καλαί δεν μένει επάνω. έχω πελαγώσει.
και κατευθείαν πάνω στις επαφες του κονεκτορα της καλωδιοταινίας να το κάνεις πιστεύω κάτι θα πετύχεις.
Μπάτζι Ο Κίτρινος
23-11-17, 21:27
Το mouse "επισκευάστηκε". Έξυσα βρήκα χαλκό εκεί που πίστευα ότι είναι λογικό να είναι η ένωση και τέλος καθάρισα την άτιμη σολντερινη με βενζίνη ώστε να πιάσει το καλαι αν και δεν έπιανε σε όλα τα σημεία. Το κακό είναι ότι το πρόβλημα δεν βελτιώθηκε με το να μην ανταποκρίνεται καμια φορα το κλικ κι ίσως είναι και χειρότερο μετα την αλλαγη του μπουτον αλλα τουλάχιστον δεν χάσαμε το mouse εντελώς. Ευχαριστώ όσους απάντησαν κι ιδιαιτερα τον panagiwtis!!44333
Έχω το ίδιο ποντίκι και μετά από αρκετή χρήση χάλασαν τα μπουτόν. Στην αρχή άλλαξα θέση δεξί / αριστερό και όταν χάλασε και το άλλο έβαλα 2 καινούργια (από ebay).
Σαν καινούργιο έγινε.
Δες αν έχει κεντραριστεί σωστά το μπουτόν κάτω από το πλαστικό πλήκτρο.
Μπάτζι Ο Κίτρινος
23-11-17, 22:06
Πως να το δω αυτο :lool: ? το ανεβαζω κ βαζω κανα κομματακι ταινια αλλα δε βλεπω να γινεται δουλεια. τσαμπα το παλεψα, χειροτερο εγινε. εχω 4 στα 10 κλικ αριστερα. κι εγω απο ebay εβαλα
Έχω το ίδιο ποντίκι και μετά από αρκετή χρήση χάλασαν τα μπουτόν. Στην αρχή άλλαξα θέση δεξί / αριστερό και όταν χάλασε και το άλλο έβαλα 2 καινούργια (από ebay).
Σαν καινούργιο έγινε.
Δες αν έχει κεντραριστεί σωστά το μπουτόν κάτω από το πλαστικό πλήκτρο.
Μπάτζι Ο Κίτρινος
23-11-17, 22:14
Βελτιώθηκε αρκετά με συμπλήρωμα λίγης ακόμα ταινίας κατω απ το πλαστικο κλικ, πιο σκληρής.
panagiwtis
24-11-17, 18:13
Σορεος!!!