Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] LG 50PT353A - Z SUS BOARD/X board

StratosM
18-11-17, 11:27
Έχω την εν λόγω πλάσμα την οποία βάζοντας την στην πρίζα κλικάρει το ρελέ του τροφοδοτικού και πέφτει μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνεται συνεχώς, φαινόμενο που περιγράφεται ως clicking ψάχνοντας. Από κει με κάτι troubleshoot guides αφαίρεσα την z-sus board (όπως ονομάζει η LG) ή X-board και το ρελέ δεν πέφτει. Τα standby volt σταθεροποιούνται στα 5.1V.
Tάσεις τροφοδοτικού με βγαλμένη την z-sus
17V=17V
5,1V=5,1V
standby=5,1V
RL_ON=2,53V
M_ON=3,29V
M5V=5,1V
Va=48,5-53,9V (παίζει)
Vs=204-205V παίζει ανάμεσα στα δύο

Ψάχνοντας την κάρτα με το πολύμετρο, βρήκα βραχυκυκλωμένα 3 στα 4 IGBT και το 4ο είτε σε diode mode είτε σε μέτρηση αντίστασης 2Μ φαίνεται ανοιχτό σε όλα τα pins. Τα IGBT είναι τα 30F125 και οι μετρήσεις γίναν εκτός κυκλώματος.
Επίσης μια δίοδος HER304G (high efficiency glass passivated rectifier βγάζει στο datasheet) είναι καμμένη αφού το πολύμετρο διαβάζει μπρος πίσω 80 σε diode mode. Αφαιρώντας αυτά η κάρτα φαίνεται οκ.
1η ερώτηση: υπάρχει κάτι άλλο μετά την περιγραφή που πρέπει να κοιτάξω ή κάποιο χαρακτηριστικό ελάττωμα που μπορεί να συνδέεται και μου ξέφυγε;
2η: Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τα συγκεκριμένα parts 30F125 και HER304G ή αντίστοιχα Ελλάδα; Βλέπω κατά διαστήματα βγάζουν μερικοί parts, αν υπάρχει η πλακέτα έστω και ελαττωματική αλλά με τα συγκεκριμένα οκ, μ' ενδιαφέρει. Βιάζομαι την επισκευή της και δε θέλω να παραγγείλω από ebay + τελωνεία τώρα όπως έχει γίνει... Η πλακέτα είναι η EAX 63529101

StratosM
17-02-18, 02:10
Τελικά με αλλαγή της διόδου και των IGBT η X πλακέτα έστρωσε. Τώρα που ανάβει η τηλεόραση, βλέπω ότι δεν βγάζει εικόνα ενώ βγάζει ήχο.
Τσεκάροντας όλες τις τάσεις, βλέπω ότι η Vsc στην Y-SUS είναι πάρα πολύ χαμηλή έως 0 ενώ αφαιρώντας τις Y-buffer επανέρχεται κανονικά. Υποπτεύομαι 1/4 καμμένο τσιπ αντίστοιχα στην πάνω και κάτω Y-buffer. Η ερώτηση είναι αλλάζοντας τις Y-buffer μόνο, υπάρχει περίπτωση να ξανακάψει τα τσιπάκια η Y-SUS?