Επιστροφή στο Forum : [AEG] AEG LAVAMAT δεν ξεκιναει
Καλησπερα,
εχω ενα AEG LAVAMAT το οποιο δεν ξεκιναει σε οποιοδηποτε προγραμμα.
Χθες βαλαμε για πλυσιμο ενα μπουφαν του μικρου το οποιο ειχε τρια μικρα κορδονια , μηκους περιπου 10 εκατοστα.
Οταν τελειωσε το προγραμμα και βγαλαμε τα ρουχα, βρηκαμε τα δυο απο τα κορδονια μπροστα στο λαστιχο της πορτας (εκει που τραβαει τα νερα).
Το τριτο δεν το βρηκα και υποψιαζομαι οτι περασε αναμεσα στο λαστιχο και στον καδο ή οτι πηγε για την αποχετευση.
Το φιλτρο το ανοιξα αλλα δυστυχως ουτε εκει ειναι.
Σημερα που δοκιμαζουμε να βαλουμε πλυντηριο, δεν ξεκιναει οποιο προγραμμα και αν επιλεξουμε και κανει εναν ηχο σαν βουητοΜαλλον το τριτο κορδονι εκανε την ζημια αλλα που να δω , να κοιταξω στην αντλια που βγαζει τα νερα?
Κοίτα κι εκεί που λες αλλά και στο μοτέρ, προφανώς θα πρέπει να αφαιρέσεις την λαμαρίνα (εννοείται το έχεις βγάλει από την πρίζα) στην πίσω πλευρά:
44121
44122 44123 44124
Το πληντηριο ειναι περιπου 6 ετιας και δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα.
Να πω οτι ο καδος γυριζει ανετα με το χερι.
Σκεφτηκα μηπως ''διαβαζει'' οτι εχει νερα μεσα και για αυτο δεν ξεκιναει.
Απο την αλλη αμα ειχε περασει μεσα δεν θα το επιανε το φιλτρο?
Απο την αλλη , μηπως δεν τραβαει νερο για αυτο δεν ξεκιναει?
Ελεγξα την βρυση , εχει νερο και το φιλτρο ειναι καθαρο.
Αν ειναι η αντλια , γινεται να την βγαλω απο πισω ή εχει αλλο τροπο να βγει?
Η αντλια βγαινει και απο πισω,ειναι κουμπωτη.Βγαλε το ασπρο πλαστικο καλυμα,βγαλε τα καλωδια και μετα ξεκουμπωσε την.Σε καποια μοντελα υπαρχει και μια βιδα που την ασφαλιζει,αυτο θα το δεις αφου βγαλεις το ασπρο καλυμα.Υποθετω οτι το κορδονι ειναι γυρω απο την φτερωτη και δεν την αφηνει να γυρησει.Βγαλε και μια φωτο απο το καντραν να δουμε πως μπαινει σε service mode.
Αυτο προσπαθουσα πριν απολιγο να κανω. Εβγαλα το πλαστικο αλλα επειδη ειναι γενικα λιγο στενα εκει μεσα, επιστρατευσα τα μεγαλα μεσα.
Εβγαλα απο την αντλια τον σωληνα που αδειαζει τα νερα και με μια καμερα ενδοσκοπιο που την συνδεεις με το κινητο, ειδα μεσα στην φτερωτη της αντλιας.
Δεν ειχε τιποτα, την εσπρωξα και λιγο και γυριζει κανονικα.
Συνδεω όλα τα καλωδια και τα λαστιχα στην θεση τους , βαζω να δοκιμασω το πλυντηριο και δουλευει!!!
Ολα καλα λοιπον , δεν ξερω τι μπορει να ηταν τελικα.
Παντως το κορδονι ακομα να βρεθει :confused1:, ισως στο επομενο πλυντηριο να το βγαλει στο φιλτρο στο αδειασμα.
Σας ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια.
Α, θα σας προτεινα την αγορα της καμερας για το κινητο . πολυ καλη λυση για δυσκολα σημεια, ειδικα για σας τους επαγγελματιες που εχετε να κανετε με αυτες τις συσκευες καθε μερα.
Σας στελνω φωτο απο την φτερωτη και την καμερα (η καμερα μπορει να τραβηξει και βιντεο και ειναι και αδιαβροχη με γυρω στα 10 ευρω στο ιντερνετ, πολυ καλη, προσοχη να ειναι με micro usb καλωδιο για το κινητο)
4412944125 44126 44127 44128
Δώσε κι ένα λινκ για την κάμερα.
andyferraristi
08-10-17, 21:12
Δώσε κι ένα λινκ για την κάμερα.
Εάν γράψεις στο ebay "android endoscope", θα σου βγάλει πολλά και διάφορα. Το δικό μου ας πούμε είναι 5.5 mm κάμερα, και 7 m μήκος καλωδίου. Όμως πρόσεξε. Πριν προβείς στην αγορά, σιγούρεψε ότι το κινητό σου έχει Usb Otg ...
Οπως λεει και ο Αντρεας, με μια απλη αναζητηση στο ebay ή sto aliexpress, θα σου βγαλει πολλες επιλογες. Μπορεις να διαλεξεις και με ποσα μετρα καλωδιο την θελεις, απο 1.5 εως 10 μετρα.
Τωρα οσο για το USB OTG, απλά γραψε οταν κάνεις αναζητηση micro usb endoscope camera και το μονο που χρειαζεσαι οταν ερθει είναι να κατεβασεις μια εφαρμογη για να παιζει στο κινητο σου. Εγω προσωπικα εχω την εφαρμογη cameraFi, παιζει μια χαρα. Ολα αυτα για android , δεν το εχω ψαξει για iphone.
Λέω να πάρω αυτή (http://www.ebay.com/itm/10m-6LED-Android-Endoscope-Waterproof-Inspection-Camera-Micro-USB-Video-Camera-/252385966902?var=&hash=item3ac3603b36:m:marmhd8BqXZWwSnFBqY1ISw) (την 5μέτρα, 5,5χιλιοστά), αλλά δεν έχω καταλάβει αν μπορώ να τη συνδέσω στο pc αντί σε κάποια android συσκευή.
Λέει 'Support computer:XP W7 W8 VISTA', άραγε στα κινεζο-αγγλικά να σημαίνει ότι συνδέεται σε pc;
Λογικά ναι, αφού σου λέει και με ποιές εκδόσεις Windows συνεργάζεται.
Edit: Ισως και όχι! Το πλασάρει ως Android Endoscope, και μετά λέει Support computer:XP W7 W8 VISTA. Το Support computer ίσως σημαίνβει support στην Android εφαρμογή και όχι στην κάμερα καθεαυτή, ποιός να το πει με βεβαιότητα;
Σύμφωνα με αυτό το βίντεο (στο 2':58" )
https://youtu.be/kEPQ_ZxbJ4Y?t=178
συνδέεται και σε pc.
Παναγιωτη, απο οτι ειδα συνδεεται κανονικα και με το κινητο σου και με τον υπολογιστη. Εχει usb συνδεση στην ακρη του καλωδιου για να το συνδεσεις στον υπολογιστη, η οποια ξεκουμπωνει και εμφανιζεται η micro usb που ειναι για το κινητο σου. Αρα σου κανει μια χαρα. Τωρα αν ξερεις οτι περισσοτερο θα την συνδεεις με το κινητο, εγω θα σου προτεινα να παρεις με micro usb συνδεση, γιατι μπορει με τα ανοιξε κλεισε αυτο να σπασει.
Αν θελεις αγοραζεις και ενα καλωδιακι μετατροπεα απο micro usb σε usb και το συνδεεις και με τον υπολογιστη σου, δεν θα κοστισει πανω απο 1-2 ευρω.
Καποιοι πωλητες ίσως να στο δινουν ήδη μαζι με την καμερα , ψαξτο λιγο.
Για να μην σε μπερδευω και ψαχνεις για καλωδια , θελεις κατι τετοιο, αρκει να μην εχεις πολυ παλιο μοντελο κινητου.
http://www.ebay.com/itm/5M-6LED-5-5mm-Android-Endoscope-Waterproof-Snake-Borescope-USB-Inspection-Camera-/161998978131?var=&hash=item25b7e43c53:m:mO9Tpa0Wu04UTah81gYVAxA