PDA

Επιστροφή στο Forum : [Tablet] Αντικατάσταση μπαταρίας κινέζικου ταμπλετ;;;

kontras
08-10-17, 12:59
Καλημέρα στην κοινότητα,
Έχω ένα ταμπλετ μάρκας ginius κατι, το οποίο δεν ανάβει. Το έχω ανοίξει και η μπαταρία μου βγάζει 0 V. Το πρόβλημα μου είναι ότι τον κωδικό της μπαταρίας δεν τον βρίσκω καν στο ιντερνετ πόσο μάλλον για αγορά. Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει εαν δοκιμάσω με μπαταρία άλλου τύπου ίδιων χαρακτηριστικών( for the record είναι 3.7v 4000 mAh και το τύπος της HBT 3483105)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Panoss
08-10-17, 14:01
Πρέπει να βάλεις μπαταρία ίδιου τύπου (λιθίου) που να έχει τα ίδια εσωτερικά κυκλώματα προστασίας.
Υποθέτω (επαναλαμβάνω είναι υπόθεση αυτό που αναφέρω) αυτές οι μπαταρίες των τάμπλετς θα είναι πολύ όμοιες αν όχι πανομοιότυπες και το μόνο που θα αλλάζει πρέπει να είναι το μέγεθος και η χωρητικότητά τους.
Οπότε αν βάλεις μια παρόμοια, άλλου τάμπλετ δηλαδή, πολύ πιθανόν να δουλεύει κανονικά.

Βάλε μια φορτισμένη λιθίου και ξεκίνησέ το χωρίς να συνδέσεις το φορτιστή.
Λογικά πρέπει να ξεκινάει.

Επειδή όμως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος έκρηξης (στη διάρκεια της φόρτισης) με τις μπαταρίες λιθίου μην δοκιμάσεις να φορτίσεις την μπαταρία αυτή πάνω στο τάμπλετ.

kontras
09-10-17, 14:05
Πρέπει να βάλεις μπαταρία ίδιου τύπου (λιθίου) που να έχει τα ίδια εσωτερικά κυκλώματα προστασίας.
Υποθέτω (επαναλαμβάνω είναι υπόθεση αυτό που αναφέρω) αυτές οι μπαταρίες των τάμπλετς θα είναι πολύ όμοιες αν όχι πανομοιότυπες και το μόνο που θα αλλάζει πρέπει να είναι το μέγεθος και η χωρητικότητά τους.
Οπότε αν βάλεις μια παρόμοια, άλλου τάμπλετ δηλαδή, πολύ πιθανόν να δουλεύει κανονικά.

Βάλε μια φορτισμένη λιθίου και ξεκίνησέ το χωρίς να συνδέσεις το φορτιστή.
Λογικά πρέπει να ξεκινάει.

Επειδή όμως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος έκρηξης (στη διάρκεια της φόρτισης) με τις μπαταρίες λιθίου μην δοκιμάσεις να φορτίσεις την μπαταρία αυτή πάνω στο τάμπλετ.

ΕΕΕ το ταμπλετ που έχω η μπαταρία "δεν βγαίνει"είναι κολλητή. Οπότε το να την βαζω βγαζω δεν είναι λύση:P
Οπότε θα πρέπει να δώσω βάση το p/n της μπαταρίας εεε....Πακέτο.....:001_huh:

filam
16-11-17, 16:06
Είναι πιθανό αν συνδέσεις πανομοιότυπη μπαταρία για tablet όπως π.χ. αυτή (https://www.snif.gr/showproduct/9177642/gnisia-samsung-mpataria-eb-bt230fbe-gia-samsung-ga)(με πατέντα αν δεν μπορείς αλλιώς) να παίξει. Το ότι είναι κολλυμένη νομίζω ότι αν το ζεστάνεις προσεκτικά θα ξεκολήσει ...επειδή έχει πέσει στα χέρια μου παρόποιο tablet συνήθως είναι κολλημένες ή με θερμόκολα,ή διπλή κολλητική ταινία οπότε σιγά σιγά θα σου ξεκολήσει. Πρόσεχε μόνο μην κάνεις ζημιά στην οθόνη αν είναι κολλημένη στην πίσω μεριά της.