Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Whirlpool] privileg πλυντηριο με πλακετα whirlpool L1799

dirlas
24-09-17, 15:52
Καλησπερα, εχω ενα προβλημα με το πλυντηριο με τη πλακετα whirlpool L1799 η οποια ειναι νεκρη. Εχω αλλαξει ολοκληρωμενο LNK304 αλλαξα πηνιο 470μΗ (που ηταν μαυρισμενο με λιγη καπνα και μια τρυπουλα) και αλλαξα και αντισταση 33Ω αλλα παλι δεν κανει τιποτα...διαβασα παρομοια προβληματα εδω στο φορουμ απο 2-3 ατομα αλλα σε εμενα με την αλλαγη τους δεν εγινε κατι...και σημερα ειδα οτι ενα μαυρο smd/cmd το οποιο γραφει Τ4 ΥΙ (το ΥΙ ειναι καθετα), το οποιο συνδεεται με το ενα ρελε νομιζω (συνδεεται στα ποδαρακια του ρελε 1 με 8 αν δεν κανω λαθος) (οχι απο αυτα που ειναι στη σειρα), ειχε ξεκολλησει το ενα ποδαρακι του...το ξανακολλησα αλλα παλι τιποτα..τι ακριβως ειναι αυτα(κοκκινο κυκλωμενο)?άλλα παρομοια τετοια που τα μετρησα με το πολυμετρο ολα βγαζουν τιμες εκτος απο ενα (μπλε κυκλωμενο). το παλιο ολοκληρωμενο το οποιο ειναι εκτος πλακετα κοιταζω αν εχει βραχυκυκλωμα (δηλαδη βαζω στα Ω το πολυμετρο και μετραω τα ποδαρακια D-S αλλα δεν αλλαζει στο πολυμετρο κατι αρα δεν ειχε βραχυκυκλωμα ουτε το παλιο σωστα? το καινουργιο ολοκληρωμενο το μετραω στο κυκλωμα απανω και δειχνει μια τιμη ολο και αυξανομενη..κανω κατι λαθος?) οι διοδοι και οι αντιστασεις δεν εχουν καποιο θεμα και οι πυκνωτες δεν φαινεται να εχουν φθορα... απο δευτερα τριτη καινουργιο πληντυριο...απλα ειχα τη καψα να το φτιαξω για αυτο εχω κατσει και εχω παιδευτει...περναω μια Οδυσσεια :lool::lool::lool:

ευχαριστω πολυ

44058

tipos
24-09-17, 20:18
ανεβασε φωτο της πλακετας και απο την αλλη μερια

dirlas
24-09-17, 20:43
τα κολλησα και τα ξεκολλησα και τα ξανακολλησα γιατι ελεγα μηπως δεν ειχε γινει καλα η κολληση..αλλα τζιφος.. 44059

tipos
24-09-17, 21:07
Ξεκολας και μετρας zener και διοδους γυρω απο το lnk.Εχω δει πολλες φορες χαλασμενο το DZ06.

Lamprosalikh
24-09-17, 23:11
Συνηθως προβλημα εχουν αυτα τα τρια.
Στο ebay τα πουλαν και σαν σετακι....
Εγω εχω επισκευασει την δικια μου 3 φορες

dirlas
24-09-17, 23:15
μετρησα τις διοδους ειναι μια χαρα... ναι το ξερω τα αλλαξα αλλα τιποτα...και δεν βλεπω κατι αλλο να εχει θεμα...μονο εκεινο το μαυρο το οποιο το ξανακολλησα που ειναι σαν smd...

Lamprosalikh
24-09-17, 23:32
Πως θα σου βαλω μια φοτο δεν μπορω να το βρω?

Lamprosalikh
24-09-17, 23:35
Το πιο πιθανο ειναι το L003 αλλαξε το

dirlas
25-09-17, 00:23
το εχω αλλαξει οποτε να το ξαναλλαξω?? τι να πω...

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26-10-17, 01:29
κοίτα και την eeprom