Επιστροφή στο Forum : [Candy] Candy go1292 de-37s
Καλησπέρα.
Εχω ένα πλυντηριο Candy go1292 de-37s
(ήταν στη μανα μου) που ηταν μπλοκαρισμενη η κλειδαρια, με ρουχα μεσα, απο τον Φεβρουαριο 2017. Άλλαξα την κλειδαριά, το ανοιξα, αδειασα τα νερα κτλ. αλλα δεν δουλευει.
Αναβουν οι ενδειξεις και μολις πατω να αρχισει το πρόγραμμα δεν κανει τιποτα. Δειχνει επισης το εικονιδιο της κλειδαριας να αναβοσβηνει. Όπως διαβασα στο εγχειριδιο αυτο σημαινει οτι η πορτα ειναι ανοιχτη. Κανονικα το εικονιδιο δεν επρεπε να αναβοσβηνει αλλα να ειναι μονιμα αναμμενο δειχνοντας οτι εχει κλειδωσει.
Επισης εβγαλα το μοτερ, και τα καρβουνακια ειναι μαλλον οκ. Δεν εχουν φαγωθει.
Η πλακετα επισης με το μτι φαινεται καθαρη χωρις προβληματα. Και οι ενδειξεις στο καντραν αναβουν.
Ξερει κανεις τι αλλο μπορει να φταιει?
Σας Ευχαριστω!
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
17-09-17, 18:43
Η πλακέτα φταίει.
Κατ' αρχήν ευχαριστώ που απάντησες στο θέμα μου.
Η πλακέτα επισκευάζεται ή θέλει αλλαγή?
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
23-09-17, 00:31
Όλα επισκευάζοντε.
Σ' ευχαριστώ φίλε!
Όντως τσέκαρα την πλακέτα και καπου ηταν καμμένη η κόλληση.
Το κόλλησα προσθέτοντας ενα καλώδιο χαλκού για να ενώσω τις πλευρές που χωρίστηκαν με τα καψιμο, και
επιτέλους κλειδωσε η πόρτα και αρχισε να δουλεύει. Όμως αφου πήρε νερό κανονικά (πλύση σε αδειο πλυντηριο) μόλις πηγε να ξεκινήσει το μοτερ για να γυρίσει τον καδο επεσε η ασφαλεια του ηλεκτρ. πινακα. Την ανεβασα αλλα παλι τα ιδια. Μαλλον κατι το βραχυκυκλώνει. Τωρα τι κανουμε??
:)
Papas00zas
24-09-17, 02:39
Καλού κακού ρίξε μια ματιά στην αντίσταση μήπως βραχυκυκλώνει
panagiwtis
24-09-17, 13:10
Έπεσε η ασφάλεια ή ο ΔΔΕ (ΡΕΛΕ)? Διότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Η αντίσταση Μπορεί να έχει διαρροή προς τη γη. Το μοτέρ γύρισε καθόλου τον κάδο η έπεσε πριν γυρίσει.?
Μόλις πήγε να γυρίσει έπεσε αμέσως..μ
panagiwtis
25-09-17, 16:18
Αν μπορείς βάλε φωτογραφίες της πλακέτας καθαρές και να διευκρινίσεις εάν έπεσε ασφάλεια ή το ΡΕΛΕ. Θα βοηθούσε..
Μολις πηγαινε να δγυρισει ο καδος (αδειος) επεφτε η ασφαλεια στον πινακα του σπιτιου. Τον ανεβαζα το ξαναβαζα και παλι τα ιδια...
Εβγαλα και την αντισταση του πλυντηριου και την ξαναβαλα. Μετα μολις το εβαλα να δουλεψει τραβηξε κανονικα νερο και δεν επεσε ο διακοπτης αλλα δεν δουλεψε ουτε στο ελαχιστο...και εβγαλε και μια μυρουδια σαν κατι να καηκε....( Το βλεπω να καταληγει στον παλιατζη).
Γενικα μαζευει νερο και μετα κανει κατι τσαφ και δεν δουλευει....
Αυτη ειναι η πλακετα του πλυντηριου...44078
βαλε και μια απο την αλλη μερια
panagiwtis
26-09-17, 00:13
Μου φαίνεται βλάβη στο μοτέρ του. (Με αφορμή το σχόλιο "δεν δουλεψε ουτε στο ελαχιστο" εννοείς τις στροφές του κάδου?) Η μυρωδιά μήπως προέρχεται από καρβουνάκια? Σπινθιρίζουν?
Σε τι κατάσταση είναι το μοτέρ?
Κλαη σας μέρα και σας ευχαριστώ για τις απαντησεις...
Θα βγαλω κι αλλες φωτογραφιες την πλακετα και το μοτερ και θα τις αναρτησω...
Η μυρωδια που εβγαζε ηταν σαν να καιγοταν κατι πλαστικο...
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26-09-17, 16:29
μπορεί να μύριζε και αντίσταση 100Ω.
440814408244083440844408544086Αυτες ειναι καποιες φωτογραφιες που εβγαλα απο την πλακετα μπρος-πισω και το μοτερ.
Βλέπω γενικά ταλαιπωρημένες κολλήσεις, πέραν της εμφανούς επέμβασης από άπειρο χέρι.
Ένα γενικό πέρασμα των κολλήσεων από πιο έμπειρο χέρι μπορεί να βοηθούσε, αν το πρόβλημα είναι όντως στην πλακέτα.
Οντως ειναι απειρο τιο χερι..
Την κόλληση την έκανα μονος μου βαζοντας ενα συρματακι χαλκου για να ενωσω δυο σημεια που ειχαν καει.
Μετα την κολληση το πλυντηριο ανταποκριθηκε ενω πριν ηταν τελειως νεκρο.
Αν και δεν ξερω απο τετοια πιστευω (οσο μπορω να αντιληφθω) οτι ισως φταιει και η αντισταση....
Τελος παντων ισως παω την πλακετα σε καποιον ειδικο να τη δει για να μαι σιγουρος.
Παντως σας ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις που μου δινετε.
Και σε τετοιους δυσκολους οικονομικα καιρους ειναι οτι καλυτερο να υπαρχει μια αλληλοϋποστηριξη.
Μπραβο στην ιστοσελιδα!!!
Πάντως και εγώ είμαι στην ιδια φάση με εσένα τώρα, άλλο μοντέλο ίδια πλακέτα, δεν ξεκινά το μοτέρ δεν μυρίζει καμένο δεν πέφτει η ασφάλεια.
Το μοτέρ μου το δοκίμασα και δουλεύει. Κάνε μια δοκιμή και εσύ μην είναι τίποτα καρβουνάκια η κάνα μοτέρ.
panagiwtis
27-09-17, 17:46
Βασίλη με παρόμοιο πρόβλημα δεν ξεκινούσε το μοτερ , η βλάβη ήταν στο ρελεδάκι πάνω στην πλακέτα. Άκουγα ότι έκλεινε το ρελε (το πηνειο δούλευε) οι επαφές του δεν έκλειναν...
Ποιο ειναι το ρελεδακι στην πλακετα ??
Μπορω να δοκιμασω το μοτερ εκτος πλυντηριου??
Τα ρελέ είναι τα τέσσερα λευκά "κουτάκια", τα μεγαλύτερα εξαρτήματα στην πλακέτα.
Για να τα δοκιμάσεις θα πρέπει να τα ξεκολλήσεις, να τροφοδοτήσεις το πηνίο και να δεις με το πολύμετρο αν αλλάζουν κατάσταση οι επαφές.
Το μοτέρ αυτό δεν νομίζω να ελέγχετε από ρελε , αφού είναι ρυθμιζόμενες οι στροφές μάλλον με κάποιο triac.
Για να δοκιμάσεις το μοτέρ δες
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=89513&highlight=%EC%EF%F4%E5%F1+%F0%EB%F5%ED%F4%E7%F1%E9 %EF%F5