PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Αλλαγή μηχανισμού που ανοίγει την πόρτα στο πλυντήριο ρούχων Fourlis FW430

vassilis55
31-08-17, 13:13
Γεια σας,
θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί ο πλαστικός μηχανισμός που ανοίγει την πόρτα του πλυντηρίου ρούχων Fourlis FW430 έσπασε και για να ανοίξει η πόρτα τον ξεβίδωσα, αλλά όταν αγόρασα νέο δεν είναι συναρμολογημένος και δεν μπορώ να δω από τον παλιό πως τοποθετούνται τα δύο ελατήρια σε συνδυασμό με τα δύο πλαστικά κομμάτια.
Τα εξαρτήματα φαίνονται και στην φωτογραφία που δίνω εδώ, δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω πιο καθαρή.
Μια φωτογραφία ή ένα σχέδιο για το πως συναρμολογείται ο μηχανισμός, θα μου είναι πολύ χρήσιμα.
Σας ευχαριστώ πολύ
43993

Κυριακίδης
31-08-17, 18:41
http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=39043
Ο στόχος σου είναι να βάλεις τον πίρο και το ελατήριο ταυτόχρονα με το (Π) του ελατήριου να σπρώχνει το πλαστικό "δόντι" προς την μεριά που πρέπει για να αγκυλώσει στην υποδοχή της πόρτας . Αν έχεις αυτά κατά νου και σαν βάση θα το πετύχεις .
Βγάλε την πόρτα ολόκληρη / 2 βίδες είναι και κάνε με άνεση την δουλειά πάνω σε τραπέζι.
Για το 2ο ελατήριο δεν έχω γνώση τι ρόλο παίζει αλλά υποθέτω είναι βοηθητικό για να απασφαλίζει το εξωτερικό πλαστικό κλείθρο που πιέζεις με το χέρι.

vassilis55
03-09-17, 12:12
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, αλλά από την φωτογραφία που μου έστειλες βρήκα ότι το καινούργιο ανταλλακτικό δεν έχει ένα μικρό πλαστικό στην μέση του, οπότε γιαυτό και δεν μπορούσα να βρω τον τρόπο λειτουργίας του. Αύριο θα πάω να αλλάξω το ανταλλακτικό και πιστεύω ότι θα λύσω το πρόβλημα.
Σε ευχαριστώ και πάλι και θα επανέλθω μόλις το καταφέρω.

vassilis55
27-09-17, 11:12
Καλημέρα σε όλους.
Τελικά την αλλαγή του πλαστικού αυτού την έκανα εχθές γιατί απουσίαζα εκτός και τελικά όντως, το κομμάτι που ήταν σπασμένο ήταν με τέτοιο τρόπο σπασμένο που δεν φαινόταν ότι είχε σπάσει κάτι από εκείνο το σημείο. Η όλη κόντρα για να ανοίξει ο μηχανισμός γίνεται από αυτό το λεπτό πλαστικό και εάν λίγο ζορίσεις την χειρολαβή για να ανοίξεις την πόρτα του πλυντηρίου, σπάει χωρίς πολλή πολλή δύναμη.
Το πέρασμα των ελατηρίων έγινε και όλα είναι ΟΚ μέχρι την στιγμή που πάλι θα σπάσει αυτό το κομμάτι.
Ευχαριστώ για την βοήθεια
Βασίλης