PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση F&U] τηλεοραση F&U FL 24103

ΚΑΤΣΑΒΙΔΗΣ
26-08-17, 06:31
καλημερα δεν αναβη το λαμπακι μετα απο υπερταση στα 12v .δεν αναβη τιποτα μια βοηθεια

p270
26-08-17, 18:41
αν γνωριζεις τι θα κανεις πρωτα κοιτας στο τροφοδοτικο για βλαβη απο καμμενη ασφαλεια μεχρι οτιδηποτε

προσοχη υπαρχουν ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ στο τροφοδοτικο ακομη και οταν δεν ειναι συνδεδεμενο στα ρευμα

ΚΑΤΣΑΒΙΔΗΣ
27-08-17, 06:11
το τροφοδοτικο βγαζη 12v και οι δυο φησες. δεν αναβη ουτε στην αναμονη το λαμπακι

sotososfp
01-09-17, 08:02
Εκαψε το ολοκληρωμενο στο τροφοδοτικο.
Δεν ειναι ακριβο.
Λογικα ομως πριν κανεις οτιδηποτε, εχει 3 χρονια εγγυηση,αρκει να εχεις την αποδειξη.
Λες στο εξουσιοδοτημενο σερβις,οτι η tv σταματησε αποτομα να λειτουργει.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
01-09-17, 17:24
μήπως είναι main;αφού δεν έχει stby.
main σύνηθες βλάβη σε vestel σασί,αν ανεβάσεις φωτογραφία την main μπορεί να βγεί άκρη.\
υπάρχουν 3 λύσεις.
1. την πάς στο εξουσιοδοτημένο της f&u
2.την πας σε καλό μάστορα που έχει γνώσεις εκεί στο βόλο.
3.στην ανακύκλωση

Papas00zas
02-09-17, 22:59
V λαμμένα Ε λεεινά SτραβοTιποτένια E ντελώς Lαθος σασί

georgis
03-09-17, 23:19
SAVOURA Η ΣΑΒΟΥΡΑ που λεει και ενας φιλος καπου κοντα στη λαρισα.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
03-09-17, 23:43
Τίποτα δεν είναι σαβούρα, ίσα ίσα τα σασί αυτά είναι πιο εύκολο να επισκευαστουν απο άλλα σασί πιο ακριβά, οι βλάβες που βγάζουν είναι τυποποιημενες, απλώς χωρίς εξοπλισμό και χωρίς να έχεις γνώσεις πανω σε επισκευές είναι ακατόρθωτο.

Papas00zas
04-09-17, 13:41
Εγώ πάντως σε 2 σασί αυτής της μάρκας σε crt δεν κατάφερα να βγάλω άκρη(τα περιβόητα 11 ΑΚ ). Και τα λέω σαβούρες διότι απόσο βλέπω 9 στα 10 θέματα εδώ έχουν να κάνουν με αυτά τα σασί, ασχέτως τύπου. Εσύ ξέρεις καλύτερα γιατί ασχολείσαι παραπάνω. Εγώ αυτά που είδα πάντως δεν μπόρεσα να τα εξηγήσω....Μπορεί οι γνώσεις μου να μην είναι σαν τις δικές σου αλλά τα απαραίτητα που χρειάζονται υπάρχουν.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
04-09-17, 17:01
πάμε απ'την αρχή Δημήτρη, το σασί που φοράει είναι 17mb82s οι βλάβες που βγάζει είναι οι εξής:καμένο το MT5820LUNU έχει 20€ αγορά ή χαλάει ένα converter dc-dc με χαμηλό κόστος, αν δεν μετρήσεις τάσεις απο το σχέδιο δεν μπορείς να δεις πιο απο τα δύο φταίει, τώρα για να αλλάξεις τον επεξεργαστή,χρειάζεται σταθμός θερμού αέρα πολύ καλός, πχ. HONTON HT R-392 ή ανώτερους με οπτικό κέντρο HT R-690
Αν το σασί είναι 17MB95 η βλάβη είναι ή converter ή χτυπάει η nand flash,χρειαζόμαστε τα αρχεία και έναν programmer π.χ RT809H
και ένα κολλητήρι με πολύ μεγάλη ισχύ και ψηλή μύτη π.χ weller .
πάμε τώρα στις crt αυτές όταν καίγανε την υψηλή παίρνανε μαζί και τον μ/τ υψηλής και έναν mkt στην επιστροφή της δέσμης, επίσης δεν ξεκινάγανε απο μνήμη και φυσικά βλάβες στο τροφοδοτικό, για όλα αυτά χρειάζεται εμπειρία,σχέδιο και μετρήσεις, δεν υπάρχει λογική οτι εγώ σαν επάγγελμα είμαι υδραυλικός και επειδή κόλλησα ενα πακάκι με μπαταρίες και έχω κολλητήρι και πολύμετρο μπορώ να επισκευάσω αν μου υποδείξουν οι άλλοι που να ψάξω και τι να αλλάξω, κάνω λάθος Δημήτρη;

Papas00zas
05-09-17, 16:08
Νίκο δεν είπα ότι δεν θέλει εμπειρία στην ανεύρεση,αντιθέτως όμως με σένα εγώ ακόμη ψάχνω....έχω δρόμο ακόμη, δε λέω.Τα ηλεκτρονικά τα ξέρω κάπως διότι πριν το λυκειο που πήγα είχα μια ερασιτεχνική ενασχόληση.
Σχετικά με τις τηλεοράσεις τωρα, σε τέτοια σασί δεν έτυχε να βρεθώ ποτέ, μόνο σε crt (πάλι καλά που τις είχα για εξασκηση) και ήταν οι μόνες που δεν έβγαλα ποτέ άκρη. Αν θέλεις μπορω να δώσω λεπτομέρειες τι και πως. Απλά τις εν λόγω τις θεωρώ κομμάτι σαβούρες για το λόγο που έγραψα παραπάνω,διότι οι περισσότερες περιπτώσεις εδώ αφορουν vestel. Δεν έτυχε όμως να ασχοληθώ παραπάνω αν και οι αιτίες που περιγράφεις με είχαν υποψιάσει απλά δεν είχα ανταλλακτικα να σιγουρευτώ.
Για επίπεδες τώρα ξέρω πολύ λιγότερα....αυτά. Κι απο smd άστο....εκεί είμαι σκράπας.
Ελπίζω να κατάλαβες το σκεπτικό μου. Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου σαφώς όχι.Θέλει να ξέρεις και πεντέξι πραγματα.

JOUN
07-09-17, 19:09
Papas00zas σβησε κανενα μηνυμα σου για να παρεις απαντηση..