Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] samsung UE32F5000AWXXH φωτια στο panel!!!
GeorgeSindos
18-08-17, 20:00
Μαστορια καλησπέρα.
Στο μοντελο που προαναφερω προκλυθηκε στιγμιαια φωτια οπως φενεται στην φωτογραφια.
43955
Παρολα αυτα στην τροφοδοσια των led παιρνω 204 volt. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Η πλακετα ειναι η BN44-00605A φοραει το IC SEM5027A.
Τι τασεις βγαζει αυτο; γιατι datasheet δεν βρισκω.
Πως μπορει να εχει προκληθει κατι τετοιο; Να πω κιολας οτι το 1/3 του πλαστικου πανω απο τα led εγινε καρβουνο.
Γιώργο γειά σου
ο αδερφός μου που είχε συναντηθεί μαζί σου για να του δώσεις το πάνελ έχει ακριβώς ίδια.
καποια στιγμή του έκαψε λεντ στο πάνελ και όταν το άνοιξα παρατήρησα στο σημείο του καμένου λέντ ότι είχε μαυρίσει σαν να είχε σχεδόν πάρει φωτιά.Μυρίζομαι κακή ποιότητα βακελίτη αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί μπορεί να φταίει και το ίδιο το λέντ(βραχυκύκλωμα).Για να βγάλεις άκρη πρέπει να προσδιορίσεις ακριβώς το σημείο που ξεκίνησε.μάλλον θα χρειαστεί να καθαρίσεις τις μαυρίλες πρώτα.Στην ανάγκη,αν δεν έχεις καμένο λέντ και ο φωτισμός λειτουργεί κανονικά, κόλλα καλώδια στα σημεία σύνδεσης των ταινιών. Επειτα άσε την να παίζει για αρκετή ώρα ελέγχοντας κατα διαστήματα με το χέρι την θερμοκρασία σε όλα τα σημεία. Το σημείο απο όπου ξεκίνησε η φωτιά σίγουρα θα έχει την προδιάθεση να ανεβάζει υψηλότερη θερμοκρασία.
GeorgeSindos
25-08-17, 22:44
Γειά σου φίλε μου.
Ελπίζω είσαι καλά. Επειδή δεν μου έχει τύχει άλλη φορά τέτοια περίπτωση για αυτό έγραψα αυτό το ποστ. Η τηλεόραση φυσικα πηγε για ανταλλακτικά γιατί δεν ήθελε να την επισκευασω λόγω κόστους. Το πλαστικό που είναι πάνω από τα led κάηκε σχεδόν το μισό.
Όλα καλά αδερφέ
Ε αφού πήγε για ανταλλακτικά.. Θεός σχωρέστην