Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Lg ln5200 καμμένα led
Καλησπέρα στην παρέα, έχω την τηλεοραση 4 χρόνια και χθες μαύρισε η οθόνη, ο ήχος δουλεύει κανονικά. Τις προηγουμενες ημερες έκλεισε 2-3 φορες την ωρα που Πατήσα να αλλάξω καναλι. Πήγε στο εξουσιοδοτημένο service σήμερα και το πόρισμα ηταν καμμένα led. Κοστος 170€, που μου φάνηκαν πολλά για μια τηλεοραση των 350€. Πιστεύω δεν αξίζει το ρίσκο να την επισκεύασε, καμια γνώμη απο κάποιον γνωστή???
σε εξωτερικο σερβις μαλλον σε συμφερει
Παναγιώτη καταρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου, πιστεύεις οτι υπάρχει τροπος να επισκευαστεί σωστα με κόστος κάτω απο 100€? Υποτίθεται οτι το κοστος των led είναι 100€+++
xrhstos1978
09-08-17, 23:18
φερτην στο Σακη να στην φτιαξουμε
Χρήστο αν μπορείς να μιλήσουμε στο τηλεφ. αύριο, να πάρω στον Σάκη?
xrhstos1978
10-08-17, 07:00
ναι παρε στο μαγαζι, αλλα οτι κανεις σημερα αυριο το πολυ, αλλιος σεπτεμβριο
Εχω και εγώ μια LG με τα ίδια προβλήματα. Την έχω πάει στην LG αλλά βγαίνει ακριβά. Ποιος είναι ο Σάκης ;
Φιλέ μου εγώ την πήγα και μου την επισκεύασαν (αλλαγή 4 καμμένα led) με κοστος περιπου το 1/3. Αλλά παντα με το ρίσκο οτι δεν αλλάχτηκαν όλα τα led και βέβαια χωρίς να μπορεί κανεις να σου δώσει καμια εγγύηση.
Πρέπει να αλλάζουμε ΠΑΝΤΑ όλα τα led. Νομίζω δεν έγινε σωστή επιλογή.
Σωστος.....!!!
dimitris_p
20-08-17, 20:00
Σωστό αλλα ξεχνάμε το θέμα του κόστους που σήμερα ειναι δυσβάσταχτο για πολλούς. Πχ ερχεται μια tv που εχει 5 λεντοταινιες και σε κάθε μια εχει καεί και από ένα led. Αν πάμε σε 5 καινούργιες το κόστος (ανάλογα την ταινία ειναι από 15 έως 30 ευρώ περίπου η μια). Στην καλύτερη περίπτωση 75 ευρώ κόστος και αν βάλουμε και εργασία πάμε στα 100 + ευρώ που ειναι χρήματα που σήμερα τα δινουν σπάνια για επισκευή.
Αν υπάρχει ανάλογη εμπειρία μπορεί κάποιος με το μάτι να καταλάβει αν ένα led ειναι στα τελευταία του η όχι, πχ αλλοίωση του χρώματος σε σχέση με τα υπόλοιπα η απ το πίσω μέρος της ράγας να υπαρχει μαύρο (κάτι σαν αρπαγμένη πλακέτα) τότε αυτό το led ειναι ύποπτο.
Κολλάς ένα καλό που έχεις βγάλει από μια άλλη ταινία πάνω στο καμμένο αφού το χαλάσεις και είσαι μια χαρά. Φυσικά λες στον πελάτη οτι δεν υπάρχει εγγύηση σε αυτή την επισκευή.
Προσωπικά σε όσες εχω επισκευάσει μέχρι στιγμης, μόνο ένας βρέθηκε και μου είπε ότι θέλει καινούργια λεντοταινια και όχι μετ/νη.
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
21-08-17, 16:18
Σωστό αλλα ξεχνάμε το θέμα του κόστους που σήμερα ειναι δυσβάσταχτο για πολλούς. Πχ ερχεται μια tv που εχει 5 λεντοταινιες και σε κάθε μια εχει καεί και από ένα led. Αν πάμε σε 5 καινούργιες το κόστος (ανάλογα την ταινία ειναι από 15 έως 30 ευρώ περίπου η μια). Στην καλύτερη περίπτωση 75 ευρώ κόστος και αν βάλουμε και εργασία πάμε στα 100 + ευρώ που ειναι χρήματα που σήμερα τα δινουν σπάνια για επισκευή.
Αν υπάρχει ανάλογη εμπειρία μπορεί κάποιος με το μάτι να καταλάβει αν ένα led ειναι στα τελευταία του η όχι, πχ αλλοίωση του χρώματος σε σχέση με τα υπόλοιπα η απ το πίσω μέρος της ράγας να υπαρχει μαύρο (κάτι σαν αρπαγμένη πλακέτα) τότε αυτό το led ειναι ύποπτο.
Κολλάς ένα καλό που έχεις βγάλει από μια άλλη ταινία πάνω στο καμμένο αφού το χαλάσεις και είσαι μια χαρά. Φυσικά λες στον πελάτη οτι δεν υπάρχει εγγύηση σε αυτή την επισκευή.
Προσωπικά σε όσες εχω επισκευάσει μέχρι στιγμης, μόνο ένας βρέθηκε και μου είπε ότι θέλει καινούργια λεντοταινια και όχι μετ/νη.
Nα σου απαντήσω για το θέμα του κόστους, σε μια ταλαιπωρημένη ταινία led, κόβοντας και ράβοντας το μοναδικό που προσφέρουμε όλοι εμείς οι τεχνικοί στον πελάτη να επισκευαστεί, για λίγες ημέρες φτηνά και μετά που θα χαλάσει να μην ξαναπατήσει σε service ποτέ και να πάει να αγοράζει καινούρια προϊόντα απο το κατάστημα, με αποτέλεσμα να κλείνουν τα service.
Επειδή ασχολήθηκα αρκετές ώρες με τις led 2 πράγματα μπορείς να κάνεις το πρώτο χρειάζεσαι παλμογράφο με component tester, led καινούρια,πλάκα θερμενόμενη,κόλλα, και διπλής όψεως 3μ τότε θα μπορέσεις να επισκευάσεις σωστά και όχι κόψε ράψε, γιατί ένα λεντ που έχει διαροή το έβαλες και έπαιξε μετά απο λίγες ημέρες τι θα γίνει;και το δεύτερο είναι να περιορίσεις το ρεύμα στο τροφοδοτικό ειδικά σε lg και samsung που δουλεύουν στο όριο.
κάποιος έκοβε και έραβε και πίστευε ότι δεν ξαναχαλάνε, μέχρι που κατάλαβε οτι όσες είχε φτιάξει ξαναχαλάσανε αλλά δεν τον ξαναεμπιστευότανε τις πηγαίναν σε άλλους συναδέλφους.
το σωστό είναι πάντα να δίνουμε εγγύηση στον πελάτη εγώ προσωπικά για καινούριες μπάρες δίνω 1 χρόνο εγγύηση και ανακατασκευή 6 μήνες
Nίκο μια ερώτηση τεχνική πληροφοριακά: Με το component tester του παλμογράφου παίρνεις υπογραφή από το κάθε LED ξεχωριστά ώστε να εντοπίσεις τα ελαττωματικά από την υπογραφή τους;;
Nα σου απαντήσω για το θέμα του κόστους, σε μια ταλαιπωρημένη ταινία led, κόβοντας και ράβοντας το μοναδικό που προσφέρουμε όλοι εμείς οι τεχνικοί στον πελάτη να επισκευαστεί, για λίγες ημέρες φτηνά και μετά που θα χαλάσει να μην ξαναπατήσει σε service ποτέ και να πάει να αγοράζει καινούρια προϊόντα απο το κατάστημα, με αποτέλεσμα να κλείνουν τα service.
Επειδή ασχολήθηκα αρκετές ώρες με τις led 2 πράγματα μπορείς να κάνεις το πρώτο χρειάζεσαι παλμογράφο με component tester, led καινούρια,πλάκα θερμενόμενη,κόλλα, και διπλής όψεως 3μ τότε θα μπορέσεις να επισκευάσεις σωστά και όχι κόψε ράψε, γιατί ένα λεντ που έχει διαροή το έβαλες και έπαιξε μετά απο λίγες ημέρες τι θα γίνει;και το δεύτερο είναι να περιορίσεις το ρεύμα στο τροφοδοτικό ειδικά σε lg και samsung που δουλεύουν στο όριο.
κάποιος έκοβε και έραβε και πίστευε ότι δεν ξαναχαλάνε, μέχρι που κατάλαβε οτι όσες είχε φτιάξει ξαναχαλάσανε αλλά δεν τον ξαναεμπιστευότανε τις πηγαίναν σε άλλους συναδέλφους.
το σωστό είναι πάντα να δίνουμε εγγύηση στον πελάτη εγώ προσωπικά για καινούριες μπάρες δίνω 1 χρόνο εγγύηση και ανακατασκευή 6 μήνες
Σωστός!!! Ακριβως οπως τα λες, Έγινε επισκευή όπως είπα, μετα απο μερικές μέρες το ίδιο πρόβλημα, και τελικά η εκ νέου διάγνωση είναι οτι έχει πρόβλημα το panel. Απαράδεκτο το service και ποτε ξανά. Δίδεται για ανταλλακτικα αν την χρειαζεται καποιος
jim clarinetist
05-01-18, 23:27
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε!
Συνέβει ακριβώς το ίδιο σε τηλεόραση της αδελφής μου. Το backlight είναι ανύπαρκτο ενώ υπάρχει εικόνα.
Υπάρχει κανείς απο εδώ μέσα προς Μαρούσι, Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεντέλη για να τη δεί και να την επισκευάσει?
Ευχαριστώ!